Familjedag...



Först o främst vill jag tacka för alla hyllningarna igår, är så glad över att ha funnit er, mina vänner.....

Idag ska vi ha familjedag...ja på eftermiddagen i alla fall. Förra veckan när vi hade sportlov så kunde inte maken ta ledigt från jobbet för att hitta på något skoj med oss alla. Så han bestämde att på Fredag...då minsann ska jag vara ledig....Hur gick det??? Jo, han satt uppe o jobbade till halv tre inatt, sen gick han upp vid 5 (tack för väckningen....) för att köra upp till jobbet (fem mil) på förmiddagen. Barnen slutar strax efter ett så det blir ju inte förrns efter det vi kör iväg för att göra något kul...Vi har pratat om att bowla o sen gå ut o äta någonstans...det som är kul med att gå ut o äta med lite större barn, är ju att man får valuta för pengarna....Inte som förr när över halva portionen lämnades kvar på tallriken....allra helst buffé, ät så mycket ni vill för en viss summa....För killarna kan äta...det vill jag lova. Sen att jag o maken kommer att slockna i soffan ikväll....det tror jag ni förstår....hihi

Slänger in lite vårbilder....

image829

Köpte penséer idag, det är väl lite vår då va????

image830

image831

image832

Mina växter som jag köpte i våras har hållt sig förvånansvärt bra, kan det bero på det milda vintervädret....

En helg ligger framför oss, härligt....önskar alla en trevlig sådan ./ kram

Årsdagar idag...



Jodå, idag är det ett helt år sedan jag la in mitt första inlägg på min nystartade blogg.....Ett år av många roliga möten med för mig helt okända människor. Många nya "vänner" som jag brukar "prata"  med mest varje dag, som jag går o tänker på osv...Människor som jag tycker att jag "känner", litegrann i alla fall, fast jag aldrig träffat dem. Sen att jag hade förmånen att få träffa en bloggkompis i det verkliga livet...är ju ett väldigt roligt minne, eller hur Tina (tinaminastina)? Det känns som jag fått nya vänner på "äldre" dar.... Ni ska veta att jag har haft jättekul detta år, mitt allra första år som bloggerska.

Idag fyller även vår hund Maila 8 år...GRATTIS, säger jag till henne...sen att jag (o dottern) har namnsdag oxå känns inte lika viktigt, men några har varit gulliga o grattat.....tack säger jag.

Så detta inlägget vill jag tillägna alla mina vänner därute, vart ni än befinner er......NI ÄR ALLA TIDERS!!!!!

image826

Pigg 8-åring...man kan knappt se var hunden slutar o mattan börja..

image828

Denna boken köpte jag på bokrean...ojoj, så mycket gott det var i den....

Här under kan ni läsa mitt allra första inlägg, bara för skojs skull......

Ha de fint, Fredag imorrn..../ kramar


Därav namnet...

Hejsan!!

Idag har jag fått hjälp av min snälle man att starta en blogg. Jag har varit inne och kollat runt lite på andras bloggar och tycker det verkar kul. Namnet var ju inte helt givet men efter lite funderan så kom jag på medaljongen. Är just nu ganska förtjust i det mönstret. Konstigt egentligen eftersom mamma o pappa hade sådana tapeter i deras sovrum på 70-80 talet. Då tyckte jag att det var hemskt, de var gröna dessutom. Men, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.

Tapeten vi har som fondvägg i vårt allrum/tv-rum är Eliza från Åhlens. De var inte helt lätta att få tag på så kusinen köpte dem när hon var på affärsresa långt uppåt  landet. De fick flyga hem hit till södra Sverige som handbagage. Så i höstas en morgon bestämde vi oss för att tapetsera. Trodde ju att det skulle gå på en förmiddag, jag menar väggen är ju bara 4 meter lång. Jo, framåt 8-tiden på kvällen var vi klara. Varför blir det alltid så??? När allt var klart fick jag först en liten chock. Det blev visst snyggt, men ganska markant o "synligt" mönster. Trodde det kanske skulle vara lite diskretare men det syntes tydligt. Var på kvällen ute o gick och när jag kom till brevlådan och tittade upp mot huset så riktigt lyste väggen mot mig.  Nu efter några månader kan jag bara konstatera att  jag är nöjd. Rummet fick en annan sorts värme, som syrran sa: det känns mer hemtrevligt liksom.

Ja, detta var mitt första inlägg, hoppas jag ska klara av bloggandet på egen hand, utan att mannen måste sitta beredd att hoppa in som experthjälp. Mitt stora intresse är såklart min familj, mina 3 barn, mannen o våran hund. Sedan är mitt hem, fixa o dona här bland det bästa som finns.

Ha de bra, så hörs vi
Maria


Därav namnet


Rent hus.....



Nu sitter jag nöjd...har städat hela förmiddagen, och har hunnit gå en runda med Maila oxå...i regnväder, vad annars.? Har sett på tv att det ska börja ett nytt program ikväll..på kanal 4, som just heter Rent hus.. Vet inte om jag ska se det, men har som sagt sett reklam för programmet....Jag kan inte låta bli att undra..hur lääänge man behöver strunta i städningen för att få det så skitigt...Å andra sidan, jag "storstädar" en gång i veckan med allt vad det innebär...., dammsugar ändå varje dag och torkar av toaletterna varje dag (med en hund, tre barn o litet hus, behövs det för att jag ska känna mig nöjd...). Men ändå...ibland undrar jag vart allt skit/damm/grus/smuts kommer ifrån...Så att hålla uppe några dagar hade räckt för att få mitt hus smutsigt...men inte sååååå enormt smutsigt som det man kommer o få se ikväll....det kan jag lova. Minns hur min moster sa för flera år sedan när vi diskuterade städning.... :mina gäster har rätt att få sätta sig på en ren toalett, det är jag skyldig dem....hihi....

Här kommer några hus som definitivt är rena....

image823

image824

Rena hus i ett rent hus...kan inte bli bättre.

/ Kram

Regnmys...



Efter regn kommer sol..nej , tvärtom är det här idag....Efter ett par dagar med sol så har verkligheten kommit ifatt oss.....det regnar. Ja, får jag bara sitta inne så kan det vara riktigt mysigt med en regnig dag. Morgonrundan avverkades i duggregn, sen när vi kommit hem så började det regna ordentligt.

Lite innan jul köpte jag ett par betongljusstakar på Jysk...ljusen var slut men trodde att jag skulle få tag på ljus någon annanstans...men icke, har sökt på tre olika Jysk häromkring, men har ingen tur alls. Så efter ett par månader på altanen så tog jag in dem idag, la stenar i dem o satte i värmeljus..modell större. Tills vidare funkar det bra så här....

image819

image820

image821

Jag kan tycka att det är lite kul att blanda hårt (betongen) mot mjukt (medaljongetapeten, orkidén som oxå står på bordet)....nu får jag äntligen använda dem....

Måste bara visa vad vi använder när vi hämtar ved, tycker att "vedspannen" vi brukade hämta ved i inte räckte till riktigt...

image822

I denna "påsen" från Ikea får vi plats med nästan hur mycket som helst....

Önskar er alla en fin dag, vare sig det regnar på er, eller inte / kramar

Måndag igen...



Det bästa med Måndagar är att Simon o Tomas invaderar mitt vardagsrum. Kommer på mig själv att jag sitter o småler mest hela tiden. Inte för att det alltid blir så himla bra, eller snyggt i mitt tycke, men gillar grabbarna o deras jargong.

Övermogna bananer har idag förvandlats till banankaka, väldigt lätt o kakan blir saftig o god. Perfekt att ha klar när barnen kommer hem från skolan o är lite småsugna. Mellankillen kom hem lagom till att jag tog ut den ur ugnen så han o Mini (som är här idag till halv åtta) fikade lite smått.

Bjuder på lite bilder från min dag....(.sen har jag gått två långpromenader o tvättat tre maskiner tvätt som hänger ute..men det har jag inte fotat...)

image813

Banankaka.....

image814

Banankaka - två skivor..hihi ( - betyder minus)

image815

När mellankillen kom hem blev Mini så här glad....äntligen någon som vill leka...(mellankillen har  haft idrott sista lektionen o brukar duscha hemma, därav klädvalet....).

image816

Såklart måste Maila hålla sig framme när det vankas kaka...

image817

Läsa hör till vardagens stora glädje....o trycka på "piplastbilen"...

image818

Så har mina krokus (på norrsidan i stenmjöl...) tittat fram.

Jaha så har min dag varit, o den är ju inte slut än...ska snart masa mig ut i köket o göra lite käk...

Ha de bra / kramar på er.


Söndag idag....



Vad tycker vi nu då...? Dagen efter melodifestivalen o allt....Är ganska kul att läsa vad som skrivs i kvällstidningarna.....det är den ena skrällen efter den andra...tydligen. Det var väl inte den bästa deltävlingen, men jag gillar BWO o dess karismatiske (ja okej då snygge/söte....) sångare. Vi får väl se vad som händer längre fram.

Idag blev det Drömskinka till middag, det är en maträtt mamma gjort så länge jag kan minnas.....o jag är inte riktigt säker men tror hon ligger bakom själva receptet...Det är riktigt gott och superlätt att laga så jag tänker bjuda på det...receptet menar jag.

image810

image812

Färdigt att äta...

Här kommer receptet, blir lite på måfå då jag inte har det nerskrivet någonstans...

3 hg rökt skinka
1 gul lök
paprikasallad, ni vet i burk
3 dl mellangrädde, vispbar
ketchup
salt o peppar
ost

Smörj en ugnsfast form, skiva skinka o lägg i botten. Hacka löken o lägg ovanpå. Ta så mycket paprikasallad som ni vill ha, jag tar nog en tre, fyra gafflar (kan inte tas med sked utan gaffel, därför skriver jag gafflar) som jag sprider ut över löken o skinkan. Riv osten (ca 2 - 3 dl) o lägg över  det i formen. Vispa grädden så den är lite luftig o lagom tjock, häll ner ketchup så den får en härlig rosa färg. Salta o peppra. Häll det över allt som ligger i den ugnsfasta formen. In i ugnen i 225 grader i ca 25-30 min, till den fått lite färg. Server ris o sallad till.

Ha de fint mina vänner, o tack för era gulliga ord, ni är bäst!!!!! /kramar


Så himla ointressant...



Ännu ett ointressant inlägg....

Snart ska jag, dottern o sonen traska hem till syster, vi ska träffas där allihopa + en kompis från stan o hennes flickor. Vi brukar alltid träffas på alla lov, ha en heldag tillsammans, äta o fika lite gott under prat o skratt.

Storkillen åkte till Kalmar idag, han och fyra kompisar ska till ett brädspelskonvent??? Japp, en hel helg (han kommer hem på Söndag) med spel av alla de slag, fast brädspel då, inte datorspel....Fick storkramen innan han stack o det känns alltid lite att ha någon av ungarna så långt hemifrån. Fast som jag alltid säger, är det något så bara ring, vi kommer o hämtar dig....Nu skulle de åka tåg, men ändå, är det något så kommer jag..som ett skott.

image808

Spelande barn....dottern o sonen spelar fortfarande Guitar hero så det var en bra investering.....

image809

Och en lathund som smälter in bland mjukisdjuren....


Hoppas ni får en skojig helg..../ kramar

Inget att blogga om....



Det känns kanske igen...den där känslan av att inte ha något kul att blogga om...Har inga nya renoveringsobjekt att visa (tyvärr...), inte bytt gardiner eller något annat kul...Inga nyheter alls...så det blir ett kort inlägg. Ska snart in till grannflickorna och klippa dem, i och för sig kan det vara ett äventyr i sig...är glad att jag aldrig råkat klippa dem, ja någon annanstans än där det är meningen.....de är inte direkt stillsamma av sig....

Visar lite bilder från mellankillens rum

image803

Han är ett fan av Simpsons...

image804

Datorstolen fick han i julklapp, den andra fick han ont i ryggen av....ska han ändå sitta där kan han ju åtminstone sitta bekvämt.

image805

Passar ju bra till Gamestolen oxå.

image806

Loftsängar är perfekt när man är trångbodda...o sladdar har vi så vi kunde sälja dem....till alla spel, tv:n, datorn, gamestolen...mm.

Ha de bra, nu tar jag saxen o går / kram

Treenigheten...



Att jag är förtjust i tre.....ja tre tavlor, krukor, ljuslyktor mm på rad..är ingen hemlighet....Jag har det nog i blodet...Jag är en av tre syskon, mamma är en av tre syskon...o hennes syskon har tre barn vardera. Jag har tre barn, syster har tre barn...hm, snart fyra men ändå...Bor i hus nummer tre..Ja ni ser, jag tycker 3 är ganska 3-vligt.

Lite bildbevis kommer här.....


image795

Tavlor på dotterns rum.

image796

image797

image798

image800

image801

Detta var bara ett litet axplock av alla saker som jag har samlade om tre.....

Ha de fint, halva sportlovet snart slut....undan går det / kram

Sportlov....




Sportlovets första dag har avverkats...inte så värt sportig men ändå...Jag o dottern har bakat lite, o så passade vi på att umgås lite med släkten. Eftermiddagen har tillbringats ihop med mamma, bror, syster o systerbarn, vi bjöd på nybakat o hade en trevlig stund.

När familjen gett sig av hemåt så satte jag o dottern oss i soffan för att titta på Ghost som jag spelade in för ett tag sedan. Tycker det är viktigt att introducera dottern i alla snyftfilmer som jag sett i min ungdom....Dirty dancing o Ghost är ju ett måste då. Vi satt o grät ikapp, den är så sorglig o vacker, o den låten som spelas höjer ju snyftkänslan ännu mer.

image793

Chokladsnittar blev det....

image794

Choklad är det som gäller....

Ha en härlig vecka, kramar

Servettavlor....



Sitter o väntar på att Melodifestivalen ska börja....Frågan som ställs varje år...kan man verkligen tävla i musik??? Ja tydligen, men ska jag vara ärlig så brukar det sluta med att jag är ganska besviken, är det fel på mig eller övriga Sverige, för alltför sällan vinner "rätt" låt.....ja enligt mig då.

Köpte servetter o ramar o gjorde lite egna "konstverk", vet att någon (du vet vem du är) har gjort liknande....redan då förberedde jag vederbörande på att jag eventuellt skulle komma att härmas.....o nu är det gjort.

image791

image792

Mellan toalettdörrarna passade de bra.....

Nu håller vi tummarna för att "rätt" låt vinner...vilken det nu är...(inte Carola, enligt dottern)

/ Kramar

God helg....



Nu, mina vänner har vi Fredag igen......En vackrare Fredag var det länge sedan jag upplevde, sol o ganska torrt ute. Långpromenaderna avlöper varandra...äh det var kanske o ta i, men jag har gått först en och en halv timme med mamma o Maila, sen gick jag en extra sväng när jag skulle till affärn...det blev en runda på 40 minuter. Så skönt, o pigg blir man (jag) oxå.

image787

God helg, var det.....dessa hjärtanen fick jag av mamma o pappa igår...söta o goda.

image788

Här på tv-bänken ställde jag skålen....sen gick jag hemifrån utan att tänka på att vi har en hund som mycket väl når upp till den på den ganska låga bänken.....men jag litar till 100% på henne....hon har aldrig tagit något utan lov, och hon hade inte rört den heller....Här är den hemlånade tv:n, har ju en vanligt 32 tum, bildrör annars men tycker såklart att denna är snyggare (inredningsmässigt), men lika bra bild???? Tveksamt.....

image789

Tittade precis ut (genom fönstret, o bilden är oxå tagen gonom fönstret) för att se var hunden var....hittade henne sittandes i slänten...där älskar hon att sitta o sola....Slänten ser mindre kul ut, men så är det ofta efter vintermånaderna o innan vårröjningen..

image790

Sol, sol, hela vardagsrummet badar i sol.....härligt....Här ser ni oxå mitt soffbord som jag fick när jag fyllde år för ett antal år sedan...ganska rustikt o kostade en del....idag skulle jag kanske vilja ha ett vitt, lite nättare...men får se lite längre framöver vad som händer, är ju inte så lätt att göra sig av med saker / möbler som man fått....

Japp det var det hela för idag....trevlig helg, hoppas solen skiner på er / kramar

Kram på er....



Jaha, då är snart ännu en kommersiell dag avbockad......(snodde uttrycket, som jag fastnade för...av någon som pratade på radion innan idag)....Är lite tvehågsen (= tveksam) till denna dag, liksom mors / fars dag.....Alltså vad är det som säger att jag måste älska (eller i alla fall visa) mina nära o kära mer kärlek idag än andra dagar. Jag uppskattar mycket hellre en blombukett när jag minst anar det. Men som sagt lite tveksam är jag, barnen har fått en varsin hjärtanpåse med lite smått o gott i......jag själv en chokladkartong av mamma o pappa....

Trevlig dag på er....lika trevlig som jag alltid önskar er.....


image785

Den här köpte jag till mig själv idag, på alla hjärtans dag o allt...hihi

image786

Så här ska jag nog krypa upp ikväll o få lite inspiration....ser ni vad mycket rosa det verkar vara i den.....

Många kramar till er alla


Flytta runt...



Ibland undrar jag hur många gånger man orkar / vill flytta runt på sina saker......Visst är det ju kul att kunna hitta nya platser för dem, men för hur länge...Har så svårt för vissa saker...vad ska jag ha på soffbordet, matsalsbordet, skänken...osv..när jag sen hittat något som funkar så kan det se ut på samma sätt lääänge, men trivs jag inte så blir det omflyttning så fort tillfälle ges.....Jaja, vilka enorma bekymmer...*ironi*...

Tog ner ljuskransen o satte en lampa på skänken istället.....hm, kanske ska kolla efter ny skärm....ska ju snart till Ullared igen....

image783

Skänken "äpplet" har varit min mammas farmors...ibland blir jag lite less på den, men sen kommer jag ihåg hur jag som 19 åring stod o slet med den när jag skrapade den fri från mörk "bets"....Jag fick ingen hjälp av pappa, nej jag skulle göra det själv....

Ha de gott, ta hand o varandra / kram

Trist



Efter en ganska trist o händelselös helg är det skönt att det är Måndag igen.....Ny vecka nya tag..Våren har som sagt hittat hit o promenaderna blir längre o fler....ännu fler. Idag har jag gått två rejäla rundor o benen känns härligt trötta nu...Märks oxå att dagarna blir längre o längre, det mörknar inte förrns vid fem-tiden nu, vilket gör dottern glad, för det betyder att hon får vara ute lite längre....mörkt = vara hemma.....

image781

Visar lite saker på min  hylla...som ser ut att bågna på bilden...ser dock inte ut så i verkligheten...

image782

Köpte den vita vasen på Maxi i Lördags, de sålde ut dem för 23 kr!!! Passade in bland de övriga glasvaserna...

Hoppas starten på en ny vecka varit bra, många kramar


Vårtecken...



Söndag....en långpromenad har avverkats i rask takt, fågelsång o grusknaster under skorna fick vårkänslorna att blomma..

Har precis kommit hem från en Söndagsfika hemma hos mamma o pappa. Vi var samlade alla syskon o så våra (alla utom min storkille) ungar. Cheesecake bjöds det på....jag ääälskar cheesecake, och så hade jag med mig resterna av björnbärspajen som jag o kompisen C åt av i Fredags.

I mammas o pappas rabatt blommade dessa härliga saker......

Som ett vårtecken ger jag er dessa.....håll till godo...

image779

image780

Ja ni ser....det är på gång.
/ Kramar på er.....

Mysig Fredag....



Så, då har jag precis vinkat av kompisen C...hon kom vi halvtio-tiden o då gick vi först en timmes promenad med hunden...skönt. Efter det blev det lite fika, jag slängde ihop en björnbärspaj + vaniljsås på mindre än tio minuter...jo jag klockade, hihi...Sen ska den ju vara i ugnen en liten stund, men det är ganska snabbt o lätt att bjuda på. Sen blev det en skön "prata av sig stund".....

Ikväll blir det paj igen....fast skinkpaj denna gången, vitlöksbagutter o en sallad till så har jag Fredagsmenyn klar.

Hoppas på en trevlig helg, både för er och för mig...vad som händer, vet jag inte än..../ kramar på er

Här kommer lite bilder från min hall

image774

Sitt / skobänken är verkligen uppskattad, ogillar skrapmärken på vitmålat så jag har klippt till små skydd till alla skofacken.

image775

Maria nyckelpiga håller reda på nycklarna.

image776

Ja denna har ni sett innan, här hänger brillor, mobiler, överfallslarmet...så jag inte ska glömma det när jag går ut på kvällen.

image777

Ja tre på rad...det är ju lite jag.

image778

Så var det slut...nu skickar jag er ut......genom ytterdörren...o säger Hejdå!!!!

Tavellister i köket.....



Så, nu hänger det tavellister även i köket....där en del av mina kokböcker får plats. De var lite för långa så jag sågade av den ena, o mellankillen sågade av den andra. Jag äger inga "fina" kokböcker men det finns en del kul recept i dem. Så nu hoppas jag på att få lite mer inspiration när jag ser dem framme....det inte ögat ser, finns inte...liksom. Och det räckte med att hänga upp dem så blev jag jätteinspirerad.....det blev något nytt till middagen ikväll....Italiensk frittata.

image770

Här hängde en tavla innan, bättre att utnyttja den lilla platsen till lite matinspiration....

image771

Jag älskar pajer i alla dess former o tycker det är perfekt bjudmat.

image772

Italiensk fritatta..

image773

Med en härlig grönsallad till...

Recept för dem som vill prova kommer här.
1 liten zucchini
2 vitlökskyftor
olivolja
6 ägg
2-3 nävar kokt kall spagetti
50-75 g parmesan
salt o peppar
sen skulle man riva skalet på en citron över....men det hoppade jag över.

Ta av ändarna på zucchinin och riv den på rivjärnets grova sida. Stek den rivna zucchinin med hackad vitlök i olivolja. Låt svalna lite. Vispa äggen i en skål, blanda i stekt  zucchini, kokt spagetti och riven parmesan. Krydda med salt o peppar. Värm olivoljan i en stekpanna, häll i smeten och stek den ena sidan. Lossa omeletten i kanten, vicka på pannan och se till att smeten rinner ner. När den är fast låter man den glida över på en tallrik och vänder den så att andra sidan oxå steks guldgul. När omeletten är färdig drar man pannan av plattan. Låt den vila en stund innan den skärs upp i tårbitar. Servera med sallad o bröd...Vi åt de nybakta bullarna till......

Ha en härlig kväll / kram

Baka, baka liten kaka.....



Att baka är inte det roligaste jag vet, men jag vet oxå att det uppskattas väldigt mycket av resten av familjen. Konstigt det där, när jag var liten bakade mamma nästan alltid bröd och vi barn önskade att få sätta tänderna i ett köpebröd, helst ett franskbröd....ni vet ,ett ljust bröd med vallmofrön på......Nu uppskattas ett hembakat bröd så mycket mer, även utav mina barn (de är väl inte så bortskämda med hembakat som jag var)...


image766

Här jäser det för fullt...

image767

image768

Lite lunch, vad gott det är med nybakat......

Passade oxå på att baka chokladmuffins

image769

I dem gömmer sig en liten mjölkchokladruta.....

Kakorna kan jag låta bli, det är värre med smeten......

Ha en fin Onsdag / kram

I brevlådan idag...



Överraskad blev jag idag.....ännu ett nummer av Hus & Hem fanns i min brevlåda. Lite konstigt ändå, köpte ju två milda i höstas o blev då lovad två nummer av Hus & Hem, o det har jag fått....så det här var lite oväntat.  Bara det inte kommer surt efter...ja att de kräver mig på pengar för en tidning jag inte beställt. Inte blev det sämre av att Ikea family oxå låg där, i brevlådan alltså......Det får bli en mysstund i soffan när det passar....

Fick gå hem från läkaren utan att få något gjort. Han tyckte vi skulle vänta ett par dagar till...bort ska den, men den värsta infektionen kan lägga sig först.

Här väntar en skön stund för mig......

image765

Ha en skön Tisdag / Kram

Nyklippt....



Yes...då är man nyklippt o fin...ja om nu någon mer än jag ser det är frågan. Blir väl så när man har ganska långt hår, men det känns. När jag kommer hem från frissan så hinner jag inte ens bära in matkassen (jo jag var tvungen att inom Willys o handla...under tyst protest..vill ju bara hem o fixa frillan) i köket, utan rusar in på toan för att frilla till mig. Konstigt, har nyss suttit hos frisören o hon fixar o donar...o jag vill bara hem o göra om det på mitt sätt. Så nu är jag ganska nöjd....

Eftermiddagen tillbringades vid symaskinen, utan några som helst incidenter....vi var helt enkelt överrens idag, jippie. Sydde gardiner till dotterns rum, och till tvättstugan.

Fick tid till sonens talgkörtelinfektion.....imorrn ska den väck....Önska oss (ja mest mig, sonen är hur cool som helst) lycka till, ja att jag inte ska svimma eller skämma ut sonen....Det blir bäst så ,då den har svullnat ännu lite mer o svullnaden spridit sig ner på halsen.

Här kommer lite bilder på de nya gardinerna, som vanligt har jag lite svårt för nya gardiner......tar tid att vänja sig.

image759

image760

image761
Tvättstugan fick ett färglatt mönster..


image762

image763

Där denna stått för färgsättningen på piffet, ljuvliga pasteller....

image764

En ny vattenkanna hängde med hem oxå, den gamla.....var riktigt gammal o rälig....

Ha en fin Måndag / Kramar

Tvättat....



För er som undrar vad jag gjort i helgen....
Jag har tvättat o tvättat...solen har skinit o jag har hängt den ute....ljuvligt.



image758

Idag har jag o syster varit en sväng på Ikea, lite nytt tyg till gardiner blev det.....fortsättning följer.

En trevlig vecka till er alla / kram


Nähä...

Näpp....det blev inget Ikea.
Vädret var väl i och för sig inte så illa, värre nu, vindarna tar i o regnet öser ner.....skönt att vara inomhus.

Mellansonen har ett par dagar haft en "knöl" på öronsnibben o så igårkväll hade den vuxit sig större o ömmade. Jag ringde till familjeläkaren i morse o fick tid till honom i förmiddags. Det visade sig att det var en talgkörtel i öronsnibben som var infekterad, alt inflammerad (jag blandar alltid ihop det där). Han fick penicillin att äta i 10 dagar, är det inte bättre på Måndag så får vi ner o öppna (huj...skära upp...jag svimmar) o tömma den. Därför blev det ingen shopping....nej det sparar vi till en regnig dag...va, det är ju idag..ja en annan regnig dag, för att det kommer fler, det är jag säker på, pessimist..? Jag, nej då, realist....

image753

Så här ser det ut utanför mitt fönster idag...

Och så här ser det ut inomhus...lite mysigare.

image754

Ja inte mycket annat att göra, än att tända en brasa o försöka njuta av den värmen.

En skön helg önskar jag alla / Kram