Späckad helg!!

God förmiddag på er!!

Har precis varit ute o gått morgonrundan, lite blåsigt,  typiskt höstväder. Det är en helg full av aktiviteter, eller det händer lite kul saker i alla fall. I byn är det festligheter igen, musikunderhållning, knallar, visning av den nybyggda simhallen, godisregn på den nybyggda lekplatsen o så är ju kändisen här.......ska ner till byn om ett tag o kolla runt.

Imorgon blir det kalas, maken fyller år på måndag men vi firar honom imorgon, då folk är lediga från jobbet, framför allt han själv...som jobbar typ jämt.

Var i stan igår o handlade lite, jo lite, det blev inte så mycket, men det är kul ändå.

Nytt gardintyg till storkillens rum, ska försöka vänta o sy o hänga upp dem till advent, men jag är inte bra på att vänta.........

image450

image451

Här köpte jag tyget.....känns det igen Susihus???

image452

Denna fick med följa med hem, hittade den på Gina Tricot, jätteskön, inte alls sticksig..

VILL ÖNSKA ALLA EN UNDERBAR HELG, TA HAND OM ER!!!!!!!!!!!
KRAMAR

Åh hur smart är jag då???

Hej hopp!!

Idag har jag passat Mini, det var en enkel match, hon sov väääldigt länge, men jag vet att syster inte bryr sig o det är ju skönt för mig att veta.
Har även varit o handlat present till maken, jag o mamma tog en runda, mer kan jag inte säga/skriva då det händer att maken läser min blogg, haha nyfiken i en strut får vackert vänta......

Imorgon ska jag o maken till stan en sväng, han ska dit i jobbet o jag hakar på, som sällskap.....ja kanske lite för shoppingens skull med då om jag ska vara ärlig.

För ca tre år sedan satte vi in våran kamin, som för övrigt är det bästa vi gjort, ja i inredningsväg då. Samtidigt köpte vi ett ställ där det hänger sopborste, skyffel o lite sådant som hör till. I dessa tre år har jag haft det så här........

image447

Tills jag nu i veckan såg i en inredningstidning att de ställt de så här istället...

image448

Då kände jag mig inte fullt så smart, klart det är snyggare så här så man slipper se de skitiga verktygen, eller vad tycker ni???

Så här såg min tv-bänk ut en liten stund idag, riktigt vackert tycker jag

image449

Det mönstret känner jag för att måla av på något, men kanske när man är mitt uppe i så försvinner solen, taskigt.....

Ha en underbar kväll, fredag imorgon om nu någon skulle ha missat det........kramar

Åh hur kul är det här då???

Tjenare alla glada trevliga bloggare........(mindre glada med för den delen, man kan ju inte alltid vara glad)

Städdag idag istället för imorgon då jag ska passa Mini. Varje vecka då det är dammtorkning som gäller tänker jag......varför valde jag denna???

image446

För hur kul är den att dammtorka??? Jag vet, inte kul alls, det finns många "vingar" att torka där.....En del tror kanske att det inte behövs dammas av så ofta men det verkar inte bättre......Sen blir det ju inte bättre av att det finns två av dem.

Dagen har annars varit bra, fint väder, passar bra då det är bytning av sängkläder......bara att plocka in från torkvindan o lägga på...... o snusa in den härliga höstdoften.

Har ändrat lite vanor, eftersom hunden verkat få nya vanor, hon vill inte ut o gå på morgnarna så då går jag med mp3 spelarn istället. Märker att jag går mycket fortare o svänger mer med armarna (hur det ser ut vill jag inte tänka på), svetten lackar o jag känner mig mer nöjd. Sen blir det en runda med hunden senare och mer i hennes takt, kiss o nosnings takt.

Ha en härlig kväll, kram

Regn o bullbak!!

Godkväll mina vänner!!

Efter sol kommer regn, eller är det tvärtom, funkar nog på båda hållen. Igår hade vi en underbar dag med sol o mycket värme. Eftersom jag passade Mini så tillbringade vi större delen av dagen utomhus. Började på den fina lekplatsen i byn, vi hade bestämt med grannen o hennes tvillingflickor. Sen blev det en lång promenad när lilltjejen skulle sova.

Idag har det däremot regnat större delen av dagen. Jag har tillbringat hela eftermiddagen i köket, känns det som. Jag har bakat kanelbullar, det tar ju sin lilla tid, sen gjorde jag lasagne till middag........först nu är jag klar. Skönt med lite bullar i frysen, ungarna älskar det i alla fall. Jag själv har inte ätit en kanelbulle på flera år, jag bakar o andra äter, tycker inte att kanelbullar är så himla gott.

Jag har även veckohandlat, dessa hittade jag i affären........mmmmm gott

image444

Satsumas.......lite julkänsla fick jag allt.

image445

Kanelbullar till familjen o vänner, jag håller mig till satsumasarna, säger man så???

Ha en fin kväll, visst är det lite spännande med Idol, det är så många som är kanonduktiga. Kramar till er alla....

Tillökning o barnkammare.......

Hej!!!

Underbara helg som går lika fort som den kommer........Igår var det skördedag i byn, det var knallar, musikunderhållning (min bror o hans countryband), agility och gratis karuseller för småttingarna. Eftersom det vara soligt och varmt gick jag o maken ner. Syster o Mini kom oxå och mamma o pappa var där med. Sen gick vi hem till mamma o pappa o satt ute och fikade på äppelpaj o chokladkaka i deras trädgård.

Efter sedvanliga rundan i morse har vi varit i trädgården o höstrustat lite, tagit in stolsdynor, satt möbler under tak, ja inte de som står på framsidan, de får vara kvar, den hörnan är underbar och man kan sitta där ett tag till. När man håller på som bäst ute vill man inte gå in o fixa mat så maken grillade hamburgare, det var väl troligen sista grillningen för i år. Vi satt ute och åt på framsidan, det var riktigt varmt och skönt.

Jo, sen till överskriften, det gäller inte mig......alltså tillökningen.....utan mellankillens fiskar har fått små söta yngel. Vi har ju inte hjärta att låta dem bli fiskmat åt de större fiskarna så vi fick ordna till en barnkammare.....min vas. Det funkar förhoppningsvis. Hittills är det tio stycken, men vi har läst att de kan få upp till 60 st!!!! Då får vi "bygga" ut.....

Ha en härlig söndag, kramar

image441

Mmmmm, grillat är gott.........

image442

Barnkammaren, ser ni något.....???

image443

Nu då??? Ja jag vet, de är inte stora men ganska söta faktiskt........

Nygammalt!!

Godkväll!!

Idag har jag sytt gardin av tyget jag köpte igår. Det passade ganska bra på dotterns rum. Passade på att byta gardin i storkillens rum oxå, därav rubriken nygammalt, nytt till dottern o gammalt till sonen. Jag brukar alltid köpa tyg o sy nya gardiner till advent så då får han oxå nytt. När jag ändå bytte gardiner så putsade jag fönstrena med, in, mellan och utvändigt. Det känns skönt, kommer inte att ta mellan fönstren mer detta året, där är jag inte lik mamma. Hon putsar sina fönster ofta.......typ varannan vecka, jo det är helt sant.

Jag var även nere i byn en sväng o träffade bror min, vi tog en fika på ....ja det enda fik i byn som finns. Vi satt ute för det har varit fint o ganska soligt idag.

Jag vill önska alla en trevlig helg, kramar

image436

image437

Det blev som vanligt en kappa, tycker det passar bäst i mina fönster.

image438

Sonen fick upp ett par "gamla" gardiner, fast han märker nog inte ens att jag bytt gardiner.......

image440

Mysig fredagkväll på er

Lite ikeainköp!!

Hej!!

Vilken shoppingdag, både av roligt slag o mindre roligt, veckohandlingen måste ju avklaras oxå. Från det ena stället till det andra.  Ikea är ju klart roligare än att handla mat, men kylen ska ju helst inte gapa tom, då blir det inte så lätt att fixa käk. Jag o syster åt på Ikea, tog något tjafs som verkade gott, med kyckling till, det var inte alls gott, så besviken man blir.

Jag hade inte någon lång inköptslista så det blev lite småsaker, på ikea då alltså, på ica blev det desto mer........
Får se om lusten att ge mig ut på någon promenad infinner sig, det är lite tråkigt väder med smådugg, hunden vill väl inte med i alla fall.

