Saknad...



Jag kan skratta, jag kan le...men sorgen/saknaden i mitt hjärta kan ingen se.
Längtan är så stor, efter en älskad son o bror.
Nej, det är inget allvarligt som hänt, till skolan vi har honom sänt.
Till en ort, men ack så långt bort.
Att se hans rum, nerpackat i lådor, väcker så många frågor...mår han bra, klarar han sig??
Det är ju precis som det ska vara, de små ska bli stora o ut i världen fara.
Men varför känner jag så... att jag längtar tillbaka till det de var små.
Varför ska liten bli stor, o lämna far o mor....

Nej, tårarna rinner o jag måste få känna mig så, lessen o att världen känns grå....
Jag vet att det blir bättre, att allt är som det ska, men det är ingen tröst just nu, jag vill bara va....för mig själv......ensam......


/Maria

Kommentarer
Postat av: soffie

så otroligt vackert du skriver sitter å snyftar jag med önskar din son all lycka med skolan,

Är det långt han har flyttat

Postat av: Anne, anness design

Så vackert skrivet och jag kan förstå hur det måste kännas.

2009-08-25 @ 22:16:44
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Therése

Förstår att det måste kännas väldigt tomt!

Är tacksam att det ändå är några år kvar för mig att va i samma situation, men tiden går ju fort.



Ni kommer säkert ha det EXTRA mysigt och härligt dom stunderna ni träffas nu framöver...tror du inte det? ;-)

Kram Therése

2009-08-25 @ 22:30:01
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
Postat av: tina

Maria.....jag förstår dina känslor!!Man fasar för den där dagen när de flyttar,samtidigt vet man ju att det är oundvikligt...men det hjälper inte när en fas av livet övergår i en annan.

Therése skriver att ni kommer ha det extra mysigt när ni träffas...tror också det=) Vännen....du skriver så himla fint och du sätter ord på det alla vi mammor känner och ska igenom när våra små blir stora och lämnar hemmet....Jag skulle ge dej en bamsekram om du var här....skickar en i cyberrymden iallafall =)



Här går allt i samma gamla lunk.R väntar på svar från lärarhögskolan,han är första reserv..men tiden går och ingen har tackat nej så vi får väl fortsätta vänta lite till innan han lägger ner det.Imorron ska han ialla fall på intervju på bemanningsföretaget där H var anställd.Hoppas han har tur och får napp...fabriksjobb blir det isåfall.



Imorron blir det middag med våra goa vänner vi hade vårt bröllop tillsammans med. Bord är beställt på mysig resturang på piren i jkpg.Ska bli mysigt...sen blir det nog Soya på fredag, P fyller år så han har önskat det i present av oss.



Den här sommaren har gått snabbt, lite annorlunda har den varit.Mina krämpor har gjort att vi inte varit ute på så mycket...men det går ju fler tåg. Vi får försöka planera in nån träff framöver....fattar inte vart veckorna tar vägen,igår sa P att nu är det bara fyra månader kvar till jul ?????!!!!!!Jaja...vi är ju inte där än=)men som sagt...fort går det!



Nu sitter jag här lite för sent, väntar på en maskin med tvätt,R hade en tröja han ville ha på sej på intervjun imorron,så jag tvättar såklart den åt honom....hönsmamma/curlingmamma???jag???va???=)=)



Ha det nu så gott Maria...din kille kommer ha det bra där han studerar... och han har världens bästa mamma som längtar efter honom, så det så!!!!



Kram och hälsa de dina...

tina



2009-08-26 @ 00:24:25
URL: http://tinaminastina.blogg.se/
Postat av: Mia

Förstår dig fullt ut..

På ett sätt ser man det framför sig att de skall flytta och man kan på ngt sätt känna det skönt, men när den dagen kommer så vill man ha dem kvar..



KRAM

Mia

2009-08-26 @ 01:44:44
URL: http://nattmia.blogspot.com
Postat av: Malin B

Så himla skönt att höra och se att det är exakt fullt normalt att känna att det finns flera mammahjärtan "i samma båt".

Jag säger som jag alltid har sagt från det att man ska lämna barnen hos dagmamma och bege sig till jobbet: "Det är värst för mammorna!".

Varm kram till dig och du, jag håller tummarna för att det går kalas för både dig och din son i era nya vanor! =)

2009-08-26 @ 07:52:38
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: HUSnrNIO

Förstår att du saknar honom. Antar att jag själv kommer att känna exakt likadant när det väl är dax för sådana milstolpar som skola på annan ort. Kram

2009-08-26 @ 09:20:47
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: petra

Förstår dina känslor, det är så man blir tårögd när man läser så fint du har skrivit.

Fick mig en tänkare om att mina barn kommer ju oxå dit, även om det dröjer ett tag till. Men.....nää. Det är alltid svårast för oss mammor tror jag, barn/ungdomarna ser det ju mest som en utmaning, erfarenhet och en spännande del. Men det kommer gå hur bra som helst för din son.



sänder massa med styrkekramar till dig.

KRAMAR OM

2009-08-26 @ 09:33:18
URL: http://godisfrun.blogg.se/
Postat av: C a m i l l a

Usch vad tomt du måste ha det! Hoppas sonen trivs och mår bra och inte saknar sin mamma allt för mycket.

Kramar!

2009-08-26 @ 10:22:54
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: Mallan

Vad fint skrivet! Kan förstå att det är tomt. Men du vet ju att det är livets gång & jag förstår hur du känner. När jag bodde hemma så hittade jag på en massa hyss & fick utegångsförbud stup i kvarten. & sen när jag flyttade hemifrån så tyckte min mamma att allt vart så tyst...ingen Malin, inga kompisar som kom förbi & telefonen var nästan tyst. Som hon kände så känner du nu. Hoppas att han har det bra & vet att Ni alltid finns där & att han alltid vet att han har ett hem att komma hem till. Kramar om dig hårt /M.

2009-08-26 @ 12:51:11
URL: http://mallans1.blogg.se/
Postat av: Linas inredning

Det är inte så roligt att vara den som lämnar sina kära föräldrar heller även om det är dags för nya äventyr. Förstår att det känns jobbigt, men det blir bättre, jag lovar :) Jag har alltid haft bra kontakt med mina föräldrar men under de åren jag bodde långt borta så stärktes banden ännu mer till min familj och det var en extra mysig stämning när vi träffades. Dessutom är Lund en himla trevlig stad (min dröm är att flytta dit en dag). En stor KRAM på dig :)

2009-08-27 @ 09:29:52
URL: http://linasinredning.blogg.se/
Postat av: varthusvidhavet

Åh så fint du skriver! Har faktiskt lite ångest jag med inför den dagen, även om jag hoppas det är många år kvar!

Önskar er all lycka!

Kram / Jenny

2009-08-27 @ 13:17:49
URL: http://varthusvidhavet.blogspot.com
Postat av: maud

du beskriver det så bra!! man vet ju att det är livets gång men varför e det så svårt. jag gråter en skvätt varje gång vår store vart hemma på besök, han bor ca 22 mil bort men vi ses ju inte så ofta. mellansonen är kvar i samma stad som oss o minste bor hemma och det ska han göra länge tycker jag. kramar till dig! ps. vi ska ju vara glada att dom fixar att klara sig själva, det betyder väl att vi gjort ett bra jobb....eller

2009-08-27 @ 16:56:20
URL: http://maudsanglar.blogg.se/
Postat av: Annette

Skickar en kram, tänker på dig!!!!



Annette

2009-08-27 @ 20:37:24
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: tina

Hej där! Måste kika in och önska en fin helg till dej och familjen! Hoppas allt är bra med er....längtar efter dina inlägg...



Håller just nu på att fixa med lite fika,P kommer strax hem och han fyller år idag så vi ska mumsa på tårta för att fira honom. Ikväll blir det ett besök på Soya...allt efter P´s önskemål. Ungdomarna bjuder så det ska bli härligt att få sätta sej och bli serverad! Det har blivit mycket av den varan denna veckan.I onsdags var vi och åt på en bra resturang med goa vännerna och firade bröllopsdagen...riktigt gott och roligt.



Annars är det full rulle här, R har ev jobb pg kombinerat med studier på halvfart...sen pratar han om att han och en kompis planerar att studera ett år i Japan nästa år...JAPAN!!!!!! Ja vad ska man säja???? Vi får se...Jag lägger det lååångt bak i tankeverksamheten och hoppas det rinner ut i sanden.Fast, ska de göra nåt sånt så är det ju nu,innan de skaffar lägenhet,familj mm. Ja,det är mycket med ungdomarna...och samtidigt är man så glad för att de smider planer för framtiden!



Nähä....bäst att duka fram lite så vi hinner med födelsedagstårtan innan vi ska iväg=)



Ha en fin helg vännen och hälsa familjen!!



kram/tina

2009-08-28 @ 15:13:40
URL: http://tinaminastina.blogg.se/
Postat av: Lallis

Åh jag tror jag förstår hur du känner. Min stora flytter hemifrån nästa helg. Hur ska det gå liksom?

ler

Kram Lallis

2009-08-29 @ 03:55:53
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Mari

Visst är det tungt när ungarna flyr hemmet men trösta dej med att han inte är så långt från Er, finns värre avstånd. Så är ju livets gång. Dottern har kommit hem två morgonar i rad för de renoverar hennes hus och jag är lika glad när hon kommer som när hon åker....man vänjer sej fort.



Har varit livrädd för att någon av mina ska flytta utomlandsm hemska tanke.



Några dagar sen har du kommit över det, nja inte helt men till viss del. Du får se fram emot när de gånger han kommer hem ist...då blir du desto gladare.



Kram och ha en bra dag!!

2009-08-30 @ 05:39:38
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Postat av: Karin/Rosa maränger

Jag förstår dig. Det är inte lätt att släppa taget ju äldre de blir. Jag bävar för den dagen som mina barn flyttar samtidigt som man vet att det är precis som du skriver, att det är så det ska vara. Men ändå, det känns som om man vill hålla dem små läänge =)



Ha det så gott. Du vänjer dig nog snart när du ser att allt går bra.

2009-08-31 @ 08:21:37
URL: http://rosamaranger.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja nog är det med dubbla känslor man släpper i väg sina barn. Vi har minstingen kvar hemma så ännu går det ingen nöd på oss och de två stora är hemma ganska ofta och stannar även kvar över natten då och då...hahaha de kanske vill ge mig en mjukstart på ett liv utan att ha dem hemma varje dag. Jo saknaden kan ibland vara svår men glädjen att de trivs i sina nya hem och att det går dem väl i livet är större :)



Jag kan dock minnas stunder då jag hade alla hemma och jag var så trött på att ha huset fullt av folk, att aldrig riktigt kunna ha en lugn helg, att det låg skor och kläder över allt, att man skulle köra hit och dit..hahaha Då tänkte jag ibland, snart kommer de sätta egna bon så jag får ta det onda med det goda och njuta av tiden med dem :) Det har jag gjort och vi behövde ju inte ha ungdommar hemma jämt fast vi föredrog det för att få ha våra egna barn hemma också :)



Lite skoj att ungarnas kompisar kommer hit och besöker oss fast barnen inte bor hemma :)



I morgon flyttar dottern till en ny lägenhet med sin kille, spännande för dem att nu få sätta bo tillsammans. Jag är super nyfiken :)



Kram och du, vad vackert du skriver!

2009-08-31 @ 14:09:26
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Jill

Så fint skrivet! Jag blev alldeles tårögd...



KRAM!

2009-09-01 @ 09:47:05
URL: http://juvelia.wordpress.com
Postat av: Pernilla

Jag förstår precis.

/P

2009-09-01 @ 13:48:20
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Susihus

Kan tänka mig att det känns. Kommer ihåg när jag flyttade hemifrån och det var ju en härlig känsla att få flyga ut och testa sina vingar. Det kommer att gå superbra. Kram på dig

2009-09-01 @ 22:08:40
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: petra

Saknar dig och dina inlägg.

massa kramar

2009-09-02 @ 22:50:04
URL: http://godisfrun.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag kan tänka mig att mans saknar di små när dom flytt och vad hjälper det att bita ihop.sakna och gråt du!

2009-09-03 @ 13:58:49
URL: http://galanthus.blogg.se/
Postat av: Pia-Lia

Usch va jobbigt du har. Lider verkligen med dig. Man vill ju ha de hemma för alltid, precis som det varit i så många år. Tillåt dig vara ledsen.

Kram Pia-Lia

2009-09-03 @ 18:46:40
Postat av: Barnens Hjältar

Usch då vad tufft

Hoppas det känns lite lättare med tiden

Kram kram

2009-09-04 @ 10:18:37
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback