Limegrill!!

Godkväll på er!!!

Här i söder har vi en härlig kväll, solen skiner o det är ganska varmt. En regnskur har dagen bjudit på, det är en förbättring från gårdagen. Inte bästa målarvädret men vad ska man annars göra...???

I gårkväll var jag o syster i stan o hälsade på kompisen P, vi var och åt på en thairesturang. Det var jättegott men starkt som bara den. Jag betällde vatten o fick in en bringare, tur var det för jag drack nästan upp alltihopa.

I morse när jag gick omkring i trosor o t-shirt knackade det till på dörren o sen rycktes den upp i en väldig fart. Det var grannen som stack in näven o skrek: jag tar bara nycklen!!! Va undrade jag. :Jag är utelåst säger hon. Hon skulle ut med soporna o då passade de tvååriga tvillingflickorna på att låsa dörren. Hennes sambo är i Stockholm så det var ju tur att vi har en extranyckel här.

Ha en fin kväll, kramar

image299

Maken köpte ny grill, den andre hade gjort sitt, den blir nog fin på altanen när den är färdigmålad o fått upp det nya taket.

image300

Mellankillen o kusinen hittade björnbär igår, mums.....

Tagen!!

Hej!!

Har blivit tagen av söta Sara (micasa), hon har skrivit så fina ord om min blogg, jättekul. Meningen är att jag ska skriva ner fyra bloggar som jag inspireras av. Är inte lätt då jag tycker att många har jättefina och inspirerande bloggar. Ska ändå göra mitt bästa.


Tinaminastina: Hon visar många bilder från sitt väldigt smakfulla hem, fina detaljer som är jättekul o inspirerande att titta på. Hon är liksom jag trebarnsmamma till lite större barn, två pojkar o en flicka oxå, precis som jag. Hon har förmågan att fånga mitt intresse och känns som en kompis.


Theasrum: Hon var liksom Tina en av mina första bloggkompisar. Hon har ett härligt hus med ett flertal saker som hon o hennes make gjort i betong. Jättekul att se då det är ett material som jag aldrig jobbat med. Hon är småbarnsmamma som har fullt upp o jag känner igen mig i hennes vardag. Hon visar gärna underbara foton på havet.

Scaniatjejen: Här har vi en tuff brud som kör lastbil. Hon visar många fina bilder från sina långfärder. Hon pysslar oxå gärna i hemmet. Hennes älskling är hunden Morris som hon gärna skriver om. Gillar henne för att hon är lite annorlunda (mot mig som aldrig skulle våga köra något större än en xc-90) o känns så positiv.

Kixkoll: Hon har under våren / sommaren låtit oss följa med till torpet på renoveringsvisning. Jättekul att se vad man kan göra med ett gammalt hus. Hon visar gärna många bilder på lite häftiga och ovanliga möbler och saker, och tips på var man kan hitta dem.


Ja det var mina fyra inspirationskällor, finns många fler men fick ju begränsa mig.Nu får ni hemskt gärna skriva ner fyra som ni inspireras av...lycka till.

Idag rök altantaket, en del i alla fall. Hade arbetslust, både jag o maken för en gångs skull. Han rev o jag skulle måla alla takbjälkar mm. Men då mina vänner började det att regna så det var bara att gå in igen. Får fortsätta imorgon, hoppas bara lusten att arbeta finns kvar........

image296

Minuter innan ösregnet.......ja allt på bilden ska målas, i torrt väder....

image297

Drip drop, nej ööööööösssssss!!!!

image298

Bättre sitta inne o titta ut på regnet.
Trevlig lördag på er, kram


Matdax!!

Hejsan!!

Idag har vi varit o köpt nytt tak till altanen, det var på tiden då det gamla är väldigt fult o det är hål lite överallt. Inte kul att köra med släp i några mil med ett fladdrigt tak på. Visserligen var det maken som körde, men ändå. Här i byn finns ingen brädgård, närmast ligger i grannbyn, o de har semesterstängt??? Så det blir ofta till att köra några mil när man ska ha något.

Tänkte bjuda på några favoritrecept ur min lilla bok, vet att Maria efterlyste recept.Dessa är beräknade till 4 pers.

Kycklinggryta
Stek 4 strimlade kycklingfiéer, blanda ner en halv purjolök, 2-3 vitlöksklyftor o färska champinjoner (hacka allt). Låt det bryna lite. När allt är brynt, blanda ner 2 st burkar creme fraiche bonjour-vitlök / örter. Häll i lite mellangrädde ca 1 dl. Salta o peppra o krydda med aromat. Det är gott att ha klyftpotatis, ris, pommes el dyl till, och givetvis sallad. Mycket gott.


Kasslergratäng
500 g kassler
3 paprikor i olika färger
2 1 / 2 dl matlagningsgrädde
2-3 vitlöksklyftor
1 / 2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
50 g ost
Lägg skivad paprika i botten på en ugnsfast form. Fördela kasslerskivorna ovanpå. Krydda grädden med pressad vitlök, salt o cayennepeppar. Häll grädden över kasslern, strö över osten. Gratinera mitt i ugn i 225 g i 15 min.Till detta har vi ris o sallad.

Drömskinka
Lägg skivad rökt skinka i botten på en ugnsfast form. Hacka en gul lök el purjolök o lägg över. Lägg sedan paprikasallad över, efter behag. Paprikasallad är i burk o ligger i en vätska, brukar finnas vid oliver o dyl. Riv ost o lägg över det andra. Vispa ca 3 dl grädde o blanda ner ketchup så det blir rosa, salta o peppra i grädden. Häll gräddblandningen över allt o in i ugn i 225 g i ca 20-25 min. Ris o en sallad är gott till.

Ja det var mitt bidrag idag, håll till godo. Ha en trevlig helg på er, kramar

image295

Här har vi min humlekrona, den slingrar sig överallt.

En fin dag!!

Godkväll!!

Ja så äntligen kom det en fin dag så jag kunde måla klart min dörr. ....utan några som helst droppar på den, peppar, peppar, dan är ju inte riktigt slut än. Å andra sidan har jag putsat alla fönster o det brukar ju betyda att det blir regn, men men vi får se.

Visar ett par saker jag köpte på Bolagret när vi var där på väg hem från semestern. Hittade så fina glas som jag köpte sex stycken av. Gillade dem så mycket så jag satte dem lite extra högt upp i skåpet, tänkte att vi kunde spara lite på dem. Det tänkte inte dottern, hon måste bara prova om vi köpt något nytt. När jag sedan diskat det o ställt det i diskstället ramlade det ner o gick sönder....typiskt, nu har jag bara fem.

image292

image293

De söndriga, snyft...

image294

Dotterns val av disktrasa......
Godnatt på er, o trevlig helg

Gröna fingrar...el bruna.

Hejsan!!

Hur är det i övriga Sverige idag??? Har ni fint väder eller regnar det, tycker det utfärdas stormvarning lite titt som tätt. Dagen började med lite dugg o grå moln. Nu skiner solen och det är en skön kväll, man har nästan glömt hur sådana kvällar kan kännas.

Har varit på plantskola idag och köpt lite växter till mina nya krukor ( som stått tomma en månad...). Ville ha lite växter som ser snygga ut även på vintern. Blev gräs, som vanligt o bolltuja som ska tuktas o vara liten o söt, lite taklök o en minibuxbom. Kul att leka trädgårdstomte ett tag, få lite skit under naglarna. Vädret var ju kanon under tiden så det var skönt att vistas ute lite, utan att bli blöt.

Ha en skön onsdagskväll,kramar


image286

image287

Å så lite tjuvkik på dörren, ska målas minst en gång till...

image288

Vad tycks????? Nej det är ju den gamla dörren....ful...

image289

Lite bättre....

image290

Så såg det ut innan....

image291

Å nu, tada....... Plattorna ska bytas ut mot ett trädäck, maken har varit ute o mätt...så det är på gång.....

Lameller, lameller.....

Hejsan!!

Ännu en dag i pysselns tecken......jodå vädret tillåter inomhusaktiviteter. Denna sommaren har det badats ovanligt lite, men det är ganska ok ändå. Har man som vi en del att göra hemma så blir man inte rastlös, barnen fixar med sitt så det är inte så att vi behöver ha dåligt samvete.

Maten är ju ett kapitel för sig när alla är hemma. Middag ska ätas runt två-tiden, o vad som ska ätas är väl oftast mitt huvudbry. Är ju så trött på att laga vardagsmat men har kommit på ett knep som jag gillar. Har jag färs/fläskfilé/kotlett/kycklingfilé  hemma så brukar jag googla på tex. kycklingfilé + recept o så får man en massa bra tips. Så gjorde jag idag o det blev Grekisk kyckling med pasta till middag, gott.

Jo, detta har jag o maken roat oss med, satt upp lamellgardiner framför vår garderobsvägg i sovrummet. Vi har inga dörrar där, än, har lite svårt att bestämma oss för vilka vi vill ha. Fram tills nu har vi haft draperi där, o det har retat gallfeber på mig genom att hänga snett o glipa.....Detta är ett bättre alternativ, men vilket jobb det var att få till det.......