Ha en mysig torsdagkväll, ikväll blir det Heroes igen, spelade in Grey´s, så nu har jag två timmar framför mig av avkoppling. Fredag imorgon, vad sägs??? Kramar

image432

De obligatoriska inköpen, batterier, ljus, servetter o sist men inte minst twixen...

image433

Lite nytt på soffbordet, kan ju varieras en del, det gillar jag.

image434

image435

Tyg som ska bli gardin i dotterns rum, får se om jag syr den imorgon.

Krock!!

Hej!!

Ikväll blir det krock för vår del, inte så farligt som det låter men väl en tv-krock..........

image431

Den braiga serien Heroes eller......

image430

Den braiga serien Grey´s anatomi....svårt val. Tur det finns video, vilket Ilandsproblem, för mycket bra att titta på, på tv. Vissa kvällar får videon gå varm, en vill se det o en annan något annat.
Imorgon åker jag o syster till Ikea, börjar redan fundera ut vad som behövs (vill ha, ska jag kanske säga). Ljus, vämeljus, nya mat/vatten skålar till hunden, något tyg till gardin till dotterns rum.....ja det är nog inga problem att få något med mig hem. Det är ett tag sedan jag var där nu så det ska bli trevligt att strosa omkring där, skönt att göra det mitt i veckan när det är mindre folk.
Hoppas ni får en mysig tv-kväll, eller om ni gör något annat, kramar

Liten önskelista!

Hej!!

Inte så långt till jul.....tiden rusar så jag har kollat lite på hemsidan favoritsaker.se, där fanns en del saker som jag tyckte var fina och som tomten kan få komma med.

image423
Har ni sett att fatet Babell finns nu som femvånings.......om man ska bjuda på riktigt mycket kakor.

image424

Denna formen kan väl även användas till pepparkaksdeg, tänk o bjuda på sådana.

image425

Denna taklampan tycker jag är lite läcker.

image426

Blir det roligare att vattna blommor med denna? Söt är den i alla fall.

image427

Dessa salt o pepparkaren är alldeles bedårande, tycker jag.

image428

Lite tuffa reflexer nu när det börjar mörkna ute är aldrig fel.

Dessa saker hittade jag som sagt på
www.favoritsaker.se, där fanns otroligt mycket mer fint att önska, men jag får inte skrämma maken med en sån lång önskelista, får ta lite i taget.......
Annars har dagen varit slapp, har haft huvudvärk ett par dagar nu så jag tar det lite lugnt.
Kramar på er

Nytt ytterplagg!!

Har utnyttjat min femtioprocentare på Ellos. Kan nog tänkas att man blir lite lurad, men jag har svårt för att avstå en sådan bra rabatt. Inte blev det sämre för att man fick ett överkast gratis oxå........Om några dagar/vecka kommer den här på posten, hoppas den är lika fin som på bilden....

image422
Älskar den kragen.......

Undrar vad Ellos tänker, har precis lagt min beställning, så får jag en ny femtioprocentare....hur ska jag kunna motstå den? Får kika igenom katalogen igen...Tänk om man behövt en ny soffa....o bara betalt hälften av vad den kostar, vilket kap. Hmm, nu behöver vi ju ingen ny soffa......Ibland kan jag tänka, att då måste jag köpa något som kostar lite mer, ni vet, så det riktigt lönar sig,hihi....

För er som undrar vad jag tyckte om filmen igår, kan jag svara att jag tyckte den var bra, satt o smånjöt hela tiden, ångrar absolut inte att jag gick och såg den. Kom på mig själv när jag satt o tittade på filmen, att jag älskar Sverige i vinterskrud.

Ha en riktigt bra dag, kram


Ikväll är det min tur!!

Godeftermiddag!

