Superenkel dajmtårta

Hejsan på er allihopa!
Idag har det varit en ganska lugn dag jämfört med de senaste dagarna. Har varit och handlat lite mat till kalaset imorgon. Satt upp en tavla i hallen och målat de sista penseldragen.

Vädret har ju varit underbart så som det varit de senaste dagarna. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte korv och bröd och potatissallad och premiärgrillade i våran söderhörna. Satt i bara tröja och njöt av det vackra vädret.

Nu har jag förberett för morgondagen, jag är en sådan typ som vill ha allt under kontroll och gärna förbereda så mycket som möjligt. Jag ska bjuda på köttfärspaj, brysselkålspaj och skinkpaj. Syster är vegetarian så jag gör alltid något vegisallternativ.

Jag ska ha frusen dajmtårta till efterrätt, av enklaste möjliga sort. Dettta behövs....

image76

Detta blir två stycken tårtor
Lägg de färdiga marängbottnarna i formar med avtagbar kant runt
Vispa vaniljvispen fluffig,  häll i ca 1 msk vanillinsocker, häll i 4 dubbeldajm (krossade)
Häll detta över marängbottnarna och in i frysen ca 5 timmar innan de ska ätas (minst, kan ju vara i frysen längre än så).
Jag krossar dajmen så här

image77

Går jättebra, klipp sedan upp en kortsidan och häll ut dajmkrosset, inget smulande, det gillar jag

image78

Så här smarrig blir den, ha en trevlig lördagkväll, kramar Maria

Hallen är klar

Äntligen, hallen är klar.....Efter nästan två veckors slit är det färdigt. Jag kan varmt rekommendera att göra en stor renovering på vårkanten för en trevlig bieffekt är att jag tappat ett par kilon.... Inte så dumt.

Ikväll har vi lagt sista handen på hallen inför helgen, vi hängde upp två skåp på väggen. Där i har jag lite handdukar och lakan mm. Sladdar ska fästas under skåpet men tänkte kanske att ni var nyfikna så jag fotade så fort det var på plats.

Lampan till vänster fick jag av maken idag. Jag hade sagt att det enda jag ville ha i födelsedagspresent var att hallen skulle bli klar. Maken älskar att köpa presenter till mig och kunde inte hålla sig utan propsade på att jag skulle öppna den idag. Jag gjorde honom till lags fastän jag inte fyller förrns på måndag (lite nyfiken var jag allt).

Första fotot är det man ser när man kommer in i genom ytterdörren,

image73

Fondtapeten är ifrån midec och heter flair

image74

Nu har jag barnens rum i ryggen, så hallen fortsätter en bit till, dörrskylten köpte jag idag på maxi,

image75

Snett upp till vänster när man kommer in i hallen har vi byggt en klädförvaring och där har jag tapetserat två frigolitskivor med fondtapeten som blev över och hängt på klädförvaringens enda sida som syns. Innan hade vi hatthylla och skohylla som stod och hängde där sittbänken är nu. Det kändes som att man gick rakt in i den när man kom in genom dörren. Det blev mycket luftigare nu. Jämte klädförvaringen är det en vägg som är tom nu, där vill jag ha en lång smal spegel. 
Ja, så ser det ut nu, skönt.... Ha en trevlig helg på er alla, kramar Maria 

Duracellkanin

Hallå i solskenet, idag har vi haft nästan sommarväder.....Underbart!!!
Idag känner jag mig nästan som en duracellkanin. Får jag tidspress på mig så går det undan, jag är överallt och får faktiskt en hel del gjort. Har varit på tippen två gånger med en massa skräp som konstigt nog alltid samlas på altanen över vintern. Ser för jäkligt ut, men alltså väck med det. Målat inne, och tagit fram trädgårdsmöblerna och putsat till dem. Så skönt att kunna sitta ute och fika.

Mina trädgårdsmöbler som jag satt på framsidan nu på våren, brukar vara på baksidan av huset mitt i sommaren. Då är det alldeles för varmt att sitta framme i söderhörnan. Det är ett riktigt gammalt möblemang som jag fått av min mormor när hon dog. Från början var det rött ( mina föräldrar hade ett likadant som de slängde nån gång på 80-talet), sedan målade mormor och morfar det vitt. Jag ville ha mitt svart och det var bara att montera ner varje bräda och slipa för att sedan måla. Kul att ha något som varit i familjen ett tag och stolarna är gudomligt sköna, man kan sitta och gunga lite försiktigt.

Ikväll blir det fondtapetsering, maken kommer hem med tapeterna snart, kul att se hur det blir. Resultatet visas här lite senare i veckan ( hoppas jag).

Soliga kramar Maria

En bild på trädgårdsmöblerna, bortse från de fula stenplattorna, ska bort så småningom, och huset ska målas nån gång, mycket man vill göra.

image71

Titta vad dottern kom hem med, fick plats i en äggkopp..Nu är det vår..

image72

Liten bit på väg...

Jag tänkte ge er en liten förhandstitt på den delen av hallen som är någorlunda klar - lister förtås...Jag har målat för glatta livet idag, dörrar och karmar fick sig en omgång. Allt annat ser lite grådaskigt när man börjar måla något vitt och fräscht.

Sko/sittbänken köpte jag på Ikea, Leksvik, men jag ville ha den vit, så det har tagit några timmar att måla den, men jag blev nöjd, (tänk att köpa något nytt och bara måla om, kändes först lite konstigt, men jag ville ha en vit sittbänk, och då fick det bli så). Tänker klä en sittdyna och lägga på den när jag hittar ett passande tyg.

Återstår fondvägg i en mindre "alkov", som bryter av det ljusa. Där man kommer in i hallen har vi ju lagt klinkers och sen fortsätter hallen bort till barnens rum, den är ganska lång. Där ligger det laminatgolv, där kommer fonden att sitta, det blir nästan det första man ser när man kommer in. Ny ytterdörr är oxå beställd, en med ett runt fönster i, vi har inget fönster i hallen, så det blir lite ljusinsläpp i alla fall.

Hann med en liten fikapaus i trädgården hemma hos mamma, syster och Mini var oxå där, sen tittade brosan in en stund, härligt väder...