Kramar på er alla...

image284

image285

Inomhuspyssel!!

Hej!!

Idag passar det utmärkt med inomhuspyssel. Jag fick ju gardintyg förra veckan som har legat o väntat på att bli omhändertaget. Jag satte mig att sy efter middagen o fick upp dem utan några större problem, brukar annars krångla för mig tycker jag.

Igår målade jag ytterdörren, typiskt för efter ett par timmar började det ösregna. Det verkar som den klarade sig ganska bra ändå. Idag gick det inte att fortsätta med målningen då det..hör o häpna...regnar. Jag målade inomhus istället, dörrkarmen ( den gamla) som fick brytas upp har maken fått fixa till en ny o då är jag där med penseln o målar på. Det känns ändå som det snart är klart.

Ny vecka, o inget badande i sikte......
ha en bra vecka / kram på er

image282

image283

Detta har jag pysslat med idag, vi blev faktiskt inte ovänner, symaskinen o jag, händer rätt ofta annars när jag syr.

Blad på rad!

Godkväll!

Blir ett litet o sent inlägg. Har varit i stan med syster idag. VI gick en sväng ibland allt folk, inte lätt att ta sig fram om man har barnvagn med sig, vilket var tur att vi slapp. Vi var alldeles allena. Träffade kompisen P en stund o åt en smålandsrulle, gott.

Imorse ösregnade det, så hunden vägrade förstås att gå med på morgonrundan. Jag gick själv, det är alldeles fantastiskt härligt att gå ute i regnet, om man är rätt klädd såklart. Det klarnade upp lagom till stadsbesöket.

Var inom inspiration o köpte dessa tre vaser som jag ville ha till mina blad som jag köpte på bolagret på Väla.

Ha de gott/ godnatt/ kram

image281

Väggbonad!!!

Hej!!

Igår kom så äntligen paketet från ellos...
Ikväll satte jag mig att sy min väggbonad som täcker väggen mellan dörren in till vardagsrummet o fönstret i vardagsrummet. Först var tyget restat o skulle inte komma förräns långt in i Augusti så glädjen var stor när det kom. Lite nya påslakan hade jag med beställt, fick ett gratis o det andra paret betalade jag bara 49 kr för. Det är lagom det....

Solen har skinit på oss idag så kvällsmaten var given, grillat såklart. Har målat fönsterbläck o pulat lite med varje. Vi är hundvakt åt grannens hund så vi har varit ute o gått en del rundor med hundarna, de funkar bra ihop så det är inga problem.

Ha nu en trevlig helg, kramar på er
<3<3<3<3<3<3 / Maria

image280

Lite om lite!!

Hej!!

Idag har maken o pappa satt in den nya ytterdörren. Det blev så fint....lycklig är jag över att få in lite dagsljus i hallen då dörren har ett litet runt fönster. Bilder kommer när det är klart, ska till lite dörrfoder o målning, men sen.....

Vi har även varit en sväng till stan o gått på Östersjöfestivalen, det är en jättestor tillställning. Maken skulle dit i jobbet (där ser ni, jobbet igen fast det är semester....). Dottern o en kompis följde med o jag mötte upp brosan o sen gick vi en sväng o lyssnade på bra musik lite överallt. Det är alltid jättemycket folk o svårt att ta sig fram. Kanske jag o syster o en kompis ska dit igen på Lördag o ta en helkväll.

På hemvägen hämtade vi en pizza, hungern slog till med stor kraft.  Äntligen hade mitt paket från ellos kommit till ica maxi så nu ska jag sy nya gardiner till köket....Ja så såg min dag ut......

image275

image276

image277

image279

Lite fler  bilder från Glimmingevistelsen, här lyssnar Mini på mellankillens mp3, det är Linking park som spelas...
Ha de gott mina vänner, imorgon är det Fredag igen.....
kramar

Fler semesterbilder!!

Hej hopp!!

Är nu hemma igen, skönt undrar ni kanske???? JAPP....Undrar varför man åker iväg när det är så skönt att komma hem? Vi har haft en härlig vecka, fint väder o trevligt umgänge, syster med familj var med halva tiden. Vi har solat o badat ( tom jag, ett snabbdopp bara, det var så j-a kallt), barnen har fiskat krabbor, spelat kort, det har vi allla, cyklat omkring, spelat boll, ja allt möjligt......Så skönt att komma ifrån dator o tv ett tag.  På kvällarna har vi grillat o ätit gott. Förutom Lördag kväll då vi åt på pizzerian i Båstad, det är lite av en tradition, det var nog femte året på rad som vi var där o åt. Det är svindyrt där under tennisveckan men det är det värt. Ni som undrar om jag såg någon kändis, kan jag stilla er nyfikenhet med att säga......ja. Vi kom gående på vägen genom Båstad på väg till Pizzerian då vi möter en ganska lång o högdragen ( jag menar att han gick med huvudet högt i luften, som om han tittade över oss andra).......Pontus Gårdinger. Löjlig man är.....ojoj titta, viskade jag till syster.... o alla vi försöker ändå att inte titta, ni vet jättediskret...