Måste bara berätta om min nya favoritkanal. Har nu i ett par veckors tid tittat en del på Animal planet. Det går en ruggigt bra "serie" där som heter animal cops. Det handlar om djurpoliser som jobbar inom en organisation som heter SPCA, som är en organisation som är helt beroende av folk som donerar pengar till dem. Den är alltså privatägd o gör inget för egen vinnings skull. Sent på kvällarna går denna "serie", kl 22.00 o jag sitter som klistrad. Jag sitter o förfäras o gråter över dessa arma djur som plågats så svårt av sina sk. ägare. Allra mest blir jag förkrossad över dessa sk. kamphundar som tvingats slåss för sin överlevnad. När poliserna kommer viftar dessa blodiga, magra eländiga hundar på sina svansar. Men jag vet att ingen av dessa hundar kommer att få chansen att adopteras bort, som så många andra djur som de hittar. De är så hjärntvättade av sina ägare att anfalla o är totalt osociala att de tvingas avlivas. Då är tårarna inte långt borta. Hur kan någon göra så mot djur som ger dig all kärlek i världen om du bara ger dem mat o lite kärlek tillbaka.  Jag hyser all respekt för dessa människor som jobbar inom detta område, de gör ett jättebra jobb som tydligen behövs mer än man kunde ana. Lyckliga slut älskar jag, när man får se en undernärd hund/katt/häst mfl. som ätit upp sig o som får komma till en familj som kommer att älska detta djur då är glädjtårarna inte långt borta. Tycker ni om djur, då tycker jag ni ska se detta program.

Ikväll är det min tur.......äntligen att få se denna filmen..........
image420

Jag, syster, grannen o kompisen C, o hennes kompisar ska gå o titta på Underbar och älskad av alla, ikväll. Förbereder mig för en trevlig kväll i goda vänners sällskap. Helgen har annars varit slapp, besök hos syster igår, promenader, filmtittning, hämtning-lämning av äldste sonen (fest o övernattning hos tjejen, la mig sent inatt efter hämtning....ZZZZZ), det vanliga hushållssysslorna mm. Ha en skön söndagskväll, kramar

Fredagsmys!!

Hej!!

Hemkommen från en tur till stan. Jag o syster o Mini var där o tog en fika med kompisen P. Det blev kladdkaka, som för en gångs skull var kladdig, gott. Vi gick en sväng på stan oxå o besökte den finaste o fräschaste godisbutik man kan tänka sig. Jo, ni som känner mig vid detta laget, vi ju att jag närmast kan beskrivas som godismissbrukare. Men jag är lite petig, ser jag att någon går o plockar godis med nävarna blir jag vansinnig.......det är så äckligt, vem vet vart de hade sina fingrar sist???? Nej det har hänt att jag vänt i dörren på sådana ställen där jag sett folk bära sig så illa åt. Faktiskt känner jag mig som en liten godispolis ibland, jag drar mig inte för att be folk använda skedarna o förklarar hur ohygieniskt det är med fingrande i burkarna. Sen finns det folk som har mage att gå o småäta medans de plockar........ohyfs, de brukar få sig en känga med......usch så bitchig jag låter.

Sen (så får man aldrig börja en mening, men det är min blogg = jag bestämmer) köpte jag nya walking skor, äntligen, de andra faller ihop snart. Halva priset på team sportia, hade kostat 799, nu 400. Sååå sköna, har redan varit ute o gått en runda med hunden i dem. Storkillen fick med nya skor, de gamla hederliga nike, 400 kr, hade kostat 650, kanon.

image417

Sonens nya skor, klassiska nike.

image418

Mina redan invigda skor, supersköna.

image419

För någon/några månader sedan cirkulerade det en utmaning om att visa sitt finaste godis, utseendemässigt, tror det var något sådant. Då hade jag inget att komma med, men nu, tycker dessa är fantastiskt goda o har ett härligt gammaldags utseende.
Jag vill önska er alla en underbar helg, ta hand om varandra o mys......tända ljus o gott att äta o dricka. Fredagskramar ifrån mig....

Man tager vad man haver!!

Hej!!

Middagen på spisen o det blir en liten stund över för lite bloggande. Har varit på kyrkans öppna med Mini idag. Var ensamma till nästan kl 14 då grannen o flickorna kom. Jag fick lite dejavu känsla, en dag i våras var ju jag o Mini där, ja det var bara vi o ledarna, lite jobbigt då all fokus läggs på en. Lite bättre idag då. Trött var hon på hemvägen så nu sover hon en pyttestund i vagnen, syster sa att det var ok.

