Julpynta...

Hej där..

Verkar som jag inte är den ende som plockar fram en del julpynt idag. Brukar annars alltid göra det på Fredagen innan första advent, men som ni kanske vet åker jag iväg imorrn. Sonen ska på Dreamhack i Jönköping, ett jättestort lan....ja ungdomar (jag förmodar att det är mest ungdomar) sitter o spelar datorspel o har väl förmodligen jättekul. En massa andra arrangemang ordnas där oxå.  Han ska vara där tills Söndag, hur jag ska klara det, tur det finns mobiler. Jag o maken ska övernatta där på ett hotell och åka hem på Fredag. Såklart ska jag passa på att träffa min bloggkompis Tina (minastina) då, vi ska hänga hela dagen o sen ut o äta med gubbarna på kvällen :)

Igår bakade vi lussekatter, åh vad gott det doftade, ska provsmaka i helgen...

image581

Här var dottern framme med kameran...

image582

image583

Jag har två adventsljusstakar, denna står på bordet i vardagsrummet. Så här har jag gjort i många år......Jag skulle vilja ha ett rött gammaldags snöre runt om ljusen, men här finns ingen hobbyaffär eller något liknande. Jag o dottern gjorde hjärtanen av kartong som vi målade silvergrå o skrev nummer på, här finns inget sådant att få tag på, men ska se när jag är i stan om jag kan hitta ett rött snöre......Tack för alla råd om snöre eller inte på inlägget innan, likadant där, jag vill egentligen ha ett gammaldags rött snöre där med..

image584

Denna står på bardisken i köket. Den är köpt på Ikea, det hänger en krok i den så man kan hänga vad man vill i den, smart....

Ha de så jättebra nu, jag återkommer när jag har varit i stan o träffat Tina...

Kramar på er / Maria

Utmaning

Hejsan, på er......



U-T-M-A-N-A-D

Jag blev utmanad av Malin.......
 Jag ska försöka svara så gott jag kan, minnet kunde varit bättre, framför allt längre.....


Vad gjorde du för tio år sedan?

Exakt för 10 år sedan idag, fyllde min äldste son 7 år, så jag förmodar att vi hade kalas för honom. Hans yngre syskon 5 o 2,5 år gjorde så att mina dagar var fyllda av, lek, stoj, bråk, kärlek....om jag längtar tillbaka??? JAAAA

Vad gjorde du för ett år sedan?
Nu ska jag inte vara tråkig o säga.....att min son fyllde år, men jag tror livet var sig ganska likt som det är nu. Planerade nog som bäst för julen.....som jag älskar.

Fem snask jag gillar:
Choklad, sötlakrits, en kola som smakar lite smökola, jordnötskrokant med överdrag av choklad, ja chips slinker väl oxå ner, fast blir inte sugen på det, men när jag väl börjat....

Fem sånger som du kan hela texten till:
Maria går på vägen, flera barnsånger, en hel del jullåtar, ni vet julcd:n snurrar här hela december, jag kommer inte på fler.


Vad skulle du göra om du var miljonär:
Bygga drömhuset, visst det kostar mer än en miljon, men jag låtsas att det står mångmiljonär.....

Fem saker som du gillar att göra:
Gå långromenader, ta långa heta bad, ordna myskvällar för familjen, fixa här hemma, läsa inredningstidningar mm.

Fem saker som du aldrig skulle köpa:
Cigaretter, knark, en bil..kan inget om dem, en ko eller en traktor...

Fyra favoritsaker:
Braskaminen, soffan...så skön, den nya inspelningsbara DVD:n....skönt att slippa sitta o spola när man vill se något inspelat, godisskålen...när den är fylld.

Fem personer som jag gärna vill se göra den här utmaningen... om de själva vill:
Alla som känner sig manade.....

Gjorde mitt första jularrangemang idag, soffbordet blev platsen för den.....

image579

image580

Med eller utan rött band, vad tycker ni??? Har svårt för att bestämma mig, 
kramar / Maria

                                                                 


Georg Jensen..