Stugan ligger med baksidan ner mot en äng där det går kor, bakom ängen ligger havet. Baksidan är totalt insynskyddad så man kan gå som man vill....... Allt ligger inom gångavstånd, stranden, kiosken lilla shopen ( ni ska få se).. så vi har gått jättemycket. Jag har ju stigit upp tidigt o gått min runda, sen har det blivit flera till under dan, men har ju samtidigt ätit väldigt mycket.......vi får väl se vad dommen blir.

Här kommer lite bilder.......

image271

image272

Här har vi lilla shopen...där köpte vi potatis varje dag, jättefina o stora. Den ligger på vägen där stugan ligger, man lägger pengar själv o alla litar på alla.

image273

För att komma till stranden eller kobryggan så går man genom hagar ( som ligger längs med havet) där det betar kor, man får inte ha koskräck.

image274

Ett vindpinat träd.....

Fler bilder kommer en annan dag, kan ju inte ta allt på en gång, kramar till er alla, Maria

 

Semesterbilder...

Hej där alla semesterfirare!!!

Vi är fortfarande i stugan, åker hem imorgon. Vi ska åka inom Väla köpcentrum när vi kör hem, så jag får stilla mitt shoppingbehov.......Vädret är kanon, solen skiner o det blåser ljumma vindar. Idag har vi varit i Hovs hallar o tittat på branterna där o den fina utsikten. Glömde kameran i stugan men har tagit bilder med mobilen som kan läggas in senare, det var mäktigt.

Har tagit årets första dopp, det var inte varmt. Termometern visar på 20 grader men det tror jag inte på, det blev att snabbdopp. Idag åkte syster med familj hem så sista natten är vi själva här, vi spelar kort, går ner till havet, läser mm, det är semester det..

Här kommer ett par bilder från Glimmingevistelsen, ses, många kramar

image268

Här är vi på väg...fullpackad bil, då ser ni inte allt som är inne i bilen oxå.

image269

Här är andra stoppet på vägen (första var mc-donalds i Hässleholm), gotteboet vid skåneporten i Örkelljunga...mycket gott.




image270

Nedanför denna skylten ligger stranden, där är hundar inte välkomna så man binder dem vid denna stolpen.....nej jag skojar bara...
Kramar på er alla

Bloggpaus!!

Hej!!

Nu blir det bloggpaus ett tag, tittar kanske in hos er då den bärbara får följa med. Hoppas ni får en trevlig helg o semester allihopa, ingen nämd o ingen glömd......
Kramar till er alla, får se om vi får plats i bilen, den är knökfull, lär mig aldrig packa........

image267

Utmanad!

Hej!!

Två inlägg idag....ibland har man ångan uppe. Blev utmanad av Thea att visa tre saker, inte levande som jag gillar särskilt mycket. Det var lite svårare nu då jag blivit utmanad för ett tag sen att visa tre favoriter. Tänkte jag skulle visa ett par saker jag har i skåpen då.

image264

Vi börjar med kannan jag fick när jag fyllde 25 år. Min mammas faster kom med den o undrade om jag kom ihåg den. Det gjorde jag inte......hon sa att min mammas farmor hade haft den och att jag tydligen sagt att jag tyckte om den, detta hade jag sagt när jag var liten. Hon kom ihåg det och ville ge mig den när jag blivit vuxen nog att ta hand om den. Lite pinsamt var det, för jag kom ju inte ihåg och tyckte inte särskilt mycket om den. Nu idag är jag väldigt glad för den.

image265

Servisen som varit makens farmors. Jag har en jättefin ny servis själv, men gillar denna ännu mer. Kristallglasen med guldkant passar så bra till servisen med guldkant. Glasen är med från makens farmor.

image266

Så till något nyare, krukorna jag fick i julklapp av maken för 1,5 år sedan, blev så glad då jag önskat mig dem.
 