Igår hade jag o dottern lite fixande på hennes rum. Hon har tjatat om att hon vill ha ett svart!!!!??? rum.......jag tycker det är lite synd i ett tjejrum (har ju två killar där jag kan frossa i grått o svart....). Så vi kompromissade, jag lever ganska ofta efter begreppet, man tager vad man haver... Vi hade en hel del tapet över sen vi gjorde om hallen, det är ju synd att den inte kommer till användning så vi satte igång o tapetserade över hennes ränder över soffan. Blev snyggt till den svarta spegelbyrån, kanske nya svarta mattor oxå gör sitt till.. Hon bliv nöjd o jag med som slapp måla ett rum.....svart, kan säkert vara läckert i ett större rum, men i hennes lilla är det bättre med ljusa färger o en fondvägg.

image414

Mini var så söt, hon hittade mina fårskinnsinnetofflor o tog dem o gick omkring, sen hoppade hon upp i fåtöljen o tog filten o myste med skorna, de var nog mjuka.

image415

image416
Här ligger skorna under filten..............
Nu ska jag snart ufodra familjen, sen bär det av till kusinen så fort Mini hämtats. Vi har inte träffats på ett tag, ska bli kul att se vad som hänt i deras hus, de har bara bott där i något år o det händer något hela tiden, kramar på er.

Nu kan det bli kallt!

Hej!

Helgen avklarad igen. Söndagen fick bli hämtaveddag......nu börjar det ju bli lite kallare om kvällarna, så tända en brasa hör till dagens höjdpunkt när alla samlats i soffan framåt kvällningen. Vi hämtar ved hos svågerns föräldrar o dottern o mellankusinen ville följa med ( det är ju mellankusinens farmor o farfar). De var inte hemma men barnen gick husesyn i ladorna o där låg en ko o hennes lilla kalv, den var så söt.

image408

Nu kan det bli kallt för vi har så vi klarar oss ett tag, de ger dubbelt värme, först när vi hämtar den o bär o travar, sen i kaminen, föredrar de sistnämda värmealternativet.

Sen har jag roat mig med att måla om mellankillens rum, eller roat är väl inte rätt ord. Målat tak o väggar, det behövdes fräschas upp.

image409

En granitgrå ruta med sidengrått runtom på ena väggen, sen en randig vägg, de andra väggarna är sidengrå.

image410

image411

Tavellilist med lite saker, world of warcraft är en stor favorit hos mellankillen, samlarkort o samlarfigur i oöppnad låda.

image412

Värmeljus tänds i dessa lyktor....

Ha en trevlig tisdag på er, kram

Rekorddag!!!

Godkväll mina vänner!!

Härliga dag....sommar o sol även idag. Har precis varit ute o gått en runda med hunden, eller rättare sagt, jag gick raskt halva rundan o joggade andra halvan. Det var inte planerat att jogga för jag var inte direkt rätt klädd, jag rekommenderar inte att springa i stringtrosor o jeans. Hunden undrade nog om jag var galen eller trodde hon nog att jag lekte med henne för hon försökte nafsa mig i byxbenen, inte det lättaste när man har stuprörsjeans....Tyckte det var rätt skönt att bli riktigt trött, så nu är jag inne på att försöka börja springa lite, i rätt kläder då.

Har varit i stan idag, skulle köpa nytt batteri till min bil, den har inte startat o batteriet har inte ens gått att ladda så det var inte mycket att be för. Handlade en mascara oxå, ja det var väl allt....Köpte små gloc (foppaskor) till Mini, hallonröda små saker, strl 23. De sålde ut dem billigt, hade kostat 300, nu 50, rimligt o bra. Ville köra upp o lämna dem o samtidigt hämta dottern som sovit där. Syster bjöd på blåbärspaj, gott. Sedan åkte vi hem o jag började på middagen, när den nästan var klar, kom jag på att jag inte varit på toa sen innan vi åkte till stan, då var klockan kvart i tio, o när jag kom på detta var klockan tjugo i fem. Det är rekord för mig som är en riktig kisselisa. Andra rekordet består i att jag bara druckit ett glas pepsimax idag.  Nu kanske ni drar slutsatsen att det är klart att jag inte varit nödig när jag inte druckit mer, men jag har ju druckit vatten/ramlösa oxå.

Ha en härlig lördagkväll, kramar

Köpte billiga mattor på maxi, 19.90, varför man nu inte kan skriva 20 jämt...

image405

image406

De är som tunn heltäckningsmatta i materialet, och gummi undertill så de ligger på plats, annars är det sådant som retar mig, när de flyttar omkring.....

image407

Blockljus o blockljusbrickor fick med följa med hem från maxi....gillar blockljus, det är lite längre livslängd på dem.

Dagens lista!!!

Hej!!

Dagens tråkigaste : Det regnade när jag vaknade i morse, vilket innebar att jag o mamma gick vår en timmes promenad utan hunden.

Dagens tråkigaste nr 2 : Städdag, fast skönt när det är gjort.

Dagens överaskning : Solen tittade fram efter några timmar och det blev 20 grader varmt, vilket gjorde att jag tog en eftermiddaspromenad med hunden, efter städningen.

Dagens läääängsta : Pratade med syster i mobilen........jag hann städa hela huset, förutom dammsugningen o torkning av golv......hon har äntligen fått telenors tala fritt.

Dagens skönaste : Satt i vilstolen på framsidan där det var vaaarmt, fick flytta ner på gräsmattan där det är lite skugga från pilträdet.

Dagens godaste : Jag har bestämt mig för att dra ner på pepsidrickandet, gillar egentligen vanligt vatten bäst men köpte ett kolsyrat vatten, Ramlösa, med smak av päron o citronmeliss, gott........

Dagens förväntning : Fredag imorgon.....

Ha en underbar fortsättning på dagen, kramar

Här har jag suttit o njutit av en underbar dag, precis som en sommardag

image403

Prova denna, den är riktigt god

image404


Compact living !!!

Hej där!!!

Va???? Är det sommar igen??? Här är underbart varmt o soligt, för varmt i söderhörnan.....men jag skriver en snabbis för sen ska jag ut i värmen igen.

Compact living är ju så poppis, har varit ett tag och det verkar hålla i sig. Det låter ju romantiskt o fint på alla sätt o vis, men jag vet att det inte är så  lätt alla gånger. Allt som inte används får slängas, ges bort eller säljas. Endast de mest kära sakerna kan få plats på vinden. Där uppe är det fullt kan jag lova, som Martin Timell säger: huset behöver en mössa, för att behålla värmen.....det har vi, alla gamla kläder/leksaker fungerar som jättebra isolering.....Vi bor på en yta på 120 kvadratmeter, det är inte stort, men det fungerar förvånansvärt bra ändå. Saker får ha sin bestämda plats för att det ska underlätta, sen vet barnen att mamma blir tokig om det ligger saker framme, ser extra stökigt ut i ett litet rum. Det fanns bara tre sovrum från början, o det funkade då vi bara hade två barn, sen kom lillasyster o vände upp o ner på allt. Vi trivdes/trivs fantastiskt bra så att flytta var inget alternativ. Det blev till att dela av ett större sovrum o stjäla en bit på rummet bredvid. Alla tre barnen har nu sina rum i ena vinkeln av huset. Små men egna krypin där loftsängar är ett måste o inga onödiga möbler får plats. Soffor, platsbygd o Ikeas klippan passar utmärkt in.

Ja, det finns massor med lösningar, här är några tips......

Under skåp kan man ha lådor med diverse saker

image399

image400

Sittpuffen på dotterns rum ligger under bordet o tas fram när kompisar kommer.

image401

Grytlockshållare blir även en bra tidskriftshållare, äldste sonen prenumerar på Kalle Anka, hjälp hans rum svämmar snart över av alla tidningar.

image402

Bakom mellankillens dörr står denna bokhyllan, dörren kan inte öppnas fullt ändå då dörren står nära hörnet på hans rum.
Det finns säkert många bra tips, jag tar tacksamt mot några jag med.......
Kramar

Lejonmamman!!!

God eftermiddag på er!!

Så igårkväll var det dax, dotterns klass skulle komma vid halv nio. Vi var många förväntansfulla föräldrar som stod o väntade på våra barn. Förhoppnigen var ju att det skulle komma en glad unge som haft roligt men som längtat lite efter mamma o pappa. Ut kommer många trötta barn o sen min älskade unge........som storgråter. Känner lejonmamman i mig vaknar till liv o undrar i mitt stilla sinne vad som hänt. Har någon varit dum eller.......? Lusten att läsa lusen av de stygga barnen väcks till liv, då dottern storgråtande slänger sig om halsen på mig o förklarar att hon träffat en såååån söt kille.  Vetskapen om att hon troligtvis aldrig mer kommer att se denna söte yngling gjorde henne förtvivlad o hon grät hela vägen hem....(jo det var fler flickor som upplevt samma härliga känsla). Skönt ändå för en lejonmamma att ingen varit dum vid hennes unge......det hade inte varit lätt att ta. Sen jag fick barn har jag blivit mycket tuffare. Från att ha varit en ganska lättsam o foglig tjej, så blev jag en stark o beskyddande mamma. Inget kan få mig att reagera så starkt som om någon av ungarna far illa, inte bara mina egna utan jag kan bli  ledsen om jag går i byn o ser barn på väg hem från skolan, o de går ensamma.......Eller om man hör om barn som blir utanför, då kniper det i mammahjärtat. För att inte tala om regelrätt mobbing, jag tycker det är avskyvärt.

