Biokväll...



Tack för alla tips, förslag hur ni gör med barnens kompisar o mat....det är inte lätt, men jag fortsätter nog som innan då, bjuder om det räcker, annars får det bli en fika...Många verkar tycka att det är helt ok....men det är alltid skönt att höra vad andra tycker.

Ikväll blir det bio.....vi åker till stan o äter någonstans o går på bio, hela familjen. Tycker det är så roligt när alla vill följa med.

På Söndag blir det kalas, jag o dottern fyller år nästa vecka så vi tar ett gemensamt kalas på Söndag. Ska bjuda på lite pajer, har ju min kokbok med 100 läckra pajer, något ska väl passa.

Så har även jag blivit med franspanelgardin, min allra första...hihi, fast den hänger inne i dotterns rum.

image928

image929

image930

image931

Ett par tavlor fick komma upp på den tomma väggen....

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg, får se om jag hinner blogga i helgen, annars ses vi i nästa vecka / Kram

Hur gör ni???



Först o främst, tack för peppen igår om dotterns rum....hon blev jätteglad.

Idag hade jag fem ungdomar på middag, ja de åt, inte åts...Jag tycker det är svårt ibland...Ofta har dottern sin kompis här, visst då bjuder jag henne på middag när vi äter. Sonens flickvän är ju en självklar middagsgäst oxå...Men sen ibland så kommer dottern hem med både en, två, tre eller fyra kompisar...Jag har kanske förberett middag, tagit upp kött, färs eller korv som räcker till familjen. Då finns det ju ingen möjlighet att bjuda fyra extra...Hur gör ni då?? Ibland kompenserar jag det med att bjuda dem på fika istället.....men det känns lite dumt, sen hoppas jag ju att de får middag hemma..

Idag har jag sytt en "väggbonad" av det där tyget som jag blev så kär i....





image927

Tyget är från Ikea.

/ Kram

Sol o snö.....


Vilken underbar dag vi haft, fast det är mycket snö så har solen varit framme o gjort att dagen blivit väldigt ljus o vacker. Att promenera i snö o sol är klart underskattat....våren kommer tids nog...

Eftermiddagen har tillbringats ihop med syster o barn, mamma kom upp en sväng oxå. Lite god fika o mycket snack, det kan aldrig bli fel.

Lite bilder från dotterns rum kommer här. Hon trivs väldigt bra med att kunna ligga i sängen o titta på tv, det har hon inte kunnat innan. Häromkvällen när jag kikade in till henne hade hon redan klätt av sig o bäddat ner sig...då var klockan inte mycket kan jag säga..

image904

image905

image906

image907

image908

image911

image912

De röda Hemtex hästarna har fått vit färg o luddig päls....

image913
image915

image916

image917

image921

Hemmabygget....kombinerad tv:bänk, datorbord, skrivbord.....

image922

image923

Jag målade sängdelen grå...ska ev göra någon väggmålning om bara dottern hittar en bild hon fastnar för...

Ja, det blev många bilder, hoppas ni stod ut
/ kram





Hej på er....



Igårkväll när vi var på kalas (systers äldste son fyllde 13 förra Måndagen) så sa min bror att han tyckte att jag varit slö med mitt bloggande på sista tiden....!!!! Hm, jag har varit desto flitigare hemma svarade jag... I Fredags startade vi med uppfräschingen av dotterns rum. Det som skulle bli ett sängbygge blev....takmålning, väggmålning, sängbygge, bygge av dator/tv:bänk o lite annat smått o gott. Har kvar sex kuddar att sy till hennes säng. Sen har vi klämt in ett Ikeabesök, var ju tvungen att köpa ny madrass till dotterns nya säng o lite annat....såååå snygga tyger de hade fått in....Så vi har haft fullt upp.....så jag har tyvärr varit en väldigt dålig bloggkompis, ska ta mig i kragen....
 

När vi var på Cheapy förra helgen så sålde de ut lite krukor i plåt....fem stycken för tio kronor. Två av dem har jag på den vita skänken, ni vet...en med äggen i och en till min Bridal crown (blomman).

De andra tre var avlånga vägghängda krukor...så här gjorde jag med den ena (den minsta).

image901

image902

image903

Behållare för hundens bajspåsar, inspirerad av Forrest Gump...SHIT HAPPENS.....o det gör det ju, då är det bäst att vara beredd....

Hoppas ni haft en trevlig påskhelg, vad ni än haft för er / kramar

Påskönskning...



Skärtorsdagen är snart till ända o inte en endaste liten påskkärring har varit på besök....Fast det gör inte så mycket, desto mer godis till mig...hihi. Ja vid detta laget vet väl de flesta att jag är ett riktigt godismonster så denna helgen blir säkert kanon, i det avseendet...Ett kalas ska prickas in i helgen...o kanske vi börjar med sängbygget....hoppas.

Nu vill jag önska alla en riktigt GLAD PÅSK!!!!

image899

Här kommer det nog nallas lite...

image900

Hönor på rad....

/ Kramar på er alla

Seegt......



Om ni tycker att jag varit dålig på att lämna kommentarer måste jag försvara mig med att blogg.se har varit så seeegt....Efter ett tag så tröttnar man på att allt tar 3-4 gånger så lång tid. Hoppas det ska gå bättre idag.

Efter önskemål så kommer receptet från igår....godaste pastarätten enligt maken, som njöt väldans igår över maten...(så gott så han var tvungen att komplettera med ett glas vin).

Pasta med kyckling o soltorkade tomater.

4 port
1,1 l pastaskruvar, makaroner, spagetti..vad ni vill
400 g kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftor
10 st soltorkade tomater
olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
rucolasallad, (eller en kruka färsk basilika)...fast det hoppade jag över
salt o peppar

1. Koka pastan enligt anvisning.

2.  Strimla kycklingfiléerna. Hacka vitlöken o skär tomaterna i bitar. Fräs kycklingen i olivolja. Tillsätt vitlök o tomater o låt fräsa med. Späd med grädde. Koka på svag värme i 5-10 minuter. Smaka av med salt o peppar.

3. Blanda i hackad rucolasallad eller basilika. Servera med den nykokta pastan...

Här kommer lite bilder på den vitmålade spegelskänken....faktiskt så blev rummet mycket ljusare, (känns det som i alla fall).

image888

image889

image891

image893

image894

image896

Desa ägg hittade jag igår när jag städade i spegelskänken, min mammas faster har gjort dem till mig...för lääääänge sedan. De var tre från början men jag råkade slå sönder ett....Nu fick de komma ut ur garderoben...nej, jag menar skänken.

image897

Gjorde en tavla oxå av tre löv som jag ramade in..



Japp så blev det. Ha de bra, ska kika in hos er senare...
/ Kramar



Vitt, vitt o vitt......



Använder samma rubrik jag skrev för ett tag sedan.....Vitt både ute o inne...ännu mer snö har kommit under natten, men den smälter bort ganska fort. Fast skogspromenaden i vitt o solsken piggade upp.

Vitt här inne?? Ja, jag målar igen, min gamla spegelskänk som jag tröttnat lite på har fått en behaglig vit skrud istället för det mörka avlutade....hoppas kunna visa resultatet lite senare (om det blir bra vill säga).

Ska snart ställa mig vid spisen o laga kycklingfilé med soltorkade tomater o pasta...mm, gillar...

Här kommer lite mer påskpynt...

image882

Hönan laura (stavas faktiskt med liten bokstav i början..), från Serholt som jag fick förra året av maken...Lampan har fått en ny lite somrigare skärm.

image884

image886

Hönorna från Gekås i Ullared håller koll på läget..

Ha en fin dag / kram

Bättre sent än aldrig???



Nja, det är inte alltid talesättet bättre sent än aldrig stämmer...Inte idag i alla fall, snön har vräkt ner här....o då tycker jag nog bättre aldrig än sent. Jag som har längtat efter snö sen November hade så smått gett upp, ja det gjorde jag redan i slutet på Januari så detta snöfall hade jag klarat mig utan....

Dottern är hemma från skolan idag, lite förkyld o halsont är det som spökar.....Te med honung i dricks i massor.....

Har ni börjat påskpynta än mina vänner??? Jag tog en liten piffning i helgen..är ingen stor påskpyntare, nej lite lagom är bäst...

image876

Så här vitt har vi det...

image878

image879

Bridal crown (brudkrona??) ska blomma här...den lilla kycklingen från Cult ligger o är söt. Gjorde en pilkrans o la runt blomman...

image880

Påskris i svart/vitt tema....

Hoppas ni får en fin dag / Kramar

Söndag o slappedag...



Igår var vi o handlade material till dotterns nya säng. När vi startar bygget får vi se, det är helt o hållet upp till maken...(ser du?)...jag är alltid redo för lite nybygge....Hon ska få en stor säng/divan/sittmöbel som hon kan använda som sovplats, umgängesplats mm...En stor fyrkantig säng med massor av kuddar ska ordnas...helst innan hennes födelsedag (enligt henne själv).....

Vi var inom Duka outlet...o där fanns mycket jag skulle vilja köpa med mig hem, billigt oxå...

image870

Ljusstake koizol...Köpte tre stycken för de var så billiga..., gillar outlets....japp.

Sådär nu ska vi snart titta på Forrest Gump, mellansonen har önskat detta o igår köpte vi filmen på Eko, han har sett den (o vi med) men han vill gärna se den igen...

Målade en tavla i Fredags...Toaletten behövde piggas upp..

image875

Gubben hittade jag i en reklamannons i en tidning, tyckte han var så söt...

Ha en fin Söndagkväll / Kram






Tack för igår...



Vill tacka alla för igår...Alla som var så snälla o engagerade sig o "tyckte" i fråga om min stjärnlampa...den får stå kvar...Det var inte någon som tyckte att den skulle väck....Så därför har jag även fäst alla sladdar som låg på golvet...som störde någon o även mig..ibland behövs det en spark därbak...

Nu är det vårtecken lite överallt, vitsippor i små klungor här o var, knoppar som är på väg att slå ut..vi går mot en härlig tid.

Tog in ett par kvistar forsytia o satte i mina vaser....får se när de slår ut i härlig gul blomning..

image867

image868

Länge har jag haft en stor bambuskål som jag inte använt till något, den har mest varit i vägen. Igår kom jag på att jag sett någonstans att någon lagt tidningar i en sådan skål...Va bra tyckte jag, ännu ett ställe att sprida ut mina inredningstidningar på...

image869

Mellan fåtöljen o soffan får den nu tjäna som tidningshållare....

Så vill jag såklart önska alla en trevlig helg / kram

Vill gärna ha råd...



Så nu har jag nog städat bort det mesta av färgdoften, visst det luktar rent o fräscht när det är nymålat, men det kan bli för bra, tro mig....

När jag städade i hallen kom jag på att min stjärnlampa som jag hade till jul hade passat förtäffligt i hallen bland de andra "stjärniga" sakerna..Men nu behöver jag nog någon annans åsikt...är det en julbelysning eller kan jag ha denna lampan nu??? Vad tycker ni?

Så här såg det ut innan...

image862

Jag provade med denna istället....

image863

image864

Stjärnor kommer ju igen, lite här o var.

image865

image866

Tar gärna emot råd....

Annars regnar det idag.....suck, men perfekt städväder...alltid något...

Ha de bra idag / Kram

Mota Olle i grind....



Idag fick jag mota Olle i grind....Av den enkla anledningen att jag råkade (det sa bara plums) hälla ut för mycket (nästan all) färg i tråget...Vilket resulterade i ett himla målande, jag kunde ju inte hälla tillbaka färgen i burken. Så att skriva små nymåltlappar överallt där jag varit framme med penseln var för jobbigt, så jag fick hålla uppsikt när barnen kom hem från skolan..Då studsade jag ut i hallen o berättade för dem om alla platser som jag målat på...De såg lite chockade ut när jag kom studsande sådär..men va sjutton, hellre det än alternavativet....massa lappar, eller små fingeravtryck överallt...Nu har jag en j-a huvudvärk, jag är nog färgförgiftad....nu får det vara ett uppehåll i målandet ett tag...

Gjorde pappas favorit till middag...här kommer receptet.

ca 200 g rökt skinka, el kassler
1 gul lök
potatis
riven ost
mellangrädde
salt, peppar
tomat
oregano

Skala o skiva potatis, lägg hälften av potatisen i en smord ugnsfast form. Tärna/klipp skinka o lägg över potatisen, hacka löken o lägg på. Här kör jag en annan variant..jag kryddar med Santa Marias pommeskrydda, salt o peppar. Lägg sen över resten av potatisen. Häll över ett paket mellangrädde o krydda lite till...Om man nu vill ha oregano istället så bara salta o peppra. In i ugnen i 40 min, då  tas den ut o man kryddar med oregano, skiva en tomat o lägg på och avsluta med riven ost. In i ugnen i 20 minuter. 225 g
Min pappa älskar denna rätten, o vi tycker oxå den är jättegod, jag föredrar utan tomat o oregano, men prova er fram.

image861

Ha de fint / kram

Vitt, vitt o vitt......



Efter morgonpromenaden fortsatte mitt målarbete....Nu var det toalettdörrar, och barnens dörrar med dörrkarmar som målades. Det tråkiga med att måla är att allt annat (som lister o dyl) ser sjaskigt ut....man skulle vilja gå över med färg o pensel överallt...

Ibland ställs allt på ända...man får höra något som man inte trodde var sant....Gårdagen bjöd på en sådan överraskning (av det mindre roliga slaget), som gjorde mig ledsen, besviken och heligt förbannad.....sånt tar tid för mig att smälta....är tyvärr mycket för att älta...(såg ni rimmet...?)...

image856



image858

Sådana här lappar ligger längs hela hallen....VARNING!!! Vill inte att någon som kommer hem tar tag i dörrarna o sätter fina avtryck i dem...

image859

image860

Lite bilder tagna under helgens promenad....man kan nästan höra bruset från ån....

Ha en fin dag / Kramar

Lite målning på gång...



Att ta tag i saker är ibland svårt, för man vet vilket jobb det innebär...o jobb föder mer jobb...När vi flyttade in var våra innedörrar i något fult fuskträ, vet faktiskt inte vad det materialet kallas, men ni som bor i hus byggda på 70-talet vet vad jag menar...Dörrarna är väldigt lätta, de väger inte många kilo...bra i och för sig...i alla fall målade jag dem vita för några år sedan....så mycket bättre. Nu blir ju vitt lite sjaskigt efter ett tag så jag köpte färg i Ullared o idag har jag målat två dörrar...själva dörrarna går ju snabbt att rolla, men sen målade jag även dörrfoder o det tar ju lite tid.

Idag har vi vår här, solen skiner och på morgonpromenaden hittade mamma en blåsippa.  Kanske jag ska gå ut en sväng o få lite frisk luft, här inne luktar det.....målarfärg.

Hoppas solen skiner på er oxå mina vänner....

image851

Målning på gång...

image852

Skönt o slippa se allt "skav" som blir på vitmålade ytor..

image853

Solen gör vackra mönster..

Föräldramöte ikväll...det var länge sedan, så nu är vi taggade...äsch skojar bara, men lite info om högstadiet är det som gäller....

Ha de bäst / kram

Söndag = vilodag???



Nu är jag inte så värst religös så jag helgar vilodagen....nej det är lika bra att passa på att göra vissa saker när man har lust. Jag menar, det är inte särskilt ofta som jag riktigt känner lust till att putsa fönster...men idag kände jag...någon sorts lust. Nu har jag förmånen (ironi) att ha fönster man kan putsa i mellan, så på varje fönster blir det fyra sidor att putsa....men det är skönt när det är gjort...inte ens några få regndroppar kan få mig på dåligt humör.

Maken o mellankillen har fått en omgång med saxen oxå, det var på tiden....Igår var det mellankusinens tur, så jag har klippt lite i helgen (fingret fick sig ett hack oxå).

Melodifestivalen igår...vad ska man säga??? Jag förstår inte varför alla blir så upprörda över att Carola o Andreas inte gick vidare....det var ju många som inte gick vidare, o deras låt var inte särskilt bra....tycker jag. Att tala om fiasko o storskräll är väl att ta i, det är en tävling, alla tävlar på lika villkor, även om man heter Carola. Hon har ju varit med innan o gjort bra ifrån sig, man kan ju inte vinna varje gång man är med. Jaja, nu ska det bli spännande att se vilka som tar hem hela skiten.....

Lite fler Ullaredsinköp kommer här..

image847

image848

Vaser o ljusstakar från Gekås i Ullared....

image849

image850

Ha de gott idag / kramar

Inköp...o Fredag...



Så nu är jag på topp igen...Blev inte så värtst sent igår, var hemma runt halv sju, men då ville dottern att jag skulle färga hennes hår, hon hade köpt hårfärg på Gekås i Ullared, det är ju precis vad man är sugen på när man är trött, men vad gör man inte för sina barn...Jag, dottern, mamma o syster hade en trevlig heldag igår, åkte hemifrån kl sju på morgonen, jag körde, både upp o hem, så det blir nästan 50 mil.....Huvudvärken kom som ett brev på posten, men med lite Mc-donalds mat i magen blev det bättre. Jag har aldrig varit i Ullared när det varit så lite folk, fick parkeringsplats ganska när ingång, o där inne var det nästan folktomt...Ah det var väl kanske o ta i, men jag har aldrig sett så mycket golvyta innan, o jag irrade bort mig flera gånger för att jag inte kände igen mig....Fast klaga ska jag inte göra, så skönt att slippa trängsel o köer. Som vanligt hade de så mycket fint, då tänker jag främst på inredningsdetaljer, lampor, kuddar, filtar, gardiner, krukor, tavlor....osv. Jag har en tendens till att alltid ångra något inköp....ja som inte blev av...Vill genast upp igen o handla de där sakerna som jag stod o höll i, men som jag av någon anledning inte tog...En del presenter till dottern blev det med....

Idag har jag passat (o passar, hon sover) Mini....oj vilket liv vi förde i affärn....hon visade alldeles för tydligt att hon vill åka "bilen" som finns i affärn...Det var gråt, skrik o tårar o en genomsvettig moster.....puh, skönt med en lite bloggrunda nu....

Här kommer lite bilder på en del inköp, delar upp det lite så ni inte tröttnar....

image841

Ja här behövs väl ingen närmre presentation, en kopia på den kända pappelinamattan, dock i ett annat material...Här har jag precis lagt på den så den har inte "legat" till sig, den är lite "gupplig"..

image843

Min vårjacka, ville knappt lägga in denna bilden för den gör jackan inte rättvisa...den ser inte så blank ut i verkligheten o inte så skrynklig...konstigt det kan bli ibland.....

image844

Lite sött påskpynt....

Har lovat Jenny ett recept, o först nu blir jag färdig till det....ledsen att det dröjt...

image845

image846

Kycklingenchilada. 4 port

2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 gula lökar
smör
1 tsk salt
1 tsk samal oelek
2 dl créme fraiche tomat & basilika
4 stora eller 8 mindre tortillabröd
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 g. Strimla köttet tunt. Skala o hacka löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken o låt den fräsa med. Krydda med salt p sambal oelek. Rör ner créme fraiche tomat & basilika o låt allt koka ihop någon minut. Fördela röran på tortillabröden o rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnsäkert fat. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min. Linda in i foliepapper o servera. Ha gärna en sallad till.

Mer Ullaredsfynd kommer en annan dag.
Önskar alla en trevlig helg / kram

Sorry...



Sorry mina vänner att jag inte besökt er på ett par dagar....Idag har jag varit i Ullared så nu är jag TRÖÖÖÖTT, återkommer imorrn med lite bilder på inköp...
Ha en fin kväll, o godnatt, snart stupar jag i säng
/ Kramar på er

Vackraste dagen på länge....