Idag har jag tvättat som bara den....hunnit med en tur upp till syster för en fika, kompisen C med barn var oxå där. Satt o surrade ett tag tills jag upptäckte att det gått tre timmar. Planerade lite för Glimminge med syster, skrev lappar. Körde hem o målade ett fönsterbläck, bara för att jag var så nyfiken...sen gick jag o maken en runda, han vill röra på sig lite nu i semestertider (jag har ju redan gått en runda i morse med hunden så det är bara plus för min del med en extra runda) Ser att jag inte kan skriva kortfattat........får nog lära mig det innan ni tröttnar på mig. Många kramar, särskilt till Tina, Helen o Malinbayard som jag skickar utmaningen vidare till....Thea får oxå en extra kram för att hon tänkte på mig.......

Frågelek!!!

Hej!!!

Sara har bett mig svara på en del frågor för att lära känna sina bloggisar lite bättre, det var en kul idè o jag svara gärna på dessa...Jag skickar vidare frågorna till alla som läser detta och vill svara, ju fler desto roligare, alla kan känna sig uppmanade.

Favoritfärg? Jag älskar beiga nyanser, men för tillfället gillar jag inslag av lime till det beiga.

Vad hittar du på en regnig sommardag? Bloggar, läser en bra bok eller bläddrar i inredningstidningar, ser på film eller åker o shoppar......

Följer du något speciellt på tv nu i sommar? 24, What about Brian, 3lbs, jag är ett tv-freak, följer en hel del.

Favoritsommarblomma/or? Orkidé o gillar doften av viol.

Favoritdrink? Är ingen drinkfantast, dricker alkoläsk eller starkcider om jag vill bli salongsberusad.

Favoritdoft? Doften av en nyfödd bebis....god mat som lagas och min o dotterns parfym Britney Spears - Fantasy, lite söt i doften.

Läser? Har lånat Den vita massajen, och efterföljarna, av Corinne Hoffman, den är jättebra.

Drömresmål? Alaska.....tror jag, trivs bäst hemma.

Hur vill du bo? Jag drömmer om att bygga ett hus i funkisstil nära havet, med egen brygga, det hade varit underbart.


image263

Bild på havet, som jag älskar, tagen i Glimminge plantering dit vi åker imorgon. Ha en fin dag, solen skiner från en blå himmel, jag är så glad.........många kramar till er alla.

Jippie!!!

Hej där!!

Många jippien......dörren kom igår, äntligen. Solen skiner, äntligen, grillen är igång o jag gör en grekisk potatissallad jag aldrig gjort förut. Blir den god lägger jag ut receptet. 

Vi har varit i stan o köpt nytt handtag till dörren o lite annat. Blir inte av att vi sätter in den förräns nästa vecka. Pappa har lovat hjälpa maken o han o mamma är ute o seglar nu. Sonen kom hem igår, glad o solbränd....ännu ett jippie. Det störst JIPPIET av de alla var att släktingen ringde o undrade om vi vill låna stugan i Glimminge plantering.......ja tack hemskt gärna. För tredje året i rad har vi förmånen att få låna stugan till en blygsam ersättning, typ gratis. Vi åker på torsdag o syster med familj kommer på lördag, då svåger går på semester. Vi hinner alltså med en tur i Båstad under tennisveckan, maken blev jätteglad. Då kan man se hur kändisarna beter sig.....

Ser nu att maken sitter vid grillen o telefonen ringer hela tiden, bara jobb.....skönt att åka iväg så han kan koppla av.
Har nu ätit o druckit en alkoläsk......behövde tydligen inte mer idag, känner mig nästan lullig, kan nog bero på att solen gassar o jag var vrålhungrig.

image260

Grekisk potatissallad
750g färskpotatis
200g fetaost
1 röklök
3 tomater
100g machesesallad, jag hittade ingen så jag tor ruccola
salt, peppar
Skrubba o koka potatisen mjuk. Ånga den torr o blanda med fetaost o lite av oljan den ligger i. Skala o skiva löken. Dela tomaterna i bitar. Blanda ner lök, tomater o sallad i potatisen, smaka av med salt o peppar.

image261

Visar en bild från ungdomarnas resa, de byggde ett stort hjärta av legobitar på en camping, romantiskt va?

image262

Detta var med en fin bild tycker jag, jag fick lov att visa den med.

Ha en riktig skön eftermiddag/kväll, snart ska maken o jag gå en runda, kramar

Semester!!

Hej!!

Idag börjar makens semester, svårt att greppa då han är iväg och jobbar. Så är det nästan varje år....han kan aldrig vara helt ledig, folk ringer fastän de vet att han har semester. Så är det väl att vara egenföretagare, men de behöver oxå semester och det är ju inga livsviktiga saker han jobbar med, datorer...... Pratade med syster o hon tyckte lite synd om oss men jag sa att jag börjar bli van, försöker att inte hänga upp mig på det.

Idag är vädret aningen bättre, inget regn i alla fall, man sänker sina krav......nu är man glad om det inte regnar. Annars är det ju såklart sol som står på önskelistan. Kanske har vi tur och får vår nya ytterdörr idag. Det har dragit ut mer än lovligt på tiden, men nu ringde maken i fredags o blev lovad att få den idag om det var fint väder!!!! VA!! Måste det vara fint väder för att frakta en ytterdörr???? Den är väl pakiterad på nåt sätt......Jaja, vi får väl se.........

Sonen kommer hem i alla fall = Äntligen, har längtat........

Ha en bra vecka, kramar till er alla som lämnar gulliga kommentarer......

image259

Vet inte om det syns riktigt hur vackert detta molnet är, såklart taget med mobilen....dottern rusade ut o fotade det. Jag är på något sätt lite förtjust i vackra moln.

Ikeatripp!

Hej där!!

Nu är det söndag igen....helgen går fort o det är måndag imorgon, då kommer sonen hem. Tänk han har då varit iväg en hel vecka o jag överlevde. Vi har ju pratat minst en gång om dagen, oftast två så jag har koll på att allt är bra med dem. Det har varit lite si o så med vädret för deras del oxå, men som mamma sa, det är ju tur att de är nyförälskade........

Igår var jag o syster o Mini en tur till Ikea, jag var mest med som sällskap. Syster skulle handla en del. Jag köpte två "sänglampor" till sovrummet och servetter och värmeljus och blockljus. Fick två söta skålar av syster, hon är väldigt generös......vill alltid bjuda o ge småsaker spelar ingen roll om jag protesterar hon gör som hon vill. Å andra sidan hjälper jag henne mycket, med barnpassning, syr gardiner, putsar fönster mm. Det är en gåva att ha en syster som står en så nära och som man alltid kan räkna med. Vi har haft våra duster, hon är väldig långsint och tar helst inte första steget om vi varit "osams" men det är nu länge sedan det hände.

Hoppas ni får en mysig söndag, här är vädret ett typiskt video/dvd väder, eller filmväder menar jag. Många kramar till er alla, Maria

image257

Dessa skålar fick jag av syster.

image258

Återigen mobilen som lekt kamera......

Mysig fredag!

Hej!!

Idag har det varit en mysig dag. Efter sedvanlig morgonpromenad, utan hund...det hade ju regnat tidigt i morse, så körde jag o dottern o handlade. Jag hade bjudit  hem syster o barn o mamma på eftermiddagsfika för att fira att nu är det semester. Vädret var ganska okej, varmt men lite molnigt så jag torkade av utemöblerna o dukade på däcket. Bakade en rabarberpaj o till den hade jag vaniljsås o glass, tycker det är lite friskt med glass till, sen hade jag köpt lite småkakor. Vi satt ute o njöt, efter en timme ungefär så öppnade himlen sig o regnet öste ner. Vi flyttade in på altanen o betraktade skådespelet, lite åskknallar hördes längre bort.

När syster o barn gett sig av hemåt, (mamma hade åkt för länge sen, hon är ingen långsittare) så tyckte maken att vi skulle köra till pizzerian/resturangen i grannbyn o fira att det är semester, så det gjorde vi. Nu är vi hemma, mätta o belåtna men det stoppade inte oss från att fylla godisskålen med plockis och fortsätta proppa i sig, har man redan börjat  är det lika bra att fortsätta.

Ha en trevlig helg alla trevliga människor,
kramar i massor.....

image253

Rabarberpaj!!

1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
100 g margarin
Lägg rabarber (eller vilka bär ni vill) i en smord form, sockra lite lätt över bären. Blanda de övriga ingredienserna till en deg och lägg över bären el rabarberna. Jag dubblar alltid degsatsen då jag tycker att degen är så jättegod. In i ugn i 200 gr, i ca 15-20 min.

image254

Kannan som jag har vaniljsås i har jag fått av brodern när han var i Tjeckien för många år sedan.

image255

Å, så lite kakor på de.....
Mobilen har varit kamera igen, därav kvalitén.

Nu får det räcka!!!

Hej!!

Förstår att det är fler än jag som är bedrövade över vädret. En o annan har väl sol men här i Blekinge är det regn för hela slanten idag. Visst har man saker inne att göra men nu är jag less på detta. Igår var det hyfsat väder, sa till maken igårkväll, :kom så går vi ut på altanen och dricker en varsin alkoläsk. Bara få sitta ett tag med solen i ansiktet gör att humöret går uppåt. Men jag vaknade idag av att det öste ner, stuprännorna hinner inte med, det svämmar över lite här o var.
Har fått en liten aning om att jag kanske är en vintermänniska.....har alltid påstått att jag älskar den årstiden jag befinner mig i mest. Pratade med brosan och beklagade mig över vädret då han sa : ja du brukar ju bli deprimerad på sommaren då det är dåligt väder. Det stämmer ju, jag brukar alltid bli deppig på sommaren om det är dåligt väder, aldrig på vintern. Då är jag väl okej med att sitta inne o kura o tända ljus o mysa. Men nu, då vill jag vara ute o sola o bada.

Har städat, tvättat mm och nu ska jag placera min kropp i soffan och börja läsa Den vita massajen, får väl rikta in mig på långläsning, har förstått att den ska vara svår att släppa när man väl börjat. Kan behövas lite verklighetsflykt......

Jag hoppas verkligen att solen snart tittar fram igen så man får lite positiv energi igen, o ni som har sol, var tacksamma för det!!!
Många kramar

image250

image251

image252

Lägger in lite bilder på svart/vita detaljer, passar humöret ganska bra, det går lite åt det hållet.....åt det mörka alltså.

Boklån!

Hej!!

Idag har jag passat Mini, sista dagen innan semestern för syster. Dagarna rullar på, sommarlovet har redan avverkat några veckor och vi har inte varit o badat en enda gång. Visst har vi haft sol idag, emellanåt i alla fall, men det är inte så man längtar efter att bada precis.

Dottern ville visst vara med o ha matdag så idag har hon gjort currykyckling och friterade nypotatis, lite kokta grönsaker till, det blev riktigt gott.

Igår bjöd mamma på middag, det var köttfärssoppa, det var jättegott och passade igår då regnet stod som spön i backen. Sedan körde jag, dottern o mellankillen till bibblan där vi lånade lite böcker. Jag lånade Den vita massajen, av Corinne Hofman, lånade del två med, men trean har mamma. Hon har läst dem och säger att de är jättebra så jag tänkte passa på nu i sommar o läsa lite.

Några dagar kvar sen har maken semester.........ha en riktigt bra kväll, kramar......

image248

Lavendel blommar för fullt på flera ställen i trädgården...

image249

Clematisen som oxå blommar står tyvärr på ett ställe i trädgården där vi inte brukar vistas så vi får inte njuta av den så mycket.

Kivik!

Hej!!

Igår när vi lämnat av ungdomarna i Ystad tyckte vi att vi inte skulle köra direkt hem utan göra något roligt av resan också. Vi körde genom Tomelilla, det kan man ju inte göra utan att stanna till på Bo Ohlsons.....Det är en stor affär med allt från shampo, skor, gardiner,färg,utemöbler, tv.......ja listan kan göras hur lång som helst. Rena mecka att gå omkring i för vissa damer (tänker på mig själv och dottern). Handlade litegrann, maken köpte skor och en ny brevlåda kostade vi på oss. Den gamla fanns här när vi flyttade in, för 14 år sedan. Nu köpte vi en med lås på och den är lite större, perfekt nu i sommartider då man kanske reser bort ett tag.

Vi styrde sedan kosan mot Kivik, körde över Brösarps backar, underbart vackert. I Kivik åt vi, maken köpte rökt fisk och jag och dottern hade smörgåstårta med oss som vi festade på. Köpte även ett valnötsbröd som var kanongott. När vi ätit körde vi bort till Kiviks musteri, där kan man köpa sylt, must, cider, juice mm. Köpte lite roliga drycker som ska avnjutas i helgen, alkoholfria visserligen. Var hemma framåt sena eftermiddagen efter en mysig dag, det är alltid kul att göra något sådant, behöver inte vara så avancerat.

Idag har sonen ringt två gånger = glad mamma, det hade regnat inatt, men när vi pratade var det uppehåll. Många kramar, Maria

image243

Här har vi stället i Kivik där man kan köpa så god rökt fisk (enligt maken, jag är tyvärr ingen fiskätare).

image244

Inne på Kiviks musteri, tror det heter så...mycket gott

image245

Lite läskande drycker...

image246

Nya grytlappar, det behövdes, nu ska jag slänga de gamla. Jag har fått dille på stjärnor......

image247

Dottern fick en dödskallefilt, gullig va? Inte direkt vad jag trodde att min enda dotter skulle inreda sitt rum med.

Bilderna har inte bästa kvalité för de är tagna med mobilkameran, den andra kameran är i Bornholm med sonen.

Bornholm

Hej mina vänner!!

Igår var vi på kalas, allt blev uppskattat, presenterna menar jag och även maten uppskattades av oss gäster....Vi hade som vanligt trevligt.

Idag kl nio körde vi äldste killen och flickvännen till Ystad, de skulle ta färjan över till Bornholm. Jag, maken och lillasyster följde med för att vinka av. Inte helt lätt för en hönsig mamma att vara utan sonen i en hel vecka!!!! De ska föra traditionen vidare med en cykelsemester runt hela Bornholm med tält och packning i cykelkärra. Jag och maken har gjort denna resa två gånger i vår ungdom...senaste gången var jag gravid med äldste sonen. Vi har väl pratat oss varma om denna tripp så ungdomarna blev sugna på att uppleva den med egna ögon. Jag och maken cyklade på tandemcykel och det ville L o V med göra men det fanns inga kvar så det fick bli vanliga cyklar.

V skulle låna ryggsäck av någon för hon hade ingen egen, så när mamma hörde det så hämtade hon genast en som jag fick ta med mig hem och visa sonen och höra om han trodde att den passade. Den var svart och väldigt enkel.....På kvällen när vi så var hos syster på kalas så sa mamma att pappa sagt att den väskan/ryggsäcken hon skickat med mig hem var dragspelsväskan!!!! Pappa spelar lite dragspel och hade väl inte dragspelet i väskan så mamma trodde väl att det var vilken väska som helst...tur att brosan hade med sig en som var perfekt för V att låna. Hade sett nåt ut att komma med dragspelsväska på ryggen....hihi...

Vi tog en heldag, men mer om det skriver jag imorgon......kramar på er!!!!

image242

Min älskade unge med sin älskade......framför färjan....en hel vecka tills de kommer hem igen, hoppas de får kul.

Utmanad!!

Utmanad av Thea blev jag.....

Nämn något som gjorde dig glad igår
: maken sa att han älskar mig och tycker att jag är snyggst i hela världen, fick oxå många pussar....
Vad gjorde du kl 08 imorse? Låg kvar i sängen och slumrade.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Gjorde jag rabarberpaj, som nu är i ugnen.
Det sista du sa högt? Det vet jag inte hur de är klippta, pratade om gardintyg med syster i telefon.
Det senaste någon sa till dig : Trodde vi hade danska pengar liggande någongstans, maken som pratade om vad sonen ska ha med sig till Bornholm.
Vad har du druckit idag? Vatten och pepsi.
Vad var det senaste du åt? Yoghurt o musli.
Vad var det senaste du köpte? Tre iitala ljuslyktor till syster i present.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Röd.
Vad är det för väder hos dig nu? Sooool.
Godaste glassmaken? Lakrits....
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Japp.
Sover du tungt? Oftast inte.
Drömmer du mardrömmar? Ja, det händer, alltid i så fall att jag tvingas flytta tillbaka till lägenheten, buhu.
Trivs du med ditt jobb? Hemarbete, barnpass, nja kunde haft nåt kuligare.....
Favoritklädsel? Klänning.
Favoritlåt just nu? Många, kan inte välja.
Vad ser du om du tittar till höger?  Min soffa, tom.
Vad gör dig glad just nu? Att det är sol, snart pajätning och kalas ikväll, med mat...
Vad ska du göra härnäst? Äta paj, fortsätta med rabattrensning och gräsklippning.
Höger el vänsterhänt? Högerhänt.
Humör just nu? På topp!
Favoritgodis?  Choklad och lakrits, söt.
Kläder just nu? Trekvartsbyxa o bikinitop.
Sommarplaner?   Njuta! Umgås med familj och grilla mycket förhoppningsvis sola, bada och åka nån liten tripp.
Hur många kuddar sover du med? En..
Spelar du ngt instrument? Nej, har spelat gitarr, litegrann. 
Morgon eller nattmänniska? Skulle nog säga kväll...
Vad är viktigast för dig? Att vi får vara friska, att vi håller ihop, maken och jag. Att barnen växer upp och blir lyckliga.
Är du kittlig? Litegrann.
Snarkar du? Nej.
Stjärntecken? Vädur.
Äckligaste insekten? Fästingar, fulla med blod.
Stökigt el välstädat? Välstädat!!!! Gillar inte stök.
Längtar du mest efter just nu? Sol o bad med familjen, en nätt liten vinst på några miljoner.

Skickar vidare utmaningen till Tina, Cina och Mariakoden, lycka till, trevlig söndag på er, kram