Jul i hallen...

Dottern har "skaffat" pojkvän....ja, det är ju oundvikligt att det händer, förr eller senare....nu hade jag hoppats på senare... ;) De har varit "ihop" (ja tydligen säger man inte så längre, utan man är tillsammans) i lite över en vecka. Vid 15,5 års ålder är det inte helt oväntat ,men som sagt....Vet inte varför jag inte känner likadant som när äldste sonen blev "ihop" med sin gulliga flickvän. Då var det liksom...åh vad kul, bra jobbat...typ. Nu är det minstingen (ja hon kommer väl alltid att vara det..) det handlar om, o kanske är det för att hon är en tjej som det känns lite mer oroligt, förstår ni? Nåja, vi får väl se hur pass länge det varar....kanske lika länge som hans doft dröjer sig kvar i huset när han har gått...hihi, han luktar mycket...o gott :)

Ja, nu handlar ju såklart mycket om julen, o min hall har fått lite juliga inslag...















Japp, lite juligt i alla fall....

Ha en skön kväll

/kramar på er

I väntans tider....advent va?

Så var denna helgen över. Sonens 20-års kalas gick finfint. Vi hade trevligt och maten räckte o blev över (alltid en värdinnas oro...ska maten räcka ;)....
Lagom till helgen fick vi hämta hem vår nya soffa som vi beställde för ett antal veckor sedan. Pappa var snäll o följde med mig till grann"staden" o hämtade den. Lagom till helgen fick vi också stopp i toaletten ;(...kan starkt avråda från att hänga en sådan där luktegott på toalettkanten..Den kan nämligen åka ner o hänga med i "utspolet"....då får man några timmar innan gästerna ska komma, skruva loss toaletten o leka veterinär (ja, sticka upp handen i ett långt tajt "rör", o gräva ut den..)....

Jaja, helgen har varit fin o äntligen, ja äntligen fick jag min vita julskyltningssöndag. De sista åren har det nämligen regnat på julskyltningen, det gjorde det inte nu, nej det snöade, o inte lite heller....

Här kommer lite bilder på vardagsrummet, julpyntat...




Adventsljusstaken...





"Gottebordet", än så länge bara nyttiga godsaker...










Den stora soffan som utan problem kan svälja ett helt kalasgäng ;)

Hoppas ni har haft en fin helg.

/kramar


Vedkorg, inte murspann... ;)

Nu var det ett tag sedan...igen. Förra veckan rusade iväg, var ju i Ullared på Torsdagen, men hann ju med en del annat oxå...Äldste sonen fyller 20 år på Lördag så en del förberedelser inför den stora dagen har ju gjorts :) Såklart blir det kalas för släkten...Är nu ganska van vid att 1:a adventshelgen brukar bli lite stressig eftersom han brukar fylla år där i närheten ;)

En snygg o praktisk vedkorg har jag saknat...inte så snyggt med en murspann vid kaminen..eller ;) I Ullared hittade jag en som verkligen föll mig i smaken...





Japp, till ved...

Många julklappar blev inhandlade oxå, så skönt...

Sen har vi fått snö...det ligger ett vitt vackert täcke ute...

Nähä, nu ska jag köra upp till syster o klippa två hennes fyra barn.

/kramar på er

Ljus ute, ljus inne :)

Måndagkväll.....levande ljus tända inne..o mannens senaste, den fina eldkorgen brinner fint utanför entrén....Han har velat ha en sådan länge, o igår köpte han en, det är tom. galler till den, så man kan grilla på den. Får se om vi inviger den (ja alltså lägger en korv på;) till helgen...Fick precis ett mess från grannarna (ni invigda har ju läst om "eldbattlet" vi har med grannarna :) där de undrade hur de skulle toppa makens fina eldkorg...hihi...VI får väl bjuda dem på en korg o blidka dem ;)



Ha en skön kväll

/kramar

Ljuslyktor o blommor=vardagsglädje...

Fars dag har firats hemma hos min mamma o pappa...Vi blev bjudna på två olika sorters sallader...mm, nyttigt, desto mer onyttig var den smarriga efterrätten....Ojoj, typ kladdkaka med centerrullsbitar i, o en härlig "topping" med jordnötter o smält mörk choklad. Japp, en liten kaloribomb kan man väl säga ;)

Efter det skjutsade vi sonen o hans flickvän till tåget som går från "staden" 2 mil bort...När vi ändå var där så åkte vi en bit till och hamnade på EKO. Deras julmarknad går inte av för hackor, men nu ska jag åka till Ullared nästa vecka igen, så det blev inga julsaker inhandlade...

Däremot sålde de ljuslyktor väldans billig så mina tre träd fick flytta på sig...Efter säkert två år i blickfånget mellan kök o vardagsrum så fick ljuslyktorna ta deras plats ;)



Fina i all sin enkelhet...



En alldeles underbar blombukett kom maken hem med igår....blev så glad...

Hoppas ni har haft en fin helg

/kramar på er

Fredagsfika...

En Fredagsfika med syster (o hennes småtjejer) o brorsan blev det idag.
Jag o dottern fick ett ryck igårkväll innan vi skulle iväg på utvecklingssamtal o ställde oss o bakade...






Syndigt goda pepparkaksmuffins med vit chokladtopping, o några lingon som dekoration..
När doften av pepparkaka spred sig i huset så satte dottern på jul-cd:n på högsta volym....Haha, vi dansade o sjön som galningar, ett smärre glädjefnatt fick vi ;)

För de som är sugna kommer receptet här.

100 g smör eller margarin
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl mjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingerfära
1 tsk bikarbonat

200 g vit choklad o lingon.

Rör rumsvarmt fett o socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget o rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk o sist mjölet blandat med kryddor o bikarbonat. Placera pappersformar (ca 20 st) på en plåt. Fördela smeten i formarna o grädda i 225 g i ca 10 min.
Smält vit choklad, ca 200 g o bred det över de avsvalnade muffinsen, garnera med lingon.

Trevlig helg på er
/kramar

Billigt o bra...

Att handla billigt är alltid kul...

För en ynka tia köpte jag den här lilla "korgen".





Perfekt att ha tops i...nära o bra till hands...

I badrummet hamnade den.



Gillar att det är sugpropp, så man slipper borra hål i kaklet....Ett gäng tops ska den väl hålla för ;)

Ha en skön kväll

/kramar

En fjortis...

Systers minsting, Miffe (allmänt kallad...), 2,5 år är en go tjej. Hon är väldigt bestämd o pratar bra för sin ringa ålder. En morgon förra veckan kom hon in i syster o svågers sovrum, när de låg kvar o drog sig...Hon gnällde lite så syster frågade henne. : Vad är det Miffe? Hon gnällde till igen o sa : Mini (nu sa hon inte Mini utan storasysters (4,8 år) riktiga namn) säger att jag är en fjortis.....Haha...
Sen igår när jag träffade Mini o Miffe hemma hos mina föräldrar, så frågade jag Miffe om Mini kallat henne för fjortis....Hon tittade på mig, klappade sig på bröstet o sa : Ja, jag blev ledsen...Ja, sa jag, du är ju ingen fjortis, du är ju en tvååring..Då tittade hon på mig igen o sa : Nej...jag är Miffe...hihihi, så söt o go.
Att hon (o storasyster) vet vad en fjortis är, det kan de "tacka" min dotter för....Bland mina (o systers äldre barn) barn står inte fjortisen högt i kurs alltså. Vad är då en fjortis..Ja enligt dem så kan man nog sammanfatta fjortisen såhär. En tjej (det är oftast tjejer) som sminkar sig jättemycket, med brunkräm o idominsalva på läpparna, lite utmanande klädd....gärna pusch up som trycker upp de små behagen..de röker o festar gärna.
Dottern har ritat med sina småkusiner o då har hon ritat just en fjortis, o pratat om hurdana de är....hihi

Till något annat...


Nu har jag fått upp mina tavlor...





De gillar jag skarpt...

Ha en fin dag/kväll

/Kramar