Äntligen Fredag!

Hej!

Idag kom Mini redan kvart i åtta. Jag stod beredd ute och tog emot henne, sedan gick vi en promenad. Huset var ju fullt av sovande barn så jag tyckte att vi kunde hålla oss ute en stund. Vi var hemma igen efter en timme och det kan jag säga är bättre än en väckarklocka.........Mellankillen som kan sova hur länge som helst studsade upp, pigg som en mört. Han är så rackarns glad för lillkusinen.....

Vi fikade lite på frallor, grova och goda vid halv 11 och sen gick vi in på mellankillens rum och diggade. Han har många låtar från Linkin Park som är skitbra rent ut sagt. Sen laddade han ner texterna till låtarna så vi hade allsång därinne. Mini diggade som sjutton, hon nästan hedbangade. Rätt som det var började huvudet bli lite tyngre och ögonen stängdes lite väl länge vid varje blink. Hur hon kunde slappna av och nästan somna i det öväsendet fattar jag inte. Jag tog ut henne i vagnen och gick några meter neråt gatan och hon somnade nästan omedelbart.

Idag är det sol men blåsigt, vet ej om det är grillväder, vi får väl se, 
kramar på er alla, Maria 

image240

Det är perfekt när Mini är här tycker hunden, står man bredvid hennes stol så kan man få sig en matbit lite då och då. Vi brukar ju inte ge henne mat vid bordet (alltså hunden) och hon brukar inte tigga heller, men med Mini är det annorlunda, jag låter de hållas.......

image241

Tur att man är en hamster som vill spara på allt. Detta är bara en bråkdel av  alla leksaker jag sparat, men de passar hennes ålder rätt bra. Ser ni bussen och den blå/rödastoppairättfigurihålet....de är från Tupawere och ser likadana ut idag som när barnen fick dem för ett antal år sedan.

Ha en riktigt härlig helg, önskar sol!!!!!!!

Lingongryta till middag!

Hej!!

Idag lagade mellankillen middag. Det blev som sagt lingongryta, gott och enkelt. Tog en bild för att visa er hur det såg ut men bilden bara försvann ut i tomma intet. Har letat efter den men den är puts väck, ni får lita på mig när jag säger att det är gott och ser gott ut.

Här kommer i alla fall receptet

400-500 g fläskkött, jag brukar köpa fläskkotlett i bit och strimla grovt.
1 dl lingonsylt.
1 köttbuljong.
2 msk soja.
1 msk mjöl.
2 1/2 dl matlagningsgrädde, jag brukar ta lite extra.

Bryn köttet. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll över köttet när det är färdigbrynt. Låt det puttra i några minuter. Jