Det kunde gått så illa...

Ja vad ska jag säga...
Jo, att jag känner mig enormt tacksam....tacksam över att min älskade dotter mår förhållandevis bra...tacksam över att mina älskade föräldrar finns, och kan ta tag i saker på ett sätt som känns väldigt tryggt.
Igårkväll, 60 mil hemifrån så får jag samtalet som kramar om bröstet på mig så att jag nästan inte får luft...
: Jag har blivit påkörd, hulkar dottern i telefonen...
Tankarna bara rusar runt i huvudet o tårarna kommer med en gång...
Hon och kompisen (som sovit hos dottern när vi var i Långberget) hade gått en runda, och på det upplysta övergångstället blev de påkörda av en bil (att en annan bil stod på andra sidan för att släppa fram flickorna såg han tydligen inte). Dottern som gick närmast var den som träffades av bilen och kastades i marken. Mannen som körde på dem steg ur, han frågade inte hur det var med dem, han bad inte om förlåt...nej, han sa: Ni skulle bära reflexväst...Jovisst, men hade det hjälpt då, om han nu inte såg att en annan bil stod stilla för att släppa fram dem, eller att herr gårmanskylten blinkade (som den gör när någon går på övergångsstället)... Sen körde han bara iväg.

När dottern berättat detta så ville vi ju såklart bara hem, men klockan var runt åtta, o sätta sig i bilen o köra 60 mil mitt i natten, utan att ha sovit är ju inte heller så bra. Jag ringde mamma o hon körde direkt upp till dottern o hämtade hem henne o Maila, och kompisen åkte hem till sin pappa...Såklart var dottern chockad o blåslagen men inte värre än att hon kunde gå osv...Så många timmars sömn blev det inte inatt o tidigt imorse så for jag o maken hemåt. Jag ringde familjeläkaren från bilen o fick en tid, så, så fort vi hämtat dottern hos mormor o morfar åkte vi dit o de gick i genom henne ordentligt. En muskelsträckning i ljumsken o lite blåmärken var det "enda" som de kunde konstatera, o jag är oändligt tacksam för det.

Nu är händelsen polisanmäld, men jag tror inte chansen är så stor att mannen får "ta sitt straff"...Konstigt nog känner jag att det inte gör så mycket, missförstå mig rätt. Jag har alltid trott att jag skulle bli galen av hämd om något hände mina barn...men känslan av tacksamhet är faktiskt så mycket större. Såklart vill jag få bort sådana som han från vägarna, så att det inte händer igen...meeeen, det slutade väl...denna gången.

Jaja, det blev ett ovanligt långt inlägg....men, jag kände verkligen för att skriva "av" mig, och tacka mamma o pappa för att de finns, o speciellt igårkväll när vi blev så förtvivlade, o ändå kunde känna oss trygga med att de hade full koll på dottern, o hunden...o gjorde polisanmälan, mm...TACK, JAG ÄLSKAR ER JÄTTEMYCKET!!!!!

Kramar på er


Långberget...

Hej mina vänner :)

Tyvärr eskalerade min förkylning lagom tills vi skulle åka till Långberget. Vi hade 60 mils bilkörning framför oss, o då passade jag på att sova i omgångar, stackars maken fick alltså ingen avlösning i bilkörningen ;) Som tur var tyckte han att det gick jättebra (kan bero på att han är så rackarns nöjd med den nya bilen). Utsikten från "vårt" hotell gjorde nästan att jag glömde bort min förkylning ;)



Hotellet ligger högst upp på berget, o längdspåren ligger lååångt därnere...så man får alltså gå ner (de riktigt duktiga åker...huga), o sen gå upp...puh, jobbigt.



Framme....bara o börja o packa ur...Sen tog vi en liten runda på en halv mil :)



Tidigt i morse från fönstret på vårt hotell...



Några timmar senare...som tur var var vi uppe tidigt o tog en mils skidtur, innan det började snöa så mycket. Det snöade lite då med så det var lite tungt, men ack så vackert :)

Ha de fint, kramar


Förkylt...

Jag kände redan igårkväll att det började göra ont i halsen...o jovisst, i morse vaknade jag med halsvärk o en seg känsla i kroppen....Jaha, eftersom vi snart ska åka till Långberget o åka skidor så ville jag verkligen kurera mig, så dagen har spenderats i dessa snyggisar ;)



Skönaste pyamasbyxorna...hihi

Eftersom jag varken dricker kaffe eller te, men kände att jag behövde dricka något varmt, så började jag dagen med en kopp varm minostronesoppa....



Det gjorde gott för halsen...Jaja, en vanlig förkylning går ju över, hoppas bara att jag inte smittar maken.

Ha en skön kväll

/kramar på er

Semmeldag...

Hej mina vänner...
Semmeldagen har väl inte undgått någon, eller? Eftersom jag har en bakälskande dotter så tycker hon att sådana dagar absolut ska uppmuntras...jag, nej inte så mycket ;) Jag har i fyra (tror jag det blir nu) veckor varit stenhård i veckorna och inte ätit något onyttigt, utan det har jag hållt till helgerna, så det känns lite konstigt att sätta tänderna i en smarrig "bakelse" på en Tisdag...



Rosa grädde belv det...när dottern får bestämma :)

Hoppas ni alla har haft en trevlig semmeldag

/Kramar

Alla hjärtans dag...

Alla hjärtans dag har firats ordentligt idag...;) Vi brukar verkligen inte göra någon stor sak av denna dag, men just idag blev det ovanligt trevligt. Först följde jag med mamma till stan, där vi efter ett besök på stadens lasarett strosade en stund på stan. Mamma bjöd på middag, bakad potatis med gyrosfyllning, som var väldigt god. På stadens torg såldes det som vanligt blommor i massor. Mamma köpte en orkidé var till oss döttrar :)

Sedan ville maken att vi tre (han, jag o dottern) skulle ut o äta...Eftersom jag ätit en ganska stor bakpotatis innan så tog jag en kycklingsallad...Hm, den var vääääldigt stor, sen fick jag två stora bröd till...o sen fick vi ett fat med vitlöksbröd o eftersom maken börjat med LCHF igen, så fick jag o dottern förbarma oss över hans onödigt goda klyftpotatis...Så hungrig blir jag nog inte på länge ;) Får bli ännu en lång skidtur imorgon...På tre dagar nu har jag skidat 2 mil...gött, det gick så himla bra de senaste gångerna :)

Hoppas ni alla har haft en fin dag med mycket kärlek och omtanke...





Dottern gav mig detta söta hjärtat idag...passar fint in i mitt vit/röda kök... :)

Kramar på er

Härligt med förvaring...

Något jag aldrig har kunnat skryta om (tyvärr) är ett stort härligt kök...Nej vårt är litet och med väldigt lite förvaring, något som vi retat oss på i många år. Vi har pratat fram o tillbaka hur vi skulle lösa den saken....Hm, vi kom fram till att vi skulle ha en fristående "skänk" utav väggskåp ståendes vid ena (ja den enda fungerande) väggen....Vi åkte till Ikea igår och handlade allt vi behövde, o i morse så tog vi tag i byggandet...



På gång...tre väggskåp a 60x70...jippie mer förvaring...



Klart...som bänkskiva (där hade vi funderingar fram o tillbaka..) hade vi turen att hitta en garderobsdörr på fyndet för 98 kr...med lite kapning blev det perfekt :)







Det som återstår nu är att flytta lampan över köksbordet...o att fylla alla tomma skåp ;) Får bli senare ikväll för nu ska jag iväg o hämta pizza, o sen ska jag o maken ut i skidspåret, vi har fått mycket snö :)

Kramar på er

Färgglad fika...

Fredag igen....någon mer som tycker att veckorna far fram??????
Vad vore en Fredag utan "Fredagsfika" med syster o hennes tjejer, mamma var me med på ett hörn (o systers största kille kom oxå en sväng)?...

Att sedan dottern stod hela gårdagskvällen o bakade gjorde ju saken desto lättare...ja att bjuda på fika ;) Hon var helt bestämd på att göra detta "konstverk".





