Müsli o julstädning!!!

Godmorgon mina vänner!!!

Lika säkert som att det kommer sol efter regn så kommer vardag efter helg. Tur är väl det, så man kan vila upp sig....nej skojar bara, men ibland blir helgerna väl intensiva. Kalas o byfest är över för denna gången......om lite mindre än två månader är det dax igen, då fyller storkillen 17!!!! Usch vad tiden går........

Började dagen med att göra müsli, ja inte den nyttigaste sorten men den sorten som mellankillen vill börja sin dag med. Det är ett enkelt recept o det går snabbt att göra, och syndigt gott är det oxå. Sen när jag ändå var i farten så började jag min julstädning, tog två köksskåp och städade ur ordentligt. Det är en "tradition" som hänger kvar sen jag bodde hemma, mamma julstädade alltid varje dec. Jag brukar dela upp det "roliga", det viktigaste är att det blir gjort, annars är jag inte så noga med det, men till jul ska det göras.

Här har ni müslin.......

image453

Smält 100 g margarin ihop med 1 dl ljus sirap på plåten i ugnen. När det smält så häller man på 1 l havregryn + 3 msk farinsocker + 2 tsk vaniljsocker. Rör om och sätt in i ugnen i 5 min, ta ut och rör om och in i 5 min, ta ut och rör om  och in i 5 minuter, sen är det klart, låt det svalna så det blir krispigt.... Ugnsvärme 175 g.

image454

image456

Så här dukade jag igår till kalaset, har murgröna som klättrar ute, jag brukar knipsa av lite och duka med, istället för en hög blombukett som gör att man inte ser varandra, likadant med värmeljus istället för ljusstakar med höga ljus i. Detta var innan gästerna kom så jag hade inte tänt ljusen ännu. Gammal servis som varit makens farmor hänger fortfarande med, bestick, rockoko ( vet faktiskt inte hur det stavas..) De har jag och maken fått tillsammans av mina svärföräldrar.
Nu ska jag snart slänga på mig promenadkläderna, får gå bort all tårta.........
Ha en under vecka.....
Kramar, Maria

Lite uppdatering....tänkte dela med mig om vad jag lärt mig idag, för att få ü, så tryck på tangenten till vänster om enter och sedan på uet, då blir det ett ü

image458

Har ni tangenten i mitten så kan ni fixa ett ü........det var bara det.

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej där! kikade förbi och konstaterade att du hade en riktigt trevlig blogg. Jag återkommer! kram

Postat av: Malinbayard

En jätte fin dukning!
Jag gillar gamla hederliga grejer jag.
Müslin lät smaskig.
Jag börjar själv min dag med hederlig havregrynsgröt...

2007-10-01 @ 11:09:32
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Kjellinskan

Jättefin dukning tycker även jag! :) Vad smart att dekorera med murgröna. Jag brukar annars ta små, små blomknoppar - gärna rosor - och sätta i små glas, det blir också rätt sött. (Och gästerna ser varandra, precis som du skrev). Självklart en massa värmeljus också. Visst är det kul att duka? :)
Müslin ser också jättegod ut.
Kramar!

2007-10-01 @ 12:53:33
URL: http://kjellinskan.blogspot.com
Postat av: Malinbayard

Du har fattat galoppen - det ÄR pirrigt på läktaren!!!(Antingen det är ridsport eller fotboll får jag tillägga.)

2007-10-01 @ 13:45:44
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Lisa

Vad fint du hade dukat! Och jag håller med, låga ljus är att föredra eftersom man inte ser varann annars....och my(har inget tyskt u)slin ska jag defentivit prova! Ha en bra vecka! Kramen!

2007-10-01 @ 16:07:30
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: tina

Hej där!!! Vilken jättefin dukning....charmigt med murgrönan och de jättefina tallrikarna!!! Myslin (inget tyskt u jag heller) ser god ut...det ska jag testa!!! Kul att duvetvad ev blir av...låter som en kanonidé det du skrev....vi får maila varandra snart!!! håller tummarna för biljetter!!!! Ha en toppendag och stoooor kram!!!

2007-10-01 @ 16:23:55
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Susihus

Det var ett litet annat müslirecept än vad jag har, detta låter supergott oxå. Fin dukning! Ha en skön dag! Kram S

2007-10-01 @ 17:09:50
URL: http://susihus.blogg.se
Postat av: Mariakoden

mmmm...å jag som undvikit att skriva u med prickar ovanför...=)
Men nu kan man det åxå!=)
Har åxå varit med om att få krav på böcker som varit återlämnade...inget kul.
Åkte till bibblan o letade tills jag hittade boken. Ibland är man envis.....
..å tur det!!!
Jättefin dukning du har gjort!!!!
Fint med murgrönan!!!!
Ha det bäst! Kram!!

2007-10-01 @ 17:34:03
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Malin

Fin dukning! Har minsann en likadan duk.:)

2007-10-01 @ 18:30:32
URL: http://inspirationsdesign.blogg.se
Postat av: Liza

Snygg dukning - har också en likadan duk som används flitigt vid alla större middagar.
KRAM!

2007-10-01 @ 19:26:26
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: tina

Tack för lektionen!!!!!!!! Nu ska jag skriva så många tyska üüüüüüüüüüüü jag kommer åt!!! Hade jag aldrig kommit på!!! Nu ska jag strax sätta mej i bilen och hämta J från träningen...idag har det varit många hämt och lämningar...skulle kanske starta taxirörelse???!!! Hihi!
Kram på dej, bästa Maria!!!!!!=)

2007-10-01 @ 19:27:59
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Sandra

Den müslin såg verkligen god ut. (tack, nu vet jag också hur man gör ü) Vilken vacker servis ni har och vad fint det blev att använda murgrönan till dukningen. Det är någon som jag ska komma ihåg. Kram Sandra

2007-10-01 @ 19:48:06
URL: http://tjohalia.blogg.se
Postat av: Cina

Ojoj, den müslin verkar riktigt smarrig- blir lite sugen på att prova :)! Vilken fin dukning du gjort, det är ju halva nöjet tycker jag- att göra en fin dukning inför middagen!
Kram och hoppas veckan börjat bra!

2007-10-01 @ 19:49:35
URL: http://cinamedmera.blogg.se
Postat av: Chrissie

Men vilken fin dukning du hade på kalaset. Visst blir man trött av alla förberedelser - för att inte tala om allt som skall ordnas och städas efteråt ;-) Ja, det är inte klokt vad tiden går fort, 1 oktober idag och inte så lång till jul faktiskt..
Jag julstädar ungefär 2 veckor innan jul ;-)
Ha det gott! Kram

2007-10-01 @ 19:56:27
URL: http://vardagssnack.blogg.se/
Postat av: sussi

Jag avskyr müsli (tack för ü-tipset ;D) för att d nästan alltid är russin i - men ditt såg himlarns gott ut! Har redan skrivit ut d, nu skall jag testa :)
Har du en 17åring redan - jösses så tiden går fort! Sen blir man inte yngre själv har jag tyvärr märkt - 8 år har snart gått sen "lillen" kom - hux flux var man åxå åtta år äldre...!
Nu skall jag slappa i soffan, skall bara kika runt lite till :)
Ha en fin vecka,
kramar

2007-10-01 @ 20:04:53
Postat av: Karin

Wow, vilket tips- det hade jag aldrig listat ut. Vad fint du dukat, porslinet såg så fint och gammalt ut.

2007-10-01 @ 20:50:31
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: Emilie

Tack snälla! :) haha mjo, jag kunde nästan lista ut att du var ett fan av medaljongmönstrat ;). Kika gärna in igen nu, har precis lagt upp de första bilderna på kökstapeterna.

2007-10-01 @ 21:27:54
URL: http://homedesign.blogg.se
Postat av: tina

Hellooooo!! Jiiiippiiiiee!!!! Vad kul...å spännande!! Klart att vi ska ses! Vet att det hotellet finns...men vet inte nåt direkt om det,tror att det ska va bra och billigt! Tror det ligger "bra till" för er när ni kommer till Jkpg...och även till vägen hem till oss!!!!!!! Vi får smida lite planer ang den helgen eller hur!!!!
Nu håller maken på att dra elkablar till datorn upp till övervåningen ,så snart kan jag sitta vid köksbordet och blogga! Ska bli skönt att slippa gå ner i källaren...=) Ha det bra ...å vi hörs snart =)=)=) kramkram!!

2007-10-01 @ 22:14:36
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Helen

Jättefint dukat. är lite allergisk mot att alla höga dukarrangemang som bara ställer till det för att kunna se och koversera med varandra vid matbordet. Låter som en marrig mussli. Kanske ska prova, har aldrig gjort egen nångång.

2007-10-02 @ 10:36:26
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: Emilie

Ja men precis! Jag börjar redan tycka om den ju mer jag ser den. Men sen så är ju inte hela rummet klar heller så, kanske ser bättre ut med hela köket färdigttapetserat dessutom haha.

2007-10-02 @ 12:47:36
URL: http://homedesign.blogg.se
Postat av: Camilla

Tack, jag har alltid undrat!

2007-10-16 @ 22:37:58
URL: http://www.camillasnyahem.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback