På min promenad....


På mina morgonpromenader möter jag ofta samma människor....Det har ju resulterat i att vi hälsar på varandra o slänger ur oss några ord, ja oftast är det ju vädret som kommenteras...Den mycket äldre herren som numera går med käpp men som ändå går långa promenader, den mycket äldre (90+) damen (som bor vid gångvägen där jag går i stort sett varje dag) ropar jag hej till o hon svarar alltid lika glatt, o tillägger att jag kan släppa hunden till henne...Säger jag till henne att :vilken fin dag vi har. Då sträcker hon upp händerna mot himlen o säger : Ja, det är uuuuunderbart..Sen har vi den inte fullt så gamla damen som är ägare till en tax. Alltså vi hundägare lär oss namnen på hundarna vi möter, inte husse eller matte...Så det kan ju låta såhär.. :nej men se här kommer Harry...ska ni hälsa idag...ja typ. En dag när jag mötte damen med taxen så säger hon :Var det email hon hette.....Jag kunde knappt hålla mig, det var ju inte riktigt rätt, men nära....Nej Maila svarar jag.

Idag skulle jag hämta mamma för hon skulle med på morgonpromenaden, då fotade jag det här (jättebra att ha mobil med kamera).....





Ska jag sy rullgardiner någon gång så får jag be min händige pappa om hjälp...Ser ni att han använt sig av samma metod som många syr just rullisar av...Dessa två vedrullisar har pappa sytt för ett bra tag sen....o de funkar jättebra.

Här kommer lite bilder från förra helgens promenad som kunde vara betydligt skönare om inte en nerv kommit i kläm bak i högra skinkan...fy vilken jobbig promenad, fast fint väder var det, precis som idag.









Ser ni mig i skuggan...jag vinkar lite till er.



Backen barnen har gått genom när de skulle till skolan 0-6:an, därnere där det är en glänta, där börjar vår gata....bakom mig ligger skolan.



Här leker skolbarnen varje dag.....Vilken lycka att ha skogen precis inpå knutarna, både vad gäller skolan o hemmet...

En underbar helg önskar jag er alla
/kramar

Kommentarer
Postat av: C a m i l l a

Oj, jag möter nästan aldrig några människor då jag är ute och går i min lilla by. Däremot hejar man alltid på varandra "på landet" och det är trevligt tycker jag.

Ha nu en jätteskön helg! Vi får äntligen hämta lilla missen i kväll och det ska bli intressant att se hur det går med stora katten. Hur som helst känns det jättemysigt, jag känner mig så där löjligt pirrigt upprymd i dag. =)

Kram!

Postat av: Malin B

Det är en liten trygghet på något vis i det där att alltid möta samma personer. Då vet man att allt är som det ska. =)

Jag märker ju att det är en rad av samma bilar som jag möter på väg till jobbet varje morgon. Men vi stannar ju inte och pratar med varandra precis. ;)

Jag ser allt vart du har fått din inredningsgen ifrån. =)

2008-10-17 @ 13:04:17
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Minigrisen

Vilka härliga bilder! O vilka mysiga människor du verkar träffa på promenaderna. Ha en trevlig helg!

2008-10-17 @ 13:49:42
URL: http://minigrisen.blogg.se/
Postat av: fia

jo lille man är lite bättre som tur är , hoppas det håller i sig nu , vilka fina bilder du ha tagit ,och det låter som en jätte mysig fredag ni ska ha , önskar er en jätte trevlig helg .

kram

2008-10-17 @ 15:16:19
URL: http://ajaxen.blogg.se/
Postat av: Milla

SÅ fina bilder, höstsolen som står lågt gör så fascinerande ljusfenomen i naturen. Haha, roligt namn på en hund i alla fall, även om det inte var email... tänk vilka nya ord vi fått i vår vokabulär sista åren som blir ett begrepp mer än namn. Ha en skön helg med!

2008-10-17 @ 15:39:44
URL: http://millaflower.blogspot.com
Postat av: Mari

Vilka mysiga promenader ni har. Det var en uppdaterade skön dam, man ska inte tro att det gamla fattar nada om nutiden eller inte vill fatta, många gamla hänger med mer än man tror.



Det var en verklig praktfull vedhög, inte en klamp som inte ligger som den ska och en alldeles förtjusande rullgardin, måste vara skönt med en x-pert i familjen.



Ni har verkligen en underbar miljö inpå knutarna förstår att det blir härliga långpromenader.



Nu ska jag skruva ihop möbler, hiskla kul det du!



Hörde förresten att det var 1 1/2 timmer kö in till Gekås i lördag, ve och fasa, det blir att åka en vardag ist. Är visst likadant på söndagar.



Kram och ha en underbar helg!!

2008-10-17 @ 15:46:51
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Postat av: Petra

Tack för en skön promenad, nu behöver jag inte gå något idag, för det känns som jag har varit med dig på din promenad. hihih

Så fina bilder.



Jag kan tänka att det blir så när man har hund, att man lär sig hundarnas namn, och de äldre blir ju så glada bara man säger hej till dem och något om vädret.



Ha en sköööön helg

Vi har absolut inte något planerat denna helg. Så vi ska ha det sååååååå skönt.



massa kramar

2008-10-17 @ 15:54:58
URL: http://godisfrun.blogg.se/
Postat av: Lallis

Det är lite speciellt det där. Samma tänkte jag på när jag cyklade till jobbet varje morgon. Mötte jämt samma människor, gående eller på cykel.