En reaggekaka...haha, nu blev den mer rosa än röd...men smarrig som tusan :) Det gick åt tre stycken sockerkaksbottnar till detta konstverk. Hon delade dem på mitten, så jag har tre sådana här bottnar till....vet inte vart jag ska göra av dem...Kul att hon älskar att baka...meeeen min frys är full av godsaker. Sa till syster att de måste komma på "frystömmarfika"..

Snart kommer mellankillen med bussen så jag ska köra ner o hämta honom. Äldste killens flickvän blev sjuk så de kommer inte i helgen....lite trist, men hoppas hon kryar på sig.

Ha en härlig helg, kramar

Blödig...

Att jag är ganska lättrörd blir jag ofta påmind om...Får ofta lite småpikar från särskilt dottern om att jag är blödig...Men idag när jag tittade på Sofias änglar (som jag hade spelat in), så erbjöd hon (dottern) mig sin axel att gråta ut på (efter att jag berättat om familjens historia). Det programmet berörde mig jättemycket, (det brukar de flesta av de programmen i den serien göra) o tårarna rann. Kan inte tänka mig något värre (jo att det hände mina barn något) än att inte få vara med o se mina barn växa upp.

En förkylning härjar i huset (o det känns onekligen ganska banalt i jämförelse) o dottern har varit hemma från sin praktikplats. Hon hann vara på förskolan i en dag innan hon blev däckad, lite synd för hon gillar verkligen att hänga med småttingarna där. Imorgon hoppas hon var frisk så hon kan gå dit igen...

En som verkligen gillar solen i familjen (förutom jag då)...ligger här :)



Hon brukar inte ligga framför kaminen, men nu var det en strimma sol där...

Ha en skön kväll
/kramar

Härligt jobbig skidtur...

Idag har vi det kallt i Blekinge, både inne o ute. När vi vaknade i morse så visade inonhustermometern på 15 grader..plus iofs. ;), ute var det oxå 15 grader, fast minus då....
Skidturen i 14 (det hade blivit något varmare då:) minusgrader kändes vääääldigt kall till en början, sedan när värmen börjar sprida sig i hela kroppen; då är det minsann desto varmare ;) Vi tog och provade det närmaste stället, Kompeskulla, ca 1 mil härifrån, alltså bra mycket närmare än de andra skidställena. Det är väldigt många backar där, både uppför o nerför, men så fint...o spåren var fina oxå....





Var bara tvungen att stanna o fota lite...så vackert med solen som sken.
Turen blev nog på ca 8 km, kändes rätt lagom då det som sagt blev många uppförsbackar o lite läskiga nerförsbackar...

När vi kom hem så doftade det nybakat i hela huset...




Söta dottern hade bakat Amerikanska brownies...mm, smakade ljuvligt efter en härlig skidtur...

Ikväll är det Melodifestivalen, hoppsan den kom plötsligt tycker jag...hade ingen riktig koll att det var dax denna helgen...så vi får väl bänka oss i soffan o kolla in spektaklet ;)

Ha en skön helg
/kramar

Nya kuddar o kortare hår...

Efter en träff med "privata" frisören S så körde jag inom Netto, skulle småhandla lite. Eftersom jag "sparat" 200 kr på att klippa mig av S, så kunde jag ju lägga de pengarna på något annat ;) tänkte jag när jag såg dessa kuddfodralen.



De kostade dessutom bara 39 kr, så de fick följa med hem...

Mitt hår, som jag inte klippt sedan Oktober, var låååångt som tusan nu, så S fick klippa ca 10 cm. Så skönt, o hon sa att mitt hår växer otroligt fort..jo, jag vet...fattar inte det. Hår o naglar växer som ogräs på mig (lite orättvist tycker dottern som vill låta sitt hår växa ut, o det har typ fastnat i en längd en bit nedanför axlarna ).

Igår tog jag ännu en sväng på skidorna, 1 mil...blir nog en likadan runda imorgon. Riktigt bra träning det där :) Igår var de perfekt vallade så det gick väldigt bra, o då blir det liksom ännu kuligare.

Ha en skön kväll

Kramar på er