Ha en härlig dag, kramar Maria

image67

image68

En kortis

Här kommer en kortis bara.... Hallprojektet går framåt, vi gör det grundligare än vi hade tänkt så det tar tiiid...Idag har vi tapetserat och imorgon målar jag väggarna. Känner lite panik över att allt helst ska var klart nästa söndag. Då fyller dottern 12 år, ja hon är ett aprilskämt, jag själv fyller år den 2:e så vi brukar slå ihop fördelsedagarna och fira dem på dotterns dag.

Idag var jag inte lika morgonpigg, sonen var på galej igår och jag låg i soffan och halvslumrade, kan inte somna riktigt innan han är hemma. Igår blev det extra sent, han var inte hemma förrn halv tre. Ni kan tro att det var en glad mamma som gick och la sig, men även en trött mamma som vaknade i morse. Han har trevliga och ordentliga kompisar  men jag tycker ändå att det är skönt när han kommer hem och allt är bra ( hönsmamma, jag vet, kan inte hjälpa det ).

Ha en bra vecka, många kramar Maria, skickar en röd ros till alla gulliga bloggare....


image64 

Lååång dag

Godkväll mina vänner. Idag hamnade jag ganska sent framför datorn. Vi har haft lite annat för oss....Gick upp redan halv sju idag, fatta, en lördag, helt sjukt. Jag kan bli sån när jag har mycket att göra, vaknar tidigt och kan liksom inte somna om. Gick upp och åt frukost, maken vaknade och gjorde mig sällskap. Sedan gick jag och mamma en lång runda, var redan ute innan åtta. Solen sken och det var härligt väder.

När jag kommit hem och duschat skulle jag och dottern upp till hennes skola, det var typ basar där. Vi hade bakat chokladmuffins som de skulle sälja och tjäna pengar till klassresan i sexan. Sedan var jag och handlade färg,roller och lite annat. Sedan körde maken och jag ut till ett byggvaruhus och skulle köpa en träskiva till en möbel jag handlade på fynd. Det fattades en undersida på möbeln. Trevliga äldre herrar är det som har stället, fick jättebra material för 60 kr. Ni ska få se senare, jag lovar.. Men nu är hallen prio nr 1. Sedan har vi tapetserat, och jag och dottern var upp till skolan igen för att hjälpa till och sälja och städa undan, hem igen, klippa håret på äldste sonen, skjutsa honom till partajet, tapetsera igen....Puh, nu ska jag lägga mig i soffan, sova kan jag ändå inte innan sonen är hemma, vet att  han får skjuts hem av en annan förälder, skönt.

Har inga nya foton från hallen att visa, är ju inte klart än så jag letar upp nåt ur "arkivet", bara för skojs skull. Kramar på er alla, Maria

image62

Paus i kanotfärden i sjön i våran by. Två av mina tre barn är med på fotot

image63

Ikea

Hej alla mina vänner. Jag är nästan euforisk idag!!! Har varit på ikea och handlat massor... Har hittat jättefina saker / möbler till hallen. Känns som vi är på gång riktigt ordentligt. Vi hade tur ( inte alltför ofta vi har det ), och hittade mycket på fyndet, några riktigt bra grejor. Ni ska få se senare.  Jag, syster och Mini var där och sedan kom maken dit efter jobbet så vi fyllde två bilar med saker, tur vi har en kombi + en halvkombi...Behövs när man är på Ikea och har tur..

Tack för alla fina kommentarer om sovrummet och min tavla, blev jätteglad!!!

Igår bakade jag och dottern chokladmuffins, lätt och gott. 

Här kommer receptet

100 g margarin
2 ägg
2 1 / 2 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 / 2 tsk bakpulver
1 1 / 2 tsk vaniljsocker

Ställ muffinsformar på en plåt. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till slut i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte mer än till 3 / 4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
200 grader, ca 15 st

Här kommer bakbilden

image60

Måste bara visa vad jag köpte till vovvens koppel, ville ta upp det röda som är i hallmattan, lite småkul grej ( maken tyckte den var lite löjlig )

image61

Den ska ju hänga i hallen när den är färdigtapetserad, förhoppningsvis i helgen, många kramar till er alla och trevlig helg, Maria

Jag har gjort en tavla

Ja, jag har gjort en tavla. Kan ju betyda två saker, men lyckligtvis är det ingen tabbe utan verkligen en tavla, till sovrummet. Jag har velat ha in lite mer färg i sovrummet som annars är, ja caffe latte färgat. Så jag har både skruvat och sågat idag, tror jag knappt gjort det sen träslöjden. Tur att jag var hemma själv för jag är inte riktigt vän med skruvdragaren så många fula ord flög ur munnen. Men nu hänger den på plats och jag är ganska nöjd om jag får säga det själv.

Idag har jag indirekt dödat en levande varelse... Ja, jag har putsat fönstrena i veckan och de blir tydligen helt osynliga för de stackars fåglarna. Händer flera gånger om året att det flyger fåglar mot fönstret i vardagsrummet och bryter nacken och dör. En del har tur och blir nog mest chockade. Det var så hemskt att se den stackaren ligga i dödskramper. Tänkte nästan be grannen slå ihjäl den för den led ju, men efter ett par minuter var den död...

Jaja, hallprojektet går framåt. Jag spacklade oxå igår innan maken kom hem, han blev ganska glad att slippa det jobbet. Ska nog till Ikea i helgen och köpa lite grejer till hallen, längtar tills den är klar. Många kramar Maria


image56

Ur en annan synvinkel

image58

Tapetrivning

Tar en lite paus i tapetrivningen. Den är ett h-vete att få väck, gammal strukturtapet med typ sågspån i som sitter som berget. Läste ett tips om att rolla tapeten med hett vatten och låta det tränga in ett tag så ska det gå lite lättare att få bort den. Det stämmer faktiskt, men inte tillräckligt lätt för att göra mig på bra humör. Har nu bara en liten bit kvar så jag anar slutet.

Igår när vi på kvällen hjälptes åt fick vi oss ett gott skratt (ni vet när man är trött och lite uppgiven behövs inte så mycket). Maken tog på sig "arbetsbyxorna", tog först på dem bakochfram. När vi sedan hållt på ett tag med tapetrivning hör jag honom skratta. Då har han tagit på sig byxorna bakochfram igen, fickorna satt där bak. :Ja, sa han, ena dagen sitter man i möte om en storaffär och nästa dag kan jag inte ta på mig byxorna ordentligt. ....

Klinkergolvet fogade jag i måndags och det blev jättefint. Jag ska fota mer när det börjar bli klart, nu ser det ut som en byggplats.

Visar lite sommarbilder och drömmer mig bort en stund innan jag börjar slita igen, ha en bra dag allihopa, kramar Maria


image49


image50


image51

Måndag

Jaha, veckan började med en flygande fläng... Har varit barnvakt åt Mini i ett par timmar. Sedan när de hade hämtat henne så började jag foga mitt hallgov. Det var faktiskt lite jobb med det. Fogningen gick bra men sen skulle jag ju torka av fogarna och plattorna. Känns ju som man smetar ut fogmassa överallt. Jag torkade av golvet 5 gånger innan jag vart nöjd. Det blev faktiskt ganska bra.

Måndag betyder också trummlektioner för mellankillen. Jo ni hörde rätt, killen spelar trummor. Jag menar killen med minsta rummet bestämmer sig i trean för att börja spela trummor. Jag var helt knäckt, förstörde mina inredningsvisioner helt. Trumsetet står under loftsängen. Det dumma är att den som spenderar mest tid vid trummorna är jag, när jag dammtorkar det. Grabben övar nämligen aldrig, är väl en naturbegåvning för han är jätteduktig. Jag kan ju tycka då att vi kan ta väck det och ordna det lite mysigt där, men det kan jag inte säga högt. Musikalitet bör väl uppmuntras...I alla fall, jag körde killen till träningen och brukar vänta medans han tränar. Eftersom jag grejat hela dagen med golvet tog jag bara en dusch och tog på mig lite lediga kläder och keps (brukar göra  det när jag inte fixat till mig ordentligt). När hans tränare kommer ut säger han :oj jag kände knappt igen dig, undrade vad det var för en liten flicka (är 160 lång)......Jaha, man kanske alltid ska se ut så....

Visar bild på mellankillens rum, jag har ju visat de andras rum, så för rättvisans skull.. Jag vill nog måla om där inne, är några år sedan nu. Och vill han sluta spela trummor så tycker jag det är tråkigt, men inredaren i mig jublar...ut med åbäket....


image46


image47


image48

Det svarta som syns till höger i bild är min sons ryggtavla, han sitter vid datorn, han har datorn och tv:n där (som i de flesta tonårsrum kan jag tänka) Kramar på er alla, Maria

 

Hallgolv

Hej

Här är det golvläggning på hög nivå....Vi har hållt på hela dagen i stort sett. Makens tålamod börjar ta slut. Han tyckte inte han fick till fixen som ska ligga under klinkersplattorna bra. Han vill gärna att det ska bli perfekt...Men han är ju inte golvläggare så jag tycker att han har lite för höga krav på sig själv. Nu hjälps vi åt, jag lägger på fix och han kapar klinkers och lägger på, funkar bra. Tur vi inte har så stor hall.

Allt annat blir ju eftersatt så här ser ut som skit, rent ut sagt. Vi tog en paus och beställde mat, kebabtallrik. Ganska gott när man är mitt uppe i något och inte vill pausa för länge. Vädret har varit opålitligt men jag tänkte ta en paus efter maten och gå en runda med hunden. Tog på koppel och skulle precis gå när hunden upptäckte att det regnade. Hon totalvägrade, jag hade ju redan tagit på mig allt så jag fick gå själv.

Här kommer lite bilder, känsliga människor varnas..... Kan vara i magstarkaste laget.. Så här såg det ut när vi tog väck plastmattan i hallen. Den bruna plastmattan (som vi oxå tog väck) låg i både kök och hall när vi flyttade in. Praktiskt när barnen var små, minns att de kunde tappa en hel pepparkaka utan att vi hittade den. Den smälte in i golvet. Vi la ju annat golv illa kvickt men kul att se när man börjar riva hur det har sett ut en gång i tiden. På väggen har vi haft panel till hälften och tapet upptill. Nu har vi tagit bort panelen och ska spackla och måla väggarna ljusa (typ stockholmsvitt). Ni får se mer senare. Nu skar jag mig på en platta som maken skurit, inte lätt att skriva med plåster på pekfingret. Visar även något finare, min nya dörrmatta som jag köpte igår.... Nöjd är jag, trötta kramar Maria


Fult!!!!! Tapeten som syns har alltså varit under panelen, tro inget annat....

image44


Min nya dörrmatta, snyggare.. Imorgon ska jag foga...


image45

Blomkrukor

Hej

Har precis kommit hem från stan. Blev inte så mycket handlat, som vanligt när jag har lite förhoppningar om att storhandla. Köpte ny liten matta till hallen på Mio, ja en dörrmatta. Jag hade sett den i en tidning innan i veckan och hade tur, en kvar...Tog den snabbt. Den är röd med en grå stjärna på, kommer lysa upp i hallen som i övrigt kommer att gå i svart och vitt. Tänk jag var på Lagerhaus, village, hemtex mm utan att köpa ett dugg. Jo ett tyg på Åhlens blev det, och några träpinnar till en ram, så jag kan göra en tygtavla till sovrummet.

Snart är det kalasdax och det börjar kurra i magen, vet att det blir smörgåstårta.
Fick en undran om mina krukor i köksfönstret, och jag tycker det är jättekul att någon frågar var jag köpt dem osv. Är ju bara ett bevis på att någon tycker de är snygga. Så Petra, fråga på, tyvärr kan jag nog inte hjälpa dig särskilt mycket. Jag har fått de krukorna av maken i julklapp. Han köpte de sista, han sa, jag vet att du gärna vill ha tre men de hade bara två kvar. Vi har en butik i byn som säljer blommor och lite inredningdetaljer, typ från sia. Där såg jag dem och önskade mig i julklapp, fick dem förrförra julen. Jag gillar dem jättemycket. Det står inget under dem så jag vet ej tillverkaren heller, men nästa gång jag är i affären kan jag fråga var de kommer ifrån.

Jag har ganska stora fönster och vill gärna ha rejäla stora blomkrukor, förutom mellankillens fönster som är väldigt litet... Här kommer lite krukstudier... Ha en trevlig kväll, kramar Maria


image42

Ännu mera.....

Lite dåliga bilder, men jag kan ju inte det här med att göra fina bilder med ramar och så. Jag och maken lekte lite och resultatet blev så här. Förhoppningsvis bättre nästa gång.


image43

Vårt kök

Hej

Idag har jag och syster och Mini varit i den lite större grannstaden. Systerns äldste son fyller 12 imorgon. Ute i god (not) tid som hon är ville hon åka till stan och handla de sista presenterna. Träffade våran bror som bor i stan och en kompis till mig och syster. Tog en lååång fika med kladdkaka, mmm. Sen blev det en sväng på stan och presenthandling. Jag var väl inte så sugen för jag och maken ska till den ännu större staden imorgon. Maken ska till lasarettet för en del provtagning och jag passar på att gå på stan då. Trodde jag skulle få i alla fall dottern med mig, men nej. Hon ska sova över hos en kompis och store grabben ska sova hos tjejen. Mellankillen ska nog sova hela dagen när vi är iväg. Han kan sova, riktigt länge... Gå i affärer är inget för honom.

Hoppas jag hittar något snyggt tyg som jag kan göra något kul med. Så det blir inte att vi börjar med hallen imorgon heller, suck. Vi ska ju på kalas på kvällen så vi hinner väl knappt börja förrän det är dax att åka på kalas. Söndagen hoppas jag på...

Visar lite bilder ifrån vårt kök, det är inte så stort, men det är desto mindre... Vi gjorde ju som sagt om köket för snart tre år sedan och det blev ett kök ifrån Ikea. Vi hade "speglar" på de gamla skåpluckorna och jag visste att jag ville ha något lättstädat. Luckorna därnere är av björk, och frostade glasluckor däruppe. jag är faktiskt riktigt nöjd med dem. Vill ju ha inbyggnadsugn och häll o kyl i rostfritt, men som sagt de gamla är i för bra skick för att göra sig av med. Vid barbordet blir det frukost och lite lättare luncher, alla andra måltider äter vi i vardagsrummet. Har inga före bilder, annars skulle ni få se hur hemskt det såg ut innan.

Hoppas ni får en trevlig helg och tack för alla trevliga kommentarer, de förgyller min dag, många kramar till er alla, Maria

image38


image40


image41

Bredbandsdöd

Hejsan alla!!

Idag har bredbandet varit dött här. Ja ända sen igårkväll. Vad man känner sig utanför då. Inte kunna gå in på alla trevliga bloggar och kolla vad som hänt och kommentera lite. Har jag blivit en datanörd?? En sån som jag alltid varnat ungarna för att bli. Jag har känt mig lite rastlös och till slut tog maken och satte den bärbara datorn mitt på soffbordet så att jag genast skulle kunna se när det fungerade igen. Jag var nog först ut...

Har ätit lunch hos syster idag. Lilla Mini hade ramlat och slagit sig i pannan. Ett jättejack som var fullt av intorkat blod. Jag är fruktansvärt känslig för blod och har svimmat åtskilliga gånger då jag har blött eller slagit mig. Det var i och för sig när jag var liten som jag svimmade. Har nog blivit mer härdad. Ja maken med för den delen. När jag födde mellankillen så skulle ju barnmorskan visa den "fina" moderkakan och hon tappar den i golvet så det splashar upp blod på makens kläder. Att han inte svimmade där är ett under....

Lägger bara in en bild på mina ljuslyktor som jag gillar, snart Fredag igen. Hörs imorgon, nu är jag på g igen, kramar på er alla /MO


image37

Veckans bak

Hej hopp!

Idag har vi haft underbart väder. Jag har haft lite uteaktiviteter för mig. Ville ju knappt vara inne. Jag har putsat fönster, rensat rabatter och krattat gräsmattan. Tycker alltid det ser för hemskt ut i trädgården när all snö smält bort. Jag passade på och ta fram "brassestolen" och inviga den för i år. Satt några minuter i alla fall, man måste ju försöka njuta av dagen också.

Killarna har haft studiedag idag, så jag har haft sällskap. Jag bakade lite chokladkakor som de fick fika på. Äldste killen tyckte de var jättegoda, mellankillen tyckte att det smakade för mycket kakao, men hallå, det skulle ju vara chokladsmak...

Tog en bild på hur det såg ut, och ni får gärna receptet som jag hittade i en tidning så kan ni ju baka och avgöra själva. Jag själv tog en frukt istället.... Nyttiga jag (ironi)...Ha de bra, soliga hälsningar /MO


image36

Ser att det mest ser ut som en kladdig röra på fotot, ja ja...

Chokladhavresnitt

ca 40 st
3 dl havregryn
1 1/2 strösocker
2 1/2 msk kakao
1 dl mjöl
150 g smör eller margarin

garnering
100 g smält choklad, valfri sort
ugn 150 grader

Lägg alla torra ingredienser i en skål, gärna i en matberedare. Klicka i matfettet och blanda till en deg.
Dela degen i tre bitar. Rulla ut till tre längder lika långa som en plåt. Lägg dem på den plåt med bakplåtspapper. Platta ut något med handen eller gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar innan längderna kallnat.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Spritsa eller ringla den tunt över längderna. Låt stelna helt, gärna i kylskåpet.

Tisdagstema - utsmyckad

Har sett att det förekommer olika Tisdagsteman på era bloggar. Tänkte själv bidra med en bild som verkligen är utsmyckad. Dottern har massor med smycken som har legat lite överallt. När jag var på Ikea sist köpte jag ett träd till henne. Meningen är att man ska hänga halsband, armband, ringar och allt möjligt. Jag tycker att det är både praktiskt och ett snyggt blickfång.

Det var det första Tisdagstema som jag har varit med i. Solen skiner och allt är bara så härligt idag, Kramar /MO



Här är en bild på trädet med en del av alla hennes juveler.....


image35

Killrum

Äldste sonen undrade varför jag bara hade tjejrum på bloggen. Jag visste ju inte om det var okej att ta och visa en del av hans rum. Han sa att det gick bra. Han blev 16 i November och han hade önskat sig saker till sitt rum. En soffa (inte helt lätt att sitta och gosa med tjejen i en loftsäng), soffbord och så ville han att vi skulle måla om i hans rum. Väggarna var åskmolnsgrå och han ville ha lite mer färg, han gillar rött. Jag målade en vägg röd och lämnade en kant kvar av den grå väggen. Han ville ha ett mönster på väggen bakom soffan. Vi tejpade och målade. Något ur fantasin bara. När hans kompisar var här sedan så tyckte de att det såg ut som liggande stolen (ni vet i matten). Passar honom rätt bra, han gillar matte och är riktigt duktig (till skillnad från mig).

Han har nog ärvt något ifrån mig för han ville även ha blockljus och värmeljus och lyktor. Han sitter ofta därinne med tända ljus och bara myser.  Visst är det härligt med små barn, men ganska mysigt med större också. Vi har en jättebra relation, bråkar aldrig, faktiskt sant. Igårkväll var han och jag, systern och Mini ute och gick en runda. Hur många 16-åringar gör det?? Sen kan han nog tycka att jag är pinsam ibland, men det är bara naturligt.

Idag har jag tagit ner alla lister i taket i hallen och målat taket 2 gånger. Blev bra, jag däremot blev något prickig. Är det något jag är bra på så är det att kladda när jag gör något. Jag har färg överallt. Men det är på gång. Ha en bra vecka /MO

image32


I hans rum har jag ockå bara en kappa, funkar bäst i barnens rum....


image34

Hallgolv

Äntligen blev det av. Ibland är det inte långt mellan ord och handling. Idag har jag och maken varit och köpt golv till hatobjektet hallen. (vet ej hur mycket gårdagen spelar in, alltså makens fadäs igår med kaminen). Mörk grått klinkersgolv blev det. Rektangulära stora plattor, 33x60 cm. Ska bli så kul... Vill ju såklart att  maken ska börja med en gång men han är lite mer realistisk än jag och säger att det får vänta tills nästa helg. Sotaren kommer på tisdag och han kan ju inte steppa omkring där det är lovligt att gå. Ja ja, bara vetskapen att det är på gång känns kul i alla fall.

The Ark vann, jag tycker att detta var den bästa melodifestival som jag kan minnas. Många bra låtar så det var inte helt lätt att få en klar favorit. Men detta året var det rätt låt som vann.....

Så här ser klinkersgolvet ut. Jag får visa resultatet senare..... Ha en bra söndag, kram /MO

image31

Lördagförmiddag

God förmiddag på er!!

Här började lördagsmorgon bra, visserligen blev jag väckt av fågel"sång", men vadå det är ju lördag och solen sken. Maken kramade om mig och förklarade hur mycket han älskar mig och att han tycker att jag är perfekt!!?? Han är för snäll...Vi åt frukost med tända ljus alldeles själva, ynglingarna sov som stockar.

Efter frukost skulle jag och mamma och hunden gå en långpromenad. Först ett stopp på hennes jobb (dagis), där vi skulle se om ett stopp i toaletten hade försvunnit. En finurlig unge hade stoppat toan full av servetter innan han satte sig och gjorde nummer 2. Det hände sent igår eftemiddag och personalen ville väl inte ägna fredagskvällen till att leka rörmokare. Mamma hade fått några starka "tabletter" av pappa som skulle lösa det mesta, och det funkade faktiskt. Vi fortsatte vår promenad och vädret var underbart.

När jag kom hem hängde jag faktiskt min tvätt ute.... underbart. Sen skulle jag ta itu med de dagliga sysslorna, ni vet dammsuga, tvätta (mer) och städa av toorna (stavas det så?). Då kom maken på den briljanta idéen att han skulle sotsuga kaminen. Det gick inte så bra, påsen var nog full. Jag erbjöd mig att gå ut och tömma den och rista den lite så den skulle bli fri från askan så gått det gick.      (  Måste göra en avstickare och berätta om systerns förhållande till dammsugare. Hon säger att de är hennes bästa vän, men hon utnyttjar dem till det yttersta. De flesta slutar som utbrända. Vi satt ett gäng tjejer och pratade och kom in på vad man är rädd för på natten, ni vet om man ska gå upp och kissa tex. Många var ju rädda för det övernaturliga, att möta någon som dött osv. Systern förklarar högt och tydligt : det enda jag är rädd för är att jag ska ramla över dammsugaren och slå mig. Det förklarar lite skillnaden mellan oss, jag lämnar istort sett aldrig dammsugaren framme, den har sin plats och det vet den).
Ja, ja tillbaka till nuläget.... När jag som bäst står och skakar den lilla dammsugarpåsen öppnas altandörren i en väldig fart. Ett moln av aska kommer utflygande. Maken tjoar att han råkat komma åt en knapp så askan bara flög ut i hela köket och vardagsrummet. Ni kan tro att jag blev arg, det ska ganska mycket till att jag blir sååå arg på maken. Jag gick in i äldste sonens rum och tog en time out. Efter ett tag när jag lugnat ner mig var det bara att gå ut och börja dammtorka, dammsuga och torka av golven igen (gjorde ju allt det i torsdags). Makens sätt att visa att han skämdes var att sätta sig vid datorn och kolla upp nytt golv till hallen (som är mitt hatobjekt). Han kollade hur mycket vi behöver och vad det skulle kosta osv. Han vet att jag blir på gott humör att renoveringssnack.

Jag själv tog ett bad och tvättade håret rent från aska. Tog sedan och gick ut och hängde upp ännu en tvätt i det vackra vädret och njöt av att se tvätten fladdra i vinden. Maken gör nu lasagne och ordningen är återställd. Han har nu gottgjort mig tycker jag. Bara att slippa laga middag en dag är mycket värt.

Vill visa vad jag gjort i hallen medan jag väntar på uppfräshning. Jag köpte ett tyg och hängde upp över en gammal skänk som varit min mormors och morfars som jag målat. Den vill jag inte ha kvar sedan när min hall blir som jag vill ha den. Ha en trevlig lördag, final ikväll, spännande.......Kram /MO



image27

Tjejrum

Fredag igen.
Veckorna består nästan endast av måndagar och fredagar kännns det som. Vaknade av fågelsång idag. Eftersom jag inte gillar att bli väckt så blev jag inte särskilt glad åt den vackra fågelsången. Maken kom upp muttrandes, jävla fåglar....Det låter ju inte så bra precis, man ska väl vara glad att våren är på väg men jag förstår honom, innan halv sju kan de väl hålla tyst.


Tänkte visa lite bilder ifrån dotterns rum, hon ville inte att jag skulle visa för mycket, hon hade lite stökigt tyckte hon. Mina barn har nog rekordsmå rum. Från början hade de inte ens ett varsitt så vi fick dela av ett rum och ordna de till det bästa. Är ju inte så lätt att flytta heller när barnen börjat skolan och fått kompisar i området man bor i. Vi trivs bra annars, större hus hade inte skadat men, men....