Till slut hejade man och var tjenis på ngt sätt. Fast man inte var det.s

Kram på dig från mig.

2008-10-17 @ 15:55:13
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: tina

Hej där tjejen!

Vilka härliga promenader ni ger er ut på...och alltid trevligt att träffa på"de gamla vanliga" när man är ute....



Spännande med ny maträtt,ja man får skapa lite spänning i livet minsann...hihi.Vi kör med gammal skåpmat ikväll:KÖPEPIZZA...hur lat får man vara????Jo,ganska rejält lat om man frågar mej!=)

P ska iväg och sitta i sekreteriatet(stavas det så?) i en handbollstävling ikväll och R och J ska på sitt håll,så det är ju en smidig lösning med köpt mat som går både snabbt att hämta och snabbt att äta upp=)



Så ni ska på lägenhetsvisning i morgon...spännande.Det är alltid kul och man kan få lite nya idéer.Jag ville gått och kikat på ett hus som är till salu här i samhället i morgon...fint och renoverat och snyggt inrett.Som sagt,kul att kika är det.



Ha nu en fin helg och hälsa de andra...

stor kram /tina



2008-10-17 @ 17:11:03
URL: http://tinaminastina.blogg.se/
Postat av: K

Underbara bilder. Och vilken smart och händig karl som gjort dessa "rullisar" . Jag vet att jag sagt det förr men säger det igen, sluta aldrig skriva för du har en berättargåva.

Ha en bra helg!

Kram!

2008-10-17 @ 17:15:30
URL: http://husetpabacken.blogg.se/
Postat av: Lisa

Vilka fina bilder! Härliga!

Du, ha en underbar helg du också!!

2008-10-17 @ 18:23:41
URL: http://lisenis.blogg.se/
Postat av: soffie

Å vilken underbar promenad du tog med mig på så vackra bilder,

härlig skolgård barnen har.

Önskar dej en go helg..

2008-10-17 @ 18:29:16
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Annette

Fina bilder. Du verkar ha en jättefin omgivning att promenera i. Jag skrattade när jag läste om den som trodde hunden hette e-mail... :-)



Ha en skön helg!



Kram Annette

2008-10-17 @ 19:07:28
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Sofie

Email... Maila.. ja, det är inte så lätt alla gånger! Trevligt med en lättsam relation till hundägarna i området! Förgyller ju faktiskt vovvepromenaderna litegrann...



Vilken praktiskt lösning som vedskydd, ska tipsa min far om det där. Och vilken härlig promenad det verkade som. Trevlig helg på dig! Kram, Sofie

2008-10-17 @ 21:55:43
URL: http://syssla.blogspot.com
Postat av: Number nine on Melon Lane

Härliga bilder. Trevlig helg.

2008-10-17 @ 22:29:01
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Gabbi

God morgon!!

Vilka härliga bilder!!

I dag blir det nog en skogspromenad...om solen sticker fram....

Ha en fin lördag!

Kram

2008-10-18 @ 07:25:10
URL: http://mamsen71.blogg.se/
Postat av: Ulla

Här i stan är det knappt att man hälsar på varandra om man inte känner varandra väl. Jag försöker hälsa när jag är ute. Det är en trevlig vana. Ha en skön lördag!

2008-10-18 @ 07:37:01
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Ja, jag kom liksom av mig vad gäller den där Marimekkotavlan, lusten att göra den försvann på något sätt så nu försöker jag komma på något annat pyssel. Här är det inte alls lika fint höstigt som hos er, eller lika soligt, och med dåligt väder så blir det segare att komma på vad man ska göra. Om det hällregnar ute är det inte riktigt så att man flyger upp ur sängen och sprudlar av kreativitet..



Jag brukar oftast möta ungefär samma människor när jag cyklar till jobbet på morgonen, och om jag har tur, en väldigt charmig schnautzer!

2008-10-18 @ 09:56:51
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: L I S A

Vinkar tillbaka! och den där vedhögen hade gärna fått stå hemma hos oss......just nu eldar vi som bara den, vi börjar ju ha uppemot 5 minus nu........

Kram, och hoppas din söndag varit fin!

2008-10-19 @ 16:25:25
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se/
Postat av: susihus

Hej vännen, hoppas att ni har haft en skön helg. Jag har tagit mig till jobbet idag, puh jag vill hem igen...Har ingen direkt arbetslust att ta tag i något men det brukar vara så när man har genomfört något. Rackans va mörkt det är ute nu när man ska stiga upp huuu. Igår kväll började jag måla om matsalsbordet, så jag vill hem och färda det nuuuuu. Men jag får väl jobba några timmar till. KRAM på dig

2008-10-20 @ 13:04:55
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: soffie

hoppas du har det bra i höstrusket!

2008-10-20 @ 20:14:25
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Kristinas Hus

hihi! Det är så roligt att läsa det du skriver, känner igen mig så mycket. Jag har ju själv en hund, och det blir verkligen att man pratar "hundspråk" till andra människor man träffar i skogen. Mysigt tycker jag! Ha en bra dag! kram

2008-10-21 @ 14:38:16
URL: http://xtina.blogg.se/
Postat av: Kristinas Hus

Haha! Tycker du det? Jag som känner mig som en riktig slöhög här hemma, har tappat energin och lusten för allt med inredning hemma hos mig nu.. Hoppas att den kommer tillbaka! :)

Ja det får man ju! hihi, du skulle ha bott här omkring. Då hade vi kunnat ta promenader med hundarna och pratat inredning! Kram

2008-10-21 @ 16:00:00
URL: http://xtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback