Antiklimax...



Antiklimax blir det om man som jag är ute o svirar väldigt sällan, o när man väl är ute så blir man hemskickad.....Låter hemskt va, jag måste nog förklara....
Igårkväll skulle maken, svågern o en granne till svågern ner till hotellet i byn för att lyssna på svågers lillebrors band som skulle spela där. Jag o syster velade hit o dit, skulle vi med eller inte. Dottern o de andra ungdomarna erbjöd sig direkt att passa småtjejerna, inga problem där alltså. Tre kvart innan grabbarnas take off, så bestämde vi oss...jo vi hänger med. Vi "matade" partynerven med lite dricka av blandad karaktär ;). Vi hade hört att det skulle bli mycket folk så vi var ute i god tid, ändå var det kö när vi kom dit. Som tur var kom vi in....Visst, vi var inte bland de yngre...visst jag mötte skolkamrater till äldste sonen...visst vi mötte "gamla" dagbarn till mamma....meeeen, vi var inte äldst :) Något att glädja sig åt...Jag o syrran köpte drink i baren, knallade runt o pratade med "känningar" o hade jättekul...Vi väntade med spänning på att bandet skulle börja spela...Plötsligt tar någon mikrofonen o säger : Ja, ni kan gå hem, det är inställt pga "missbruk"....Vi stod som frågetecken???? En massa poliser kom oxå in (om nu alla verkligen var poliser är en helt annan femma, men de hade reflexvästar o på dem stod det polis). Stället var fulltsatt o en massa andra människor hade "plankat" in(blivit insläppta via nödutgångar av redan insläppta människor, det var det "missbruket" syftade på)....fyfy, så får man inte göra o det fick vi alla lida för :(. Jaha, bara att åka hem då...o kolla på Robinson som jag hade spelat in....inte liiiika kul, men ändå..

Idag blir det nog en slappedag, man är ju inte van vid att vara ute o svira runt ;)





Nu blommar min orkidé igen...visst har jag gröna fingrar :) (sen att just orkidéer är väldigt lättskötta har väl inte med saken att göra?)

Kram på er o ha en skön Söndag




Vinterkräksjuka o bokstäver...



Att kräkas i (ja man säger väl i när den är öppen?) en bärbar dator är väl inte att rekommendera....meeen, det kan oxå sluta väl. Förra veckan passade jag lillmini (1 år o 8 mån) en sväng, vi var nere hos mamma o pappa o hade en trevlig dag. Dagen efter ringde syster o sa : Jag är ledsen över att behöva säga det men, lillmini har kräkts hela natten...Ja, oftast räcker det för att få mig att må illa...urk. Vi hade ju kramats o kelat dagen innan så risken kändes ganska stor att även jag (o mamma o pappa) skulle åka på kräksjukan.....När det gått 48 timmar så kunde jag andas ut (för denna gången)....ingen kräksjuka här inte. Däremot så kräktes lilla lillmini i flera dagar o fler gånger än syster kunde räkna (eller orkade rättare sagt)...På Fredagskvällen när vi ätit mat så ringde svåger...Han hade ett problem (då är det ofta datorproblem) o ville prata med maken. Jo, då hade lillmini suttit vid datorn o kanske lyssnat på lille katt (eller något annat) o kräkts rakt ut över/i datorn, den slocknade med en gång....Maken sa åt honom att plocka bort allt som gick att ta bort, torka rent o torrt o tro det eller inte, men datorn startade igen.

Till något annat....
Bokstäver har ju varit populärt ett bra tag nu (o är ju fortfarande). Om man (som jag) hittar små söta bokstäver som ligger i en jätteskål (typ guldfiskskål) o bara vill ha....men inte kan få till ett enda vettigt ord, vad gör man då när man suttit o försökt pinsamt länge. Jo man (jag) tar bara tre stycken som funkar.....tre X blev det..När jag kom fick jag "bannor" av maken...Hm, vet du inte vad det betyder.. ??? Jag fattade absolut ingenting, men det är tydligen inte rumsrent med tre X bredvid varandra..Nähä, bara att placera ut ett X här o ett X där..hihi. Gången efter fick jag ihop ett ord..



Mm, jag tänte på sommaren o en havsbris (så säger man va?)...Äldste sonen tyckte att Barnens Rätt I Samhället var mer "rätt"....

X:en??? Ja de hamnade någon annanstans ;)



Ha de fint, o var rädd om er, var inte ute o kör i onödan.

/kram

Orange i badrummet...


I Onsdags när jag tyckte att det inte fanns något bra program på tv så slog jag på femman. De sände Roomservice där, o jag ska väl erkänna att jag inte har tittat på programmet på ett bra tag (skippade förra säsongen), jag tröttnade helt enkelt. Något förvånad blev jag dock då det visade sig att "värdparet" för lägenheten som de skulle renovera, visade sig vara mammas "gamla" dagbarn (syskonparet då). Jag bodde hemma då o har såklart många minnen av dem, särskilt tjejen var väldigt härlig som liten flicka. Jag hade inte sett dem eller träffat dem på måååånga år så det var ju inte konstigt att jag stannade kvar på kanal 5 o kollade vidare....Sen vet jag inte om resultatet var i min smak, meeen jag hoppas de gillade det :)

Konstigt att färger kan göra så mycket. Efter att ha haft röda handukar, mattor osv i badrummet så bytte jag till orange...o vilken härlig färg det är, GLAD färg skulle jag vilja säga...





Har haft ett ark med självhäftande bokstäver liggandes ett bra tag, en kväll gick jag loss på det o nu kan man hitta små ord lite överallt här hemma....över gästhandduken tex.



Rött, rosa o orange...vilken färgmix va?



Orange finns här...



Och här, i mjukaste mattan :)







Man blir pigg av att komma in i badrummet, o det skadar ju inte eftersom det är första rummet man besöker på morgonen...eller hur?

Ha en underbar helg, kramar på er


Ordspråksutmaning...



Jag har blivit utmanad av Tinaminastina....Man ska komma på ett ordspråk eller citat o illustrera det med ett foto. Sedan ska stafettpinnen lämnas vidare till två bloggvänner. Vidare ska man länka tillbaka Petunia som är den som startade stafetten. Hon gör då en sammanställning av alla bidrag.
Jag skickar inte vidare stafettpinnen till någon särskild utan till alla som känner sig sugna....


Jag har verkligen inte samma känsla för det där som Tinaminastina, utan gör det väldigt enkelt för mig....





Kan ni gissa ordspråket???

ALLA GODA TING ÄR TRE.....

Den siffran ligger mig varmt om hjärtat.. 3 barn har jag, o i just inredningen här hemma återkommer antalet 3 när det gäller mycket, krukor, som på bilden träden...tavlor mm.... 3 är väldigt 3-vligt tycker jag :)

Ha en skön sen eftermiddag/kväll

/kramar


En tur till Ikea är aldrig fel...



Hemkommen från Ikea sitter jag nöjd en stund i soffan innan pizzan kommer på bordet.... (inte hemmalagad dock, nej när jag kommer hem från Ikea kan jag liksom inte bärga mig utan måste fixa med alla inköpen först...o mat..ja det är mindre viktigt..Det tycker dock inte de andra så maken beställde en varsin pizza till oss). ÄNTLIGEN fanns den fina postern där...oj vad jag har letat efter den. Med en svart ram runtom så blev jag mycket nöjd.



Gillar den såååå mycket....

Sen köpte vi äntligen nytt snyggt vardagsporslin, det andra var naggat o fult så det var på tiden....



Rektangulära fat, har aldrig haft det innan så det var lite roligt, 6 beige o 6 bruna blev det....Nya servetter blev det med....och bordstabletter som skyddar bordet lite...



Glaset köpte jag vid ett annat tillfälle, oxå på Ikea...

Ha en skön kväll, jag o dottern ska ge oss ut på en långpromenad efter middagen...

/kramar

Åh, åh, åh tjejer...


När jag är o hälsar på hos systra min så brukar jag ofta få "äran" att hjälpa Mini vid toalettbesök....Hon väljer med omsorg toalettsällskap, o i dörröppningen in till toan vänder hon sig om o pekar på den utvalda (är både jag o dottern där kan det lika gärna (eller ännu hellre) bli dottern som blir den utvalda ;) En dag nu i veckan så skulle hon passa på att "diska" av ett litet glas när hon ändå var i närheten av vatten...Hon slabbade lite o diskandet ville liksom aldrig ta slut. Då sa jag : Lite kladd är inte farligt (menade om det nu mot förmodan skulle finnas några "kladdrester" kvar på glaset)...Hon tittade på mig med sina stora ögon o sa : Nej, men mycket kladd...det är farligt. Ja, en blivande pedant kanske...hihi.

På tal om flickor...dottern är liksom många tonårsflickor ett stort fan av Twilight. Hon fick böckerna av sina bröder i julklapp, o har såklart sett filmerna både en o två gånger....Av oss fick hon ett armband i julklapp...passande till ett fan :) Det är brorsans fru som har gjort det....

Kameran är fortfarande ovillig att göra mig till lags så mobilen får fota, o bilderna är ibland svåra att få till......







/kram på er

Vem är du lik???


Har ni tänkt på att som nyblivna föräldrar får man alltid höra : Åh, vem är han/hon lik..låt se, jomen det är ju pappa upp i dagen...Samma barn kan sen få höra... : Oj så lik mamma man kan vara då... Hur nu det är möjligt...Ser man på olika saker då..Jag själv har svårt för att se likheter..oftast, men ändå, när jag ser en bebis så undrar jag....hm, vem är han/hon lik....som om det spelar någon roll ;).

Jag har alltid fått höra från maken o syrran att jag är lik Meg Ryan (innan hon botoxade läpparna)...jag själv fattar inte varför, jag är mörk hon ljus, men det är något som är likt när jag pratar eller så...(tydligen). Konstigt var det när kompisen från stan i Fredags sa att hon alltid tänkte på Pernilla Wahlgren när vi träffades...Det var nog klädstilen o jag är så himla pigg o käck (obs, lite skämt, det sista där) som var likt där, hon kunde inte riktigt förklara. Ännu konstigare var det då att maken bara för några veckor sedan sa detsamma när jag sjöng in en liten videosnutt i dotterns mobil...Oh, du lät precis som Pernilla Wahlgren utbrast han...o då var det just käckheten han tog det på..hihi

Utflyttade sonen satt på tåget mellan Örtofta o Lund när han upptäckte att en kvinna satt o tittade på honom..Han tittade tillbaka, då vek hon undan blicken..Detta hände ett par gånger innan hon utbrast.. Åh, du är så lik han, norrmannen som vann melodifestivalen....Vad svarar man på det frågade sonen mig..Öh, tack eller....? Han vet nog inte ens vem han är...

Jaja, nu är det snart Fredag igen...gött. Jag trodde jag skulle ha en himla träningsvärk idag då step upen började igårkväll....Vi körde hårt i 75 min istället för de vanliga 60 minuterna...men, nej det känns bara litegrann, blir kanske värre imorgon...

Slänger in ett par mobilbilder, (tror minsann kameran lagt av) på en av makens julklappar från chefen (han själv ;)



En batteridriven saltkvarn med belysning.....hur kul som helst :)



Vi fick även en vattenkokare av svärföräldrarna, bra att ha när svärfar kommer på besök (han dricker bara te, så det var kanske en pik.....)  Jag har faktiskt använt den nästan varje dag till potatiskok, äggkok, pastakok osv...

Ha en skön kväll

/kramar

Man ska vara snäll...



Har ni någon gång varit inne på Expressens hemsida o kollat in deras läsarhem? Jag har varit det ett par gånger, o jag blir alldeles bestört över hur grymma en del människor är i deras kommentarer....Helt ofattbart att läsa om hur "förståsigpåare" slänger ur sig meningar som : Släng ut den ohyggligt fula soffan.... Detta måste vara ett skämt...Fy, vad billigt det ser ut med alla Ikeamöbler...osv, i all oändlighet. Självklart tycker man inte om allt, meeen, ett stort MEN...alla tycker inte om samma saker. Det någon tycker är fult, tycker någon annan är fint, o precis så måste det ju få vara. Jag blev väldigt tjurig när jag var därinne o kollade, så jag snällbombade en del med snälla kommentarer...som en motvikt. Ofta kan man ju hitta något snällt att säga, eller hur?

