GOD JUL ÖNSKNING!!!

Idag har vi det riktigt kallt här nere i Blekinge...När jag gick upp i morse var det 21- grader ute, o det är kallt för att vara här..Så kallt så när Maila varit ute för morgonkisset så blev hon så frusen så hon låg o skakade...Då hämtade "mellanhusse" sin mjuka morgonrock o la över henne..



Tydligen var det varmt o skönt för hon låg så här väldigt länge...







Gottebordet fylls på efter hand...vi har gjort Rocky road, lakritsfudge bla, får se om vi gör något mer. Chokladkartongerna har maken fått av kunder...





Vill med de här bilderna önska er alla en UNDERBAR JUL!!!!

Vi börjar vårt julfirande redan imorgon, enligt tradition firar vi i familjen en härlig lillejul här hemma...mat o julklappsutdelning mm. Sedan på julafton åker vi hem till mamma o pappa o firar med syskon o kusiner mfl...

Många kramar på er alla



Krans som får förgylla lite till...

Dotterns fina krans som hon hade när hon gick med i Luciatåget får fortsätta förgylla genom att hänga i köksfönstret....Där ser den onekligen väldigt liten ut...





Får se om den klarar av värmen inomhus...Luciatåget var väldigt vackert, ja det vackraste som skådats o hörts, enligt den ömma mormor som oxå var med.. O, ja, jag fick sitta o svälja ett antal gånger för att inte ta till lipen...så känsligt man har blivit då...

Helt otroligt, snön ligger fortfarande kvar o snart kommer min o makens julklapp, till varandra..Ett varsitt par längdskidor (med tillbehör), o vad jag längtar...kommer bli så kul.

Ha en skön kväll, själv ska jag med syster o småtjejerna till kyrkan på avslutning...får se om jag klarar mig utan att börja böla där ;)

/kram

Jag o mina ex...

Efter en sådan här intensiv helg är det nästan (bara nästan) skönt att det är vardag igen ;) Vi var ju iväg i Fredags, på julbord med julshow o övernattning....Ojoj, vad kul vi hade. Vi dansade till långt in på natten. Det blev ju inte mindre roligt av att stället var fullsatt, o att jag blev uppbjuden ett antal gånger :) Kan säga att vi (ja det var inte bara jag) var desto "seegare" dagen efter ;) Efter en sådan rolig helg så är man fullproppad med glädje, o allt känns lite roligare....

Nähä, jag tänkte visa er mina ex....ja det är några stycken ;)





Här står ett....knalligt rött :)



Ett likadant fast vitt...



O den här godingen som har hängt med några år....

Hoppas ni har haft en fin helg. Ikväll ska vi ner på Folkets hus o se på när dottern lussar...

/Kramar

Juldofter...

Dofter hör ju julen till, o den härligaste doften av dem alla är ju doften av hyacint....Ja, granen doftar oxå rätt ok, men den tar vi ju inte in ännu...Nu kan jag inte ha hyacinter då maken har astma o jag tror inte det är så bra då...Nej då får man kompensera med andra lite konstgjorda dofter..hihi (i lagom dos då såklart).



Det här ljuset som jag köpte på Ica Maxi doftar kanel, inte så starkt utan en liten svag doft sådär...

Vilka dofter förknippar ni med julen?
Andra härliga dofter (tycker jag) är doften från julbaket....



Förra veckan bakade vi lussebullar...inte helt fel, varken att dofta på eller äta ;)

Hoppas ni har haft en fin helg, andra ljuset har tänts o nu börjar det närma sig...

/kramar

Hjärtan...

Andra advent har vi här....Såklart har andra ljuset tänts.
Första julbordet är oxå avklarat. Igår var vi, syster o hennes familj o grannarna, o åt oss...ja mer än mätta, i alla fall vissa av oss ;) På Fredag är det dax igen, då ska jag o maken åka till Åhus strand med hans jobb o äta julbord o övernatta där..sen, sen ska det inte hända mer innan jul, bara mysas... :)

Idag går inlägget i hjärtans tecken...nu till jul (egentligen alltid) ska man ju vara särskilt kärleksfulla mot varandra (ja om man vill ha fina julklappar ;)



Ljusstakarna har fått hjärtan på sig.











Syns inte men det är ett rött lingonhjärta...

Ja, hjärtan lite här o där...

/kram

Tomtefamiljen har flyttat in...

Här i byn har det de senaste åren satsats väldigt mycket på barnfamiljerna.Simhallen har byggts om, skejtarpark (skrev som det uttalas;) har byggts, en ungdomsgård, och sist men inte minst...den jättefina stora lekplatsen..Om ni frågar mig, så är det 15 år försent ;) Men, men kul för alla med småbarn....Vid cykelvägen som ligger bredvid lekplatsen så finns det en liten grotta...mm, spännande. När mina barn var små så höll fyllisarna till där, men nu...ja nu är det andra bullar...





Utanför står två ståtliga granar, o en liten postlåda står oxå utanför....hm, vadan detta?



Vi går lite närmre....



Jomen, nu har fyllisarna flyttat ut...o in har tomten o hans familj flyttat :) Så fint....(lite suddiga bilder, jag tog dem med mobilen när jag gick förbi...kunde inte låta bli att fota den fina familjen)

Ringde till syster o sa att vi måste gå ner med tjejerna o hälsa på o lämna önskelistor.....

/kramar på er

Vinterland...

Hej mitt vinterland...
Ja, nu när jag tittar ut så faller stora snöflingor till marken....sakta, sakta...o det är så vackert...Såklart ska jag ta på mig vinterstassen o gå en långpromenad med hunden...o bara njuta :)

Ute har vi pyntat lite också...



Utanför dörren, en liten gran som jag o dottern har pyntat...



Runt dörren, en grangirlang med belysning i, o ni ser att jag inte ljuger...det snöar ;)



Sparken tog vi ut o klädde med lite granris o en ljusslinga...Ser inte så vackert ut nu, men på kvällen är det desto vackrare :)

Nähä, nu väntar vovven på en prommis...

/kramar på er o ha en fin dag