Visar lite bilder från höstträdgården, faktiskt så blommar rosen fortfarande....image395

Kärleksört är en riktig höstblomma

image396

Fåglar som står på bänken på altanen, ägget har min pappa gjort till mig

image397

I helgen får det kanske bli lite höströj i trädgården o på altanen, det blir nog inte av att vi sitter mer där nu i år.  Som ni ser lyser solen här idag, passar bra för ikväll går jag o mamma höstruset, undrar hur rusiga vi blir???
Ha en fin fortsättning på dagen, kramar

Eftersom det tydligen är svart/vitt tema på tisdagstemat idag slänger jag in en bild på min svart/vita hall....

image398

Fikahelg!!

Hej där ute i hela långa landet!!

Ännu en ny vecka, ikväll kommer dottern hem. Ska bli skönt att vara fulltaliga igen. Det märks ganska väl när en är borta.

Har precis kommit hem från en tur till stan. Jag o syster var o hälsade på kompisen P, Mini var förstås med så vi höll oss inomhus. Hämtade hem mat från Thairesturangen o satt o åt o pratade. Som vanligt hade vi riktigt trevligt, brukar alltid bli att vi sitter o asgarvar när vi tre träffas, har ganska sjuk humor o är väl lättroade av oss.

Helgen har annars varit en enda lång rad av fikastunder, känns det som. Fredagen var som vanligt mysig, god mat o filmkväll i soffan, hela familjen + sonens flickvän. Lördagmorgon gick jag o maken upp kl fem för att se till att dottern kom iväg till sin Bornholmsresa. La mig en stund igen, men var ganska trött framåt kvällningen sen. På eftermiddagen bjöd syster upp oss på fika, chokladbollar, chokladmuffins o glass.......På söndag bjöd mamma på eftermiddagsfika, chokladkaka o björnbärspaj o vaniljsås.....Behöver jag säga att det blev en extra lång runda i morse.

Ha en härlig vecka, njut av långa höstpromenader, imorgon ska jag o mamma gå höstruset........

image394

Dottern har kameran med sig, så jag lägger in en gammal bild på Maila där hon ser härligt galen ut.....Denna bilden har jag lagt in innan, men det var i en av mina första inlägg för ett halvår sedan.

Utmanad!!!

Hej på er denna slöa (från mitt håll i alla fall) söndag!!!

Har åkt på en utmaning, det är Johanna, Radhusidyll som varit snäll o tänkt på mig....Jag ska skriva ner 8 stycken vanor/ovanor om mig själv.

* Vana, måste gå en promenad på en timme (minst) om dagen.

* Vana,försöker alltid att tänka positivt, är den som kan lugna speciellt mamma o syster när de är oroliga över något.

* Vana, sminkar mig varje dag.

* Vana, måste köra med tandtråd varje kväll, känner mig smutsig i munnen annars.

* Ovana, dricker alldeles för mycket pepsimax.

* Ovana, släpper väder för ofta, enligt familjen.

* Ovana, måste damsuga varje dag.

* Ovana, äter alldeles för onyttigt för mitt eget bästa.

Skickar utmaningen vidare till, Malinbayard, Bambuochbetong och Vardagslyckan, hoppas ni inte fått utmanigen innan, i så fall får ni strunta i den, lycka till....

Dottern på Bornholm....det är allt lite tomt. Är nyss hemkommen från en fikastund hos mamma. Jag o syster o resten av barnaskaran var nere en sväng. Mamma bjöd på björnbärspaj o chokladkaka, onödigt gott.....Ha en skön söndag, kramar