Hejsan..

Så var det Måndag igen, efter helgens alla kalas så fick det bli en extra lång runda med hunden i morse, ja mamma var oxå med. Skönt när kalaset är över och alla är nöjda, framför allt sonen, det är ju dock hans kalasfirande. Nu är det ju så att han fyller imorrn, så lite firande har han ju kvar, vi har inte gratulerat ännu, förutom ett dataspel som han fick ett par veckor i förskott.

Efter lunch var jag o mamma nere i affären o köpte lite julklappar, ja jag skulle ha ett par småsaker till sonen oxå, men hon handlade julklappar, ja jag handlade till Mini, så där var ännu en julklapp avklarad.

Idag kom Georg Jensen skålen äntligen, har väntat ett tag nu. Har pratat om det innan, men det är så att jag o maken är med i en marknadsundersökning o får frågor med jämna mellanrum som vi ska besvara via internet. Man får poäng för varje undersökning o sen kan man välja lite bland deras premier när man tycker man samlat på sig tillräckligt med poäng. Har sedan tidigare en flasköppnare, elefanten...av Georg Jensen, nu blev det en liten serveringsskål.

image577

Det orange som speglar sig i skålen är lågor i brasan, hade precis tänt eld i kaminen......

image578

Och här är min lille ölefant, vilken enorm samling av Georg Jensen saker jag har va????

Ha de så gott kram/ Maria

Home sweet home.....

Hej på er.....

Har en liten stund över mellan tårtbak o skjutsning av son o flickvän till affärn för att fylla på godisförrådet. Vi andra som inte är bjudna på denna tillställning får fly fältet upp till syster med familj. Där kommer vi att avnjuta en ostbricka med olika ostar, kex, vindruvor mm. Ska bli gott, är inte så ofta jag har ostbricka. Älskar mögelost och digestivekex.....mums.

Jag är väldigt hemmakär, älskar mitt hem fastän jag har saker som jag vill förändra/förbättra, så är jag ändå en riktigt  hemmavarg.....Känner ofta när jag kommer hem.....ah, vad skönt att vara hemma. Hittade ett väggord som jag tyckte skulle passa så bra i hallen, som förklarar känslan jag har när jag kommer hem, med ett ord bara.......

Så när jag / vi kommer hem så är det det första vi ser...

image575

image576

Home, ja finns det något bättre än att komma hem när man varit iväg någonstans.....så känner jag i alla fall.
Ha en mysig lördag, kramar
Maria


Snart helg igen....

Hej på er vänner.

Fredag idag, dagen som många längtar efter....god mat, mys i soffan o sovmorgon att se framemot. Jag har nästan tröttnat på Idol, sen Christoffer åkte ut, han var min favorit se ni.

Imorgon får vi fly hemmet, sonen ska ha kalas/fest för sina kompisar, han fyller år på Tisdag. Vi har kommit överrens om att beställa pizza till ungdomarna. Släktkalaset blir på söndag så jag lär få stå vi spisen några timmar i alla fall. Ibland kan jag tycka att det är lite tråkigt både för honom o oss att fylla år så nära julafton, men sen tänker jag på att han skulle varit född den 11: dec egentligen så då är det bättre såhär. Jag har sluppit gå över tiden med någon av mina tre barn....mellankillen kom på exakt utsatt datum ( o min kompis fick två dagar innan, oxå på exakt utsatt datum, det var lite kul), dottern kom 5 dagar för tidigt. Kan förstå att det är väldigt drygt att gå över tiden, o vänta o vänta....

På tal om barn, hittade en lite kul sida på nätet, om man nu ska fixa till ett barnrum, kolla in här......

image572 Bilar till de som gillar det, bilden är lite liten, men hoppas ni ser ändå.....

image573 Ett rum för en liten prinsessa......

image574 Häftiga speglar fanns där oxå.....
Kolla in
www.zyboo.com om ni är i barnrumsfixartagen....