Här har vi dotterns platsbyggda säng. Loftsängar är ju ett måste i minrum. Jag och min pappa har byggt dennna sängen. Soffan under har maken byggt med instruktioner från mig. Under sofflocket är det massor med förvaring. Väggen mellan säng och soffa har jag målat randig med färg som vi hade över i massa färgburkar som bara stod i förrådet


image24

såg att hunden kom med på bilden, hon gillar att ligga där.


image25


Bild på dotterns fönster, jag gillar enkla kappor som släpper in så mycket dagsljus som möjligt, ha en bra fredag, kram /MO


Baklust

Idag har jag bakat dajmkakor. De är väldigt lätta att baka och goda dessutom.  Här kommer receptet....


250 g margarin
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjöl
1 dl vaniljsåspulver (marsan)
2 påsar dajmkulor, fast jag har 4 dubbeldajm som jag krossar med hammaren när chokladet ligger kvar i förpackningen. Klipper sedan av ena änden och häller ut krosset i muffinsformar, eller folieformar.

Rör socker och margarin poröst.
Blanda bakpulver, mjöl och vaniljsåspulvret i egen skål.
Rör ner de torra ingredienserna i margarinet och sockret
Blanda ihop till en deg.
                                                                                                 .
Placera ut 40 st muffins eller folieformar på en plåt.
Fördela dajmkrosset i formarna.
Dela degen i två delar och rulla dem till 2 långa "korvar".
Dela varje "korv" i 20 delar, platta till dem något och lägg degen över dajmkrosset.

In i ugn i 10-15 min, tills de fått lite färg
200 grader.  

Hoppas ni tycker de är lika goda som vi tycker att de är. Så här ser mina ut.


image22


Muggen har min man fått och den ser ut som en tillknycklad plastmugg, greppvänlig och skön att hålla i.


image23


Jag själv hoppar över fikat idag. Har varit duktig och gått promenader och tränat 2 aerobicspass denna veckan, men inget händer...Får ju nästan panik när jag tänker på att det snart är sommar och bikiniväder. Så nu är det tuffa tag.... inget onyttigt i veckorna. Ni som läste min utmaning vet att det inte blir lätt sån gottegris som jag är. 

Ha en bra dag, snart är det helg, igen /MO
                                                                                                     

Utmanad

Hej!!

Jag har tydligen blivit utmanad av Tina, din buse..
Eftersom jag inte har bloggat en vecka ännu så har jag inte fått så många "bloggvänner" att skicka vidare utmaningen till. De har redan blivit utmanade av andra. Jag kan ändå skriva ner lite "underliga" saker om mig......

* Jag är en riktig gottegris som kan äta godis istället för mat om jag är hemma själv....

* Älskar inredningstidningar och kan ibland köpa nån för mycket som jag smusslar med för att inte maken ska se att jag köpt ännu en tidning.

* Tycker om att hänga tvätt, ute, och sedan stå och titta på den när den vajar i vinden.

* Har ett väldigt tajt förhållande till systern, vi ringer nog varandra 3-4 ggr om dagen.

* Är en typisk "curlingmamma".

* Tycker föräldramöten är ganska tråkiga (kommer just ifrån ett).

Ja, mycket konstigare än så är jag nog inte (fast det är klart, de allra konstigaste grejerna sparar jag nog till ett annat tillfälle, kanske...)
Nästa gång jag blir utmanad kan jag kanske vara med på "riktigt".

Tack Tina för inbjudan och jag hoppas du blir frisk snart, såg att du var sjuk.
Jag skickar dig en värmande tanke...Kram / MO

image21


Närbild på brasan som värmer så gott, godkväll..

Vårtecken

Måste bara visa ett säkert vårtecken. Jag hittade dessa små krokusarna i trädgården idag. Mot söderväggen stod de så fint.. Jag kunde bara inte motstå dem, så nu får ni njuta av dem också. Det finns hopp om det.....


image19


image20

Fönster i dörren

Hej

Vårt hus är ju från slutet på 70- talet som jag nämnt innan. Alla dörrkarmar, fönster, lister ja det mesta var brunlaserat. Inte så upplyftande precis. Tänk vad lite färg kan göra susen. Det tog ju lite tid men det var det ju värt när man ser slutresultatet.

Alla dörrar var sådana där som ser ut som trä men jag tror inte att de var det. De väger ju knappt nånting. Ni som har lite äldre hus vet nog hurdana jag menar. På dessa satt grå plasthandtag, huga. Jag har målat alla vita och bytt handtag, det räcker ett bra tag.

I köket har vi en dörr ut till tvättstugan som vi har satt ett litet runt fönster i. Det blev riktigt bra. Vi behövde allt ljus vi kunde få och det blev dekorativt också. Det var inte särskilt svårt heller sa maken. Det svåraste var att få det riktigt i mitten på dörren. Vi köpte vårt fönster på EKO, tror det kostade runt 400 kr, helt överkomligt.


199625-18


Ha en bra Tisdag

Rostfria detaljer

Hej!

Tänkte visa lite rostfria detaljer som finns i vårt hem. Börjar med kapsylöppnaren, spöket. Är köpt i en lokal smyckesaffär här i byn.

199625-14

Här har vi nyckelpigan som tar hand om våra nycklar när vi inte har dem på oss. Den är designad av elever på designskola på orten.




image14

Här har vi fotoramar som jag tycker om, barna får en varsin rad med bilder på sig. Det är ju ett antal år sedan de korten togs, snyft, härliga tider.


image15



Här är en till som äldste sonen köpte till mig i present förra året. Han gjorde ett jobb i skolan om London och skulle skriva ut lite bilder, då fastnade jag för dem och tog ett par till mig. Jag gillar svartvita foton.


image16


Våran köksklocka som jag köpte i Stockholm med förhoppningen att den inte skulle ticka eftersom den inte har sekundvisare. Pyttsan, den tickar visst, det hör mitt känsliga öra.


image17


Jaha det var lite rostfritt det.... Nu får det nog vara bra för idag.

Vardagsrummet

Hej!

Tänkte lägga in lite bilder på vårt vardagsrum. Ja för något "finrum" har vi inte. Här är vi nog som mest, äter vissa måltider, umgås, tittar på tv mm. Vi har slagit ner en del av väggen som var mellan kök och tv-rum. Huset är byggt på 70-talet, så öppen planlösning var nog inte uppfunnen då.... Vårt kök är tyvärr rätt litet så där har vi numera ett "barbord" där frukost och lunch intages. På helgerna äter vi mest i vardagsrummet (dock med tv-n avstängd, vill jag bara säga). Där väggen mellan kök och vardagsrummet var innan har vi satt in en kamin. En Hwam, en dansk en. Det är nog det bästa vi gjort, ja inredningsmässigt alltså. Den går varm vill jag lova.


image8



Här har vi soffhörnan, väldigt lätt att fastna där. Sofforna har några år på nacken och har utgått ifrån Ikeas sortiment, Tomelilla heter de. Kuddarna  har jag fått av maken i present för några år sedan, de passar så bra i färgen.  


image11


Gardinerna i fönstret är ju oxå från Ikea, konstigt.... Blommorna i fönstret är svärmorstungor, de är nog de enda äkta blommor jag har, förutom olivträdet jag fick av äldste sonen i morsdagspresent förra året. Och det känns som jag är på god väg att ta död på det....Under soffbordet som jag fick i 30- års present ligger min last, alla inredningstidningar. Ja inte alla, men några av dem. Vad ska jag göra med dem, vill ju inte slänga dem..


image12

Tokiga Tisdag

Hej!

Ja som de flesta vet har ju Ikea sina tokiga Tisdagar med billigare priser på vissa varor. Då kan man ju som jag passa på att åka dit och köpa tokiga lampor också. Jag har en längre tid velat ha nya lampor över bordet i tv-rummet, några lite roliga (och framför allt inte så dyra, så ombytlig som jag är). Fick se att de hade lampor i katalogen som var lite billigare tis 13-15 feb. Jag tog systern och Mini med mig och åkte de ca 5 milen till Ikea. Ja lamporna var gigantiska i mina ögon, men skam den som ger sig. Jag skulle ha dem, ja inte bara en utan två. Systern var lite tveksam, ska du verkligen ha två?  Jag kom hem med dessa lampor och de skulle ju sättas ihop med. 32 delar i varje lampa. Dottern hjälpte till och vi fick ihop dem under lite fniss. Det kändes som de skulle ta över rummet liksom. Fick dem på plats och som vanligt är jag först lite tveksam. Hm, känns det inte som vi blir överfallna av lamporna sa jag till maken när vi låg i soffan på kvällen. Man kom ju lite under dem så på nåt sätt. Nej sa han, jag gillar dem.  Det för ju alltid med sig något när man byter ut något och detta var ju inget undantag. Hela taket fick målas om efter att vi (jag) spacklat igen de gamla "lamphålen".


Här är lamporna på plats, lampan heter Knappa kaktus


Tokiga Tisdag

Wasaloppet

Hejasan!

Wasaloppet idag...Maken har suttit ganska klistrad i tv-soffan. Han tycker verkligen om att titta på skidåkning. Här nere i söder är det inte så ofta vi har snö som ligger någon längre stund. Så det är inte så lätt att tillämpa i praktiken.

Idag kommer 2-an hem, skönt. Han har ju bara varit borta i två nätter, men ändå, skönast när alla är på plats. Kalopsen står på spisen och klar att avnjutas när vi hämtat honom vid 2-tiden. Han har ju varit på konfaläger och är säkert urtrött när han kommer hem. Hoppas det har varit kul i alla fall.

Igår var vi hos syster och tittade på andra chansen. Ska jag vara ärlig brydde jag mig inte särskilt mycket om vilka som gick vidare. Mina favoriter (som är fler än en) har redan gått vidare. Mini höll låda och dansade till låtarna, hon har börjat gå väldigt mycket. Men herregud, det ser ut som en bomb har dragit fram där hon har varit. Chips och godis slängs lite överallt, men hon är så go. Deras mellankille kände sig illamående när vi hade varit där ett tag och då ville jag hem. Jag menar så fort någon får kräksjuka så mår jag automatiskt illa jag med. Det blev inget mer med det, som tur var, men jag tycker allt att jag mår lite kymigt....

1-an och flickvännen var på resturang och åt middag igårkväll. De håller sig lite för sig själva, konstigt.. Nu har de precis ätit frukost. Undrar om de är hungriga när det är middag?

Jag har varit ute o gått en lång runda med hunden och mamma var också med. Hon har fått egen mobil.... Det ringer när vi är ute o går mest hela tiden tycker jag. Inte alltid hon hinner svara för knapparna är väldigt små och glasögonen ligger i andra fickan. Men hon tycker nog det är rätt kul.

Tittade faktiskt på Kalenderflickorna igår, jag hade inte sett den. Det var en mysig film. Tänk om man kunde bli sådan när man blir gammal, ja äldre då.

Ha en skön söndag

/MO

Lite om varje

Hej hopp!!

Igår var bloggen mer än lovligt seeeg. Jag förstod att det var så för alla då jag på kvällen kunde läsa lite av era andras inlägg. Jaha, Lördag idag. 2:an är iväg som sagt, han åkte igår kväll och kommer hem imorgon eftermiddag. Känns alltid tomt när en av tre är iväg. Men snart kommer 1:ans flickvän så då fylls kvoten igen. De är så gulliga ihop och det känns kul att de trivs så bra ihop. Jag ska väl erkänna att jag först var lite bekymrad med övernattning osv, men det är ju bara att tänka på hur det var när jag var i samma ålder. Då träffade jag mina barns pappa, och vi har hållt ihop sedan dess. Kärlek är underbart.....

För snart tre år sedan fyllde jag 35 år, ja jag vet, vuxet. Det året var ganska händelserikt för mig. Började på våren med renovering av köket, vilket var jättekul och ganska nödvändigt (tyckte jag i alla fall). Vi köpte nytt golv, nytt kök och målade tak o väggar. Bara vitvarorna som nu är 11 år gamla är kvar, de är tyvärr fortfarande alldeles för fina o fungerande för att kasta ut. (jag tror att jag är lite för försiktig och noggrann med dem). Det är ju inbyggnadsugn o häll som står på önskelistan och ny kyl, helst rostfria ( är säkert helt ute när det är dax för oss att byta).

Sedan i Maj gifte jag och min man oss! Efter 19 år tillsammans så tyckte vi att det var på tiden. Barnen blev jätteglada, vi berättade det kvällen innan för dem. Allt var mycket hemligt och i all enkelhet. Vi satte in en annons i tidningen samma dag som vi skulle gifta oss. Vi skrev bara, idag gifter vi oss och sedan undertecknat med bara våra förnamn. Ni kan tro att telefonen gick varm. Mamma ringde först av alla och var helt i extas, kul! Hon har en tendens att bli väldigt uppspelt när det är nåt. Så det var en trevlig dag.

På sommaren där sedan fick jag en oemotsåndlig lust till att vilja ha körkort. Ja, kan ni tänka er 35 år och inte ha körkort. Jag har inte kommit till skott, jag menar ju äldre man blir desto svårare är det. Jag började köra lite med min pappa när jag var 18 år men blev rädd vid ett tillfälle, sedan vägrade jag att köra mer. Tänkte ju så som så att det kan jag ju göra när som helst. Men åren rullade på och det går faktiskt att leva utan körkort oxå. Folk kunde inte fatta hur jag kunde klara mig utan. Jag fick ofta frågan, va har du inget körkort, hur går det? Alldeless utmärkt brukade jag svara, mina barn blir inte bortskämda med att åka bil vart vi än ska. Just då menade jag det säkert, för där vi bor kan man ta sig till det viktigaste per fot. Men så kom sommaren för snart 3 år sedan då jag var lite less på att inte kunna åka nånstans med barna själv, till havet, utflykter mm när mannen inte var tillgänglig. I slutet på Augusti började jag så köra med maken. Åh så kul det var, vi var ute varje kväll och körde. Kunde bli flera mil om dagen. I oktober tog jag mina första körlektioner med lärare, gud så nervös jag var. (bästa bantningsmedlet, jag var så nervös att jag sprang på toa hela tiden). Teoriprovet var en pärs, jättenervös, men det gick jättebra. Halkbanan ska vi bara inte prata om, men det gick bra det med. Sedan kom den stora dagen.....Den 15:e dec.Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv (har det med åldern att göra?). Jag klarade det......Den glädjen jag kände var enorm. Jag uppmuntrar vekligen alla som inte har körkort och vill ha det att börja försöka ta körlektioner. Än idag kan jag stannna upp och tänka, jag kan köra dit själv. Bara att kunna veckohandla, åka till stan eller varför inte Ikea helt när det passar mig. Det är frihet, och ingen omöjlighet fast man är lite äldre.


Nu börjar det snart bli dax för att planera för middagen, familen stryker runt mig och underförstått är det nog frågan om att de börjar bli hungriga snart. Jag själv glömmer tid och rum när jag sitter och skriver vid datorn.

Ha en bra Lördag och ta hand om er

/MO


L?rdagsgodis

L?rdagsgodis


Ett par bilder som visar vårat lördagsgodis. Den skålen är perfekt för det ändamålet. Man kan snurra på allt och lyfta av de vita skålarna om man vill ha en egen i knät. Mums, god lördag på er.

Vårmånad

Hej!

1:e Mars idag. Inte helt lätt att fatta när man tittar ut genom fönstret och det ligger snö över hela gräsmattan. Men det är dock vår ...... Inte så värst länge till man ska slänga av sig kläderna o ligga vid stranden o steka sig. Usch vilken tanke, känns alltid obehagligt med den tanken att kroppen ska få exponeras fritt. Måste ha ny bikini, den gamla får mig inte att känna mig till min fördel. Finns det sådana bikinis?? Jag menar, där man kan känna, ja denna klär mig verkligen.

Igår hade vi ett födelsedags"barn" i huset. Hunden fyllde 7 år. Jag och 3-an var ner och köpte lite presenter. Jag köpte lite hundgodis ( som luktade mycket illa, men som sas ge det älskade husdjuret lite bättre andedräkt,) 3-an köpte hundben i form av en sko. Mycket uppskattat!!

Torsdag idag= städdag. Städade som vanligt på förmiddagen och kom på att jag saknade lilla Mini. Ja hon är systerns lilla minstig, en liten eftersläntare. Hon är lite över året så jag kunde ju inte bjuda ner henne utan systern så jag tänkte att om jag gör en pastasallad och bjuder ner dem på så kommer de nog gärna. Jo det ville de gärna o då tänkte jag att jag lika gärna kunde säga till brodern som hade lunchrast. De kom vid 12 och vi hade en mysig stund. Så kul med en liten i släkten igen. Mina egna är 16, 14 och snart 12. Det är ju inte riktigt lika sugna på att sitta o mysa med mamma. Så gosa av sig med Mini är underbart. Det bästa är att hon verkar alltid lika glad att se mig som jag är av att träffa henne.

3-an har haft feber ett par dagar så vi har mest varit inne men idag gick hon till skolan. Vet inte om det på något sätt oroade henne för hon kunde inte somna igårkväll. Hon kom in till mig ett antal gånger o förklarade att hon inte kunde sova. Det spelade nog ingen roll att hon väckte mig varje gång hon återkom. Sist jag kollade klockan var hon halv ett. Jag är inte lätt att tas med om jag blir väckt så då var mitt tålamod slut. Gör vad du vill läs eller nåt, bara låt mig sova sa jag till henne sista gången hon kom till mig. Det var en ganska trött tjej som gick upp i morse. Tur att sådana kvällar/nätter hör till ovanligheten.

Imorgon ska 2-an på "konfaläger", han kommer hem på söndag. Han tycker nog det ska bli ganska kul. Tycker det inte känns så länge sedan 1-an var iväg. Då fick vi hämta hem honom,han trivdes inte alls, många stökiga o jobbiga killar i hans grupp.

Här är några bilder på födelsedagsbarnet, hon är en väldigt lugn och fin hund. Jag vet många som säger att den rasen är väldigt svår att ha att göra med. Hon är en Irish soft coated wheaten terrier. Vår hund är den mest behagliga jag mött, så lättlärd o lydig. Hon kan springa lös där det är lämpligt och möter vi nån så kallar jag in henne och kopplar henne, aldrig några problem. Det enda som är lite tråkigt med henne är att hon är så självständig. Hon trivs jättebra för sig själv. Hon är tyvärr inte så kelen av sig. Om vi sätter oss på golvet och kelar med henne så är hon nöjd efter  nån minut och går därifrån. Lite synd om barnen som avgudar henne och aldrig riktigt får "kela av sig". Men annars är vi jättenöjda med henne, skäller eller hoppar aldrig på folk som kommer.

Ha de bra denna "vårdag"

MO


Här har vi henne!


199625-3



Vindrufs

Måste bara ta med denna bilden också. En något vindrufsig vovve. Havsluften blåser in på bryggan i Glimminge.