Vilken underbar dag.....jag känner mig så glad i hela kroppen när solen tittar fram o värmer så gott. Känner att jag knappt vill gå in, så det har blivit två långpromenader idag...

Mellan mina måsten idag, så njöt jag en stund av det fina vädret, tog ut en kudde o en filt att sitta på....vill ju inte bli kall om lilla stjärten....Har inte plockat fram trädgårdsmöblerna än, men denna bänk står ute jämt så då kan man ju lika gärna sitta en stund. Vilken lycka att ha en söderhörna....även om den står på renoveringslistan...Tog ett gäng gamla inredningstidningar o kollade i, tänk vad prisvärda de är.....jag kan bläddra i dem gång efter gång....

image837


image838

image839

Har ni sett vilka krullar gräset har fått....

Hoppas ni oxå haft en fin dag / kramar på er.....

Det roligaste jag vet.....



Bland det roligaste jag vet är folk som ramlar...jag brukar titta på AFV som går på femman, och klippen som visar när folk ramlar tycker jag är hysteriskt roliga....Skäms för att erkänna det, men ju äldre människorna är som ramlar desto roligare....vet inte varför o jag känner mig usel, men så är det.

Glömmer aldrig en dag när jag o syster skulle till Öppna förskolan med våra små älsklingar...Syster i platådojjor bärandes på lille sonen, runt ett halvår gammal...Hon snubblar förstås men har sinnesnärvaro att ramla på knä och sätta i armbågarna, så sonen märker nog inte så mycket....Hon ligger så med sonen i uppsträckta armar i en bedjande posé, o kvider till mig...ta honom, ta honom....och jag kan inte hjälpa det....det ser så fruktansvärt kul ut....jag skrattar o det gör vi ju båda två efteråt....

Jag kan skratta åt mig själv oxå...En dag för ca två år sedan mitt nere i byn gör jag en snygg vurpa....Från stående ställning till ryggläge på noll o ingenting....med benen sprattlandes i vädret...Dottern blev förskräckt o trodde jag dog...o jag skrattar så jag tror jag ska dö....

Har oxå gjort den berömda backa på bryggan varianten...Som barn seglade jag varje sommar med familjen...En dag hamnade (hamn...ade..kul va?..) i en hamn i Hällevik. Jag o syster gick omkring lite o hon skulle fota mig. Jag ställde mig i en snygg posé o bad henne backa lite...Jag vet inte vad som flög i mig, men jag bad henne backa ändå tills hon flög i plurret... Kameran lyckades hon slänga upp på bryggan o skorna knep hon fast på fötterna...Helt plötsligt var det inte lika kul längre (men hon var simkunnig...om det nu är ett försvar...), jag orkade inte dra upp henne. Då kom en snäll herre o hjälpte henne upp...Hela vägen till båten försökte jag få syster att inte berätta för mamma o pappa precis hur det gick till....Klumpen jag hade i magen bevisade ändå att jag var lite mänsklig och jag tyckte själv att jag gått lite för långt......

Vill bara visa lite av de mönster jag gillar, tyger, tapeter det finns mycket som jag tycket är snyggt....

image833

image834

Dessa panelgardiner från Ikea med sitt (i mitt tycke) fina mönster, gillar jag fortfarande lika mycket, och jag hittar inga andra gardiner till vardagsrummet o sovrummet som jag blir lika förtjust i....

image835

Min medaljongtapet, får se hur länge till den håller....

image836

Så gillar jag träd..mönster...Har även ett duschdraperi som påminner om detta väggtyget....

Helgerna har en tendens att bli lite bloggfria så nu måste jag ta en sväng o titta in hos alla mina bloggvänner o se hur ni haft det...Bowling blev det i fredags...jättekul, kvällen avslutades på resturang/pizzeria/pub, trevligt. Igår bjöd mamma på godaste middagen...Kött i en stor form med svamp o jag vet inte vad, potatis o grönsaker till...Hon är en mästare på att göra god potatis, sås o kött mat...Finns inte en chans att slå henne där så jag gör inte ens ett försök...Blåbärspaj till efterrätt...mums..

Ha en fin vecka, /kramar