Som vanligt vill jag önska alla en trevlig helg, må gott alla, kramar / Maria

Tjejsnack....

Hejsan på er.

Mycket tjejsnack idag..... Började dagen med veckostädningen, är alltid skönt att sätta igång med det på morgonen då har jag som mest lust (läs...ork). När jag precis var färdig ringde Tina (minastina), vi planerade lite för nästa vecka då vi ska ses, sååå spännande o kul det ska bli. Vi kunde inte prata så länge (som förra gången) för jag skulle få lunchgäst, kompisen C skulle komma kl 12....så därför  har det blivit mycket tjejsnack idag, mysigt, tycker jag.

Detta bjöd jag på till lunch

image571

En väldigt enkel maträtt som uppskattades, är ett viktväktarrecept....

Vispa 4 ägg, blanda ner en liten burk keso.
2 hg rökt skinka som tärnas
1 bit (ca 1 dm) purjolök, som hackas, blanda samman allt med äggen o keson. Salta och peppra.
Lägg allt i en ugnsfast form, riv ost över.
In i ugn 225 grader i 20-25 minuter.

Lätt va? Nu kompenserade jag den nyttiga måltiden med ett gott vitlöksbröd till...och såklart en sallad.
Ha en härlig torsdagskväll, fredag!!!! imorgon, kramar på er....

Förkylningstider...

Hejsan..

Att tänka på nu i förkylningstider.....9 av 10, kännklämmer på avokadon i affärn, 15 % av dem har precis hämtat på dagis.....Detta stod på en affischpelare i byn.....det fick mig att tänka till. Fast nu är det så att jag är sjuk väldigt sällan, vet inte om det kan bero på att jag är ute o går varenda dag i ur o skur. Det har kanske stärkt mitt immunförsvar, vad vet jag..

Mini har precis åkt hem, det var sista dagen denna veckan. Imorgon ska det städas o sen kommer kompisen C på lunch, jag ska bjuda på viktväktargratäng....inte för att vi direkt bantar någon av oss, men den är så god.

Ha de bra idag, kramar på er.....

image570

Ännu en tråkig bild på inredningstidning, men med Plaza kom denna lilla tidningen från Ikea idag.....nu har jag o göra....

Julstjärna....

Hejsan på er....

Snön lär vänta på sig, här är bara grått o trist....jo jag har redan tänt alla lamporna o klockan är bara tre. Jag har ju en del belysning som tänds så fort det börjar mörkna ute. Så pass många (gillar punktbelysning) så förra året så önskade sig dottern i julklapp...en sån där liten fjärrkontroll som man kopplar till belysning så man bara behöver trycka på fjärrisen så tänds alla lampor i hennes rum.  Jag skulle nog behöva sådana i varje rum, det blir en del springande när det ska tändas o släckas....tur vi inte har övervåning oxå. Tänk vilken onödig motion jag hade fått då..

På maxi sålde de julstjärna i papp för endast 29.90, fanns i svart och vitt. Jag köpte en svart med silverdetaljer på, för den passar rackarns så bra till gardinerna jag köpte till dotterns rum, svart o silver blir hennes fönster "dekorerat" med.

image567

image568

image569

Gardinen är fortfarande ouppackad men stjärnan tog jag upp för att kolla in, det är silversnirklar på den, syns knappt på bilden. Jag tror det passar till hennes svart/vit/silvriga fondvägg, nu måste ju inte allt matcha, till jul får det bli lite galen färgblandning, så något rött blir det säkert oxå.

Ha en fin eftermiddag och kväll, kramar / Maria

Lite läsning....

Goddagens på er.....

Måndag igen, helgen rusar förbi, som vanligt. Det positiva med det är ju att det snart är dax för julpyntet att åka fram. Det är alltid lika kul och har man tur så kan man hitta något i skåp o lådor som glömts bort, jo det kan hända.....