Idag spraymålade jag ett "gammalt" smyckesträd som från början var gult...sen svart, o nu vitt...Jag behöver inte säga att det är rätt kul med sprayfärg va???





Nya lampan (fick pengar i julklapp att köpa något till hemmet....o vad är roligare än lampor ;) får oxå plats på det runda bordet....

Ha en skön kväll

/kramar


Pluto o Julie har flyttat in ;)



Hej på er allesammans!!!

Jaha, så var julen slut för denna gången. Idag åkte den (julen) ut, definitivt...Granen (som var väldigt fin) barrade som sjutton, tur att den stod precis framför altandörren i vardagsrummet så den åkte ut den vägen...Konstigt, men det är inte alls lika kul att jula ut som att jula...hm, fram kanske det heter. Många av mina röda detaljer får vara kvar i vardagsrummet, jag har kommit fram till att jag verkligen gillar vardagsrummet med röda inslag. Måste nog köpa ännu fler röda saker ;)

Min frånvaro på bloggen kan inte förklaras annat än att vi har haft långa, sköna, lata dagar. Med alla barnen hemma har det varit mysigt att ta dagen som den kommer. Fast vi har hunnit med en massa kul oxå. Vi var på bio i Måndagskväll (ja förra Måndagen då), Avatar....en väldigt vacker film med ett lika vackert budskap. På Tisdagen var vi o hälsade på makens föräldrar i Skåne, Tretttondagsafton dansade vi runt granen i folkets hus...Veckan avslutades med att kompisen från stan var här med sin dotter, syster o barna var oxå här....alltid lika trevligt. På kvällen skulle killarna på fest o dottern skulle på myskväll med sin konfirmationsgrupp så då for jag o maken till stan o åt på Thairesturangen.....Puh, en stark maträtt åt vi, men gott...

Men nu ska jag vara tillbaka....med nya bloggkrafter ;)

Tog lite bilder med mobilen (kamerans batteri ville inte riktigt som jag)...Vi har köpt nytt möblemang till vardagsrummet....Äntligen kanske jag ska säga. Det gamla (äldre) ska flytta hem till brorsan o hans fru när de flyttar in i sitt nyinköpta hus...









Bord från Mio (Pluto) o stolarna i valnöt från Em (Julie)...Det är en konstig form på det, ovalt (fast ändå inte) o oliksidigt...Maken föll pladask för det, o jag hängde på ;) Det går att sitta 10 stycken runt det o vi har åtta stolar,  de står två på var sida om skänken... Gillar det mycket, tycker om att det ser lite nättare ut än det andra.....

Hoppas allt är bra med er, jag måste kika runt till er ikväll o se vad ni haft för er...

/kramar

En liten prinsessa fyller 4 år!!!


Här avlöper festligheterna varandra...Inte nog med alla godsaker man stoppat i sig under jul o nyårshelgen, nej idag är det dessutom födelsedagskalas....Det är lilla Mini som fyller 4 år idag, hipp hipp hurra för vår lilla/stora tjej !!! Om ett par timmar ska vi dit o fira henne (o samtidigt blir vi bjudna på god mat o tårta....puh, hur ska man orka ;) Nej, det är inte utan att man längtar tills det är vardag igen, ja med tanke på just frossandet....hihi.

Slänger in en bild på födelsedagsbarnet taget på nyårsafton....



Bilden är lite suddig, det var mörkt ute o fotot är taget med mobilen....

Hon var en härlig syn därute när vi smällde raketer. När vi skulle gå ut så ville hon ha sin lilla stol med sig, där satt hon sen som en liten prinsessa o kollade på fyrverkeriet, med hörselskydd på så var det inte alls otäckt ;) Vi var ett stort gäng som firade in nyåret för äldste sonen drog med sig hela sitt kompisgäng upp hit för att titta på just fyrverkerierna o sen ville han smälla av lite själv med. Det var en trevlig kväll o jag hoppas det nya året blir ett bra år för oss alla...

Ha en skön kväll

/kramar