Helgen avverkades under lugna former...igår bjöd jag la familia (mamma o syster med barn) på lite söndagsfika, björnbärspaj o vaniljsås o mina brownies som de äntligen fick smaka, blev uppskattat. Sen har vi sett på några riktigt dåliga filmer, så dåliga att jag inte kommer ihåg vad de hette.....besviken sitter man ändå kvar för att se slutet. Som om slutscenen skulle kompensera en usel film, ajaj.......

Snart hämtas Mini (hon ligger ute o sover nu), jag har förberett för en liten mysig stund.......lite mys får man ha fast det är Måndag.

Kramar på er, söta bloggvänner.....

image566

Den här väntar på mig.....

Julklapp..

Hej på er alla fredagsälskare, ja ni andra med, om det finns sådana.....

Igårkväll kom maken hem med en julklapp till mig. Han är så gullig, när han kommit på den perfekta julklappen / presenten så kan han aldrig hålla sig. Det riktigt bubblar i honom av iver över att se min reaktion. Så igår kom han hem med julklapp till mig, ja den var ganska stor så det hade inte varit lätt för honom att gömma den. Glad blev jag förstås, hade sett den på en del bloggar o visat maken..... :en sån önskar jag mig julklapp, sa jag o visade honom. Nu är jag också ägare till en, känns till viss del lite härmigt, men å andra sidan, ingen jag umgås med eller känner har en sådan, o ni andra som har en, ta det som en komplimang......den är snygg.

image565

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG HELG, KRAMAR PÅ ER / MARIA

Lite julbelys....

Goderafton......på er alla.

Så idag hittade jag julgardiner till dotterns rum, ja så särskilt juliga är de kanske inte men det kommer att passa väldigt bra på hennes rum. Färdiga panelgardiner, kan det bli enklare.....? Jag o mamma åkte med maken till stan, han skulle dit i jobbet så vi åkte med på en liten shoppingtur. I denna tygaffär där allt ligger lite huller om buller, hittade jag det tyget jag har på sonens rum, ni vet med alla husen på, fast mycket billigare....hm, inte så kul.

Igår målade jag om dotterns träd, hon hade ett gult smyckesträd från Ikea. Nu använde hon inte det längre, så jag tänkte att det kan man ju måla tex svart....vips så var det gjort, sen dekorerade jag det med en ljusslinga o en svart dekortativ ståltrådssak....Till jul tänker jag hänga lite juliga saker i trädet o ställa det i hallen, på mina vita vägghängda skåp.

Ha en fin kväll, kramar på er......

image564

Här står det i tvättstugan och väntar på placering.....kanske man kan hänga lite minikulor, bockar eller vad som helst, får se vad det blir.....

Glans på läppen.....

Hej på er.

Då har Onsdag idag, halva veckan avklarad. Snön har fortsatt att vräka ner, här är underbart vackert, 10 minusgrader o sol......nej jag skojar bara, lite snö har kommit även idag, men se den vill inte bli liggandes. Det är ett par plusgrader ute, men det känns väldigt rått o kallt....skulle nog behöva gå ut o hämta ved. Promenaden blev lagd till efter lunch eftersom jag städade i förmiddags o efter den promenaden blev jag så himla frusen. Datorn värmer lite, kanske ska stå här och värma mig istället för att tända en brasa.

Idag kör jag ännu ett pr för en sminkvara, denna gången läppglans...

image563

Den håller riktigt länge, fast den är lite klibbig, men jag har kommit på grejen....att inte ta så långt in på läpparna (alltså in i munnen, ni fattar va?).....Tror den kostar strax över hundralappen.
Ha de så bra, ses / Maria

Snö????....

Hej mina vänner......

Efter en liten bloggpaus är jag tillbaka. Ni allihopa vet  hur det kan vara ibland, lusten och idéerna tar slut. Tack för alla goa kommentarer, ni är så gulliga allihopa.

Idag är jag så glad. Var på utvecklingssamtal med mellankillen igårkväll, det gick rekordsnabbt, skulle vara där sex (vi var aningen tidiga, är alltid det..), men när vi satte oss i bilen för att köra hem var kl 18.08. Hans utvecklingssamtal har ändå från ettan inte varit jättekul att gå på. Tyvärr jämför man ju med storebror där det aldrig varit några som helst problem, men de är så olika grabbarna. Mellankillen har alltid precis som storebror varit duktig i skolan....men vi har alltid fått höra: han pratar för mycket, han är med de "stökiga" killarna, gör inget men är alltid med där det händer saker, han har alltid haft ett stort behov av att försvara sig o sin familj, ingen har fått säga något dumt, för då har han löst det genom hårda tag.....Såklart lugnade det sig när han började på högstadiet, men klassen han går i är stor o lite stökig. Så igår så sa läraren att han är jätteduktig i skolan, trevlig, glad, väluppfostrad, muntligt delaktig på lektionerna.......faktiskt sa hon, det är helt perfekt. Jag blev så otroligt glad o stolt över honom, vi har ju pratat med honom hemma och nu märks det, sen har han mognat mycket. 

I morse var det vitt på marken, jo man fick titta noga, då såg man det....Maila märkte det i alla fall, när dottern släppte ut henne för morgontoaletten så stannade hon upp på altanen och bara tittade, sen började svansen gå, hon älskar oxå snö, precis som matte.

Ha de så bra idag, denna dagen kommer aldrig tillbaka, tänk på det, kramar på er alla / Maria

image561

Vad tycker ni, kan detta kallas snö?

image562

Maila precis innan morgonpromenaden. Förväntansfull som hon är, nu helt plötsligt så är hon jätteme på att gå ut på morgonpromenad, ett tag var hon ju för trött för det.....konstigt.

Min bror o jag, vi har kramats av samma mamma.......

Hallojsan på er.

Vill meddela att maten igår blev väldigt uppskattad, den ende som var tveksam var jag själv, det var ju jag som höll i julmustflaskan o hälde, men det blev gott, jättejättegott enligt maken o mellankillen åt fyra portioner, så prova själva. Idag blir det hämtpizza, idéerna är slut.

Igårkväll åkte jag, maken o dottern ner till Hotellet i byn. Min bor o hans Countryband spelade där, sonen o hans flickvän satt i entren o tog betalt. Det var en trevlig kväll och bandet är duktiga och uppskattade av folk, lite lite folk men annars bra. De flesta av er vet att jag har en syster, jag passar ju hennes Mini så det har jag skrivit om. Jag har även en sex år äldre bror. När jag föddes var jag kanske en besvikelse för honom, han hade sett framemot att jag skulle komma, för jag skulle vara Victoria i High Chaparall, har mamma berättat. De lekte väl cowboys på den tiden. Sen kom då jag hem från BB, lite väl liten.
 I alla fall, jag kan inte minnas en endaste gång som jag och min bror bråkat, det är alldeles sant. Jag har alltid sett upp till honom, han har varit lite av en idol för mig. Sen har / är jag väldigt stolt över honom, han har tom vunnit byns kulturpris.....Förstod igår att han har läst min blogg, så om du läser detta, tack för igår.....och jag ser fortfarande upp till dig, du är ju min älskade storebror.....kramar från Victoria.......

Köpte konjaksglas idag, lite roliga saker, de har en tyngd i botten så de står o gungar.......lite coola faktiskt.

image559

image560

Ha en fin Lördag, kramar / Maria

Fredagsmys...

Godförmiddag mina vänner.

Fredag igen.....vad ska man äta ikväll, så funderar jag ofta på fredagarna, äter ju alltid lite "finare" , eller godare mat då. Vill inte göra tex köttfärssås o spagetti, som jag gillar men hellre gör en vardag, nej Fredagen ska bjuda på det där lilla extra... Tog mig en googling på kycklingfilé, det var ett tag sedan. Ett spännande recept dök upp, innehållandes det här......

image558

Jo det är sant, det ska vara julmust i maträtten, hur knasigt / gott kan inte det bli????
Här kommer receptet, för er som inte vågar, ni kan ju vänta tills jag gjort det o kan ge en smakbedömning....

4 port
4 st kycklingfiléer
smör eller margarin o steka i
2 dl creme fraiche, gärna låg fetthalt
2 dl must (jul eller påsk)
1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk äkta soya

Gör så här:
Använd en stekpanna med lock. Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat. Blanda creme fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära rosmarin och soya i stekpannan. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter kryddat med rosmarin.
Vad tror ni, ska jag våga prova? Sonens flickvän ska vara här ikväll / natt så lite feg är jag, men jag tror det kan bli gott....kanske......

Hoppas ni får en trevlig helg, många kramar / Maria

Julhandduk....

Godkväll på er......

Igårkväll hade vi en mysig stund i den lilla julpyntade butiken, jo där bjöds på glögg, pepparkakor, gotter mm. När vi steg innanför dörren slog juldoften mot oss, en blandning av levande ljus, glögg, och pepparkakor, den doften får det att pirra i magen på mig. Nu blev det inte mycket handlat, syster köpte en jättefin stjärna på fot, inte med pappstjärna utan något annat glittrande vackert. Jag slog på stort o köpte en ja...juldiskhandduk. Jaja, jag ska ju snart till storstan o träffa Tina o shoppa lite, måste ju spara på krutet då.

Ha en mysig kväll alla därute, kramar / Maria

image557

Provhängde den på ugnen lite, behöver strykas men ni ser ungefär hur den ser ut.

Erbjudande.....

Hej mina vänner.

Idag har jag passat Mini, jag var hemma hos syster istället för det gällde bara ett par timmar. Vi gick ner till skolan där hennes syskon och min dotter går för att möta dem efter skolan. När systers yngste kille kommer ut berättar han att en i hans klass undrat om jag var hans mamma. :Nej, svarade han, det är min kusins mamma......Jaha säger klasskamraten, jag tyckte väl att hon var för liten för att vara en mamma.....det lät så kul. Sen gick vi hem till systers hus igen, jag skulle klippa barnen.

Ni har väl inte missat detta erbjudande.....det har inte jag i alla fall....

image556

Det låter väl bra, får se när jag får min första tidning.
Om en halvtimme kommer syster o hämtar mig, vi ska ner till byn, dels för att köpa farsdagspresent, och .......den söta inredningsbutiken har sin årliga julkväll. Då har hon stängt affären under hela dagen för att pynta med alla julsaker, sen öppnar hon på kvällen, tänder marschaller o ljus o julmusik spelas....o kanske det blir en kopp glögg. Bra tjuvstart på julen......
Ha en alldeles fantastisk kväll, kramar / Maria

Som jag har letat.....

Hallå där i stugorna...

Vilket kök de fick igår på från koja till slott, alltså hur stort som helst.....o vilka snygga bänkskivor, gillar svarta. Blev lite paff när de sa att det var sista avsnittet, tycker det precis har börjat. Saknade dock Thomas o Simon ska jag erkänna. Hoppas de som bor där kan få en helhet i sin lägenhet nu. Men såg ni för några veckor sedan när Iittala glaspjäsen sopades väck.....det skrek i hjärtat på mig.

Idag när jag handlade på ica maxi så bara fanns de där, blommorna (ja fejk...) som jag letat efter. Vilken himla tur, tog tre stycken i bara farten. Jag har sett dem på bilder o hemma  hos kusinen, hon far o flänger så mycket så jag trodde hon köpt dem någonstans i landet på en av sina resor. Sen har jag precis tagit ut kakan från ugnen, det blev en ny sorts brownies igen, om nu någon undrar, ja jag har fått smak på chokladkakor......smarrigt.

image554

image555

Så ser de ut.
Ha de så bra, kramar / Maria

Ny vecka....

Godförmiddag....

Ny vecka, vilket innebär en vecka närmre första advent, som är den bästa tiden på året, ja enligt mig då......Jag gillar hela december, när det är en evig längtan o väntan och under tiden gör man mysiga saker, bakar pepparkakor o lussebullar, gör julgodis, lyssnar på julmusik, gör julmat o fryser in (så man lätt plockar fram o värmer), pyntar och har det allmänt trevligt med familj och vänner.

Helgen har varit trevlig, en del kör barrunda på helgen, inte jag o maken, vi tog en shoppingrunda..Maken behövde nya skor så vi for till stan. Skopunkten har ju alltid sitt erbjudande, tag 3 betala för 2. Maken hittade ett par snygga skor, sen var han nöjd, då blev det ett par skor och ett par stövlar till mig.....ni ser fördelningen. Sen var vi bjudna på fika hos mamma o pappa. Igår var vi bjudna på middag hos syster, innan dess gjorde jag ett mosshjärta och jag och barnen körde ut till min mormors o morfars grav och la det där. Det är vackert på kyrkogården denna helg, tända ljus överallt.

image550

image551

För 618 kr fick vi tre par skodon, det är inte farligt med tanke på att ett par var stövlar.

image552

Sen på kvällen kom maken med blommor......

image553

Ser ut att bli rosa blommor....Nej nu kommer Mini...
ha en fin dag, kramar / Maria

Jaha, Fredag igen...

Äntligen fredag igen, denna underbara dag, ska inte tråka ut er med alla detaljer om vad jag pysslat med idag. Så har vädret hittat hit igen, efter några dagars regn är det sol igen, härligt....Humöret blir så mycket bättre.

På tal om Halloween och att spöka ut sig....häromkvällen så sminkade dottern mig. Hon tycker det är kul och jag tycker det är skönt att bli lite makeovered.....(stavas säkert inte så, men ni vet vad jag menar......). Hon började att sminka mig med svart kajal, det gör jag aldrig, men det blev lite coolt, i alla fall dottern tyckte det.....Sen spårade hon ur och körde hela rejset, svart ögonskugga (såg ut som en panda), rosa läppstift (hujeda mig).....Då knackade det på dörren....jag vägrade såklart att öppna, det var sonens flickväns bror, som kom för att hämta henne. Jag hade aldrig träffat honom och under "normala" omständigheter hade jag ju såklart hälsat....men nu, aldrig i livet. Flickvännen tittar in i vardagsrummet för att säga hejdå och jag gömmer mig bakom handen, hejdå mumlar jag. Jag kunde lätt gå med ungarna i godis eller bus........

På tal om smink, måste göra pr för en kanonbra mascara, billig är den oxå, 90 kr...

image548

Hur svårt är det att ta en bild på en mascara??? Jo jättesvårt, den är från Rimmel, med gummiborste, slår lätt max factors 2000, calorie.

Jag googlar ofta efter nya maträtter, skriver ut dem, men sen är det svårt att veta vart jag ska lägga receptet när jag håller på, dottern kom på denna smarta idé.

image549

Hänger där jag kan se det ordentligt, perfekt......

Önskar alla en härlig helg, många kramar från mig.......

Hus i hus...

Godkväll...

Blir en snabbis (det låter nåt......) idag. Har varit en fulltecknad dag som sett ut så här.....
städat huset
skjutsat son till flickvän, passade då på att inom affärscentret i byn, köpte nya skor till dottern, peter pan typ......
körde hem o hämtade mellankillen o for till grannkommunen för att köpa fiskmat o då passade jag på att besöka ännu ett mekka, för oss shoppingglada......
gick en timmes promenad med Maila, i dugg
gick sedan in till grannen för att klippa tvillingarna......
och nu står jag här o pratar med er......

Visar bilder på mina inköp idag..

image546

Hus i hus, ja de är väl egentligen juliga, men de får nog stå framme ändå......

image547

På tavellisten får dessa stå o vara tjusiga, blackie o whitey, orginellt va??

Fredag imorgon, kanon.....
Kramar i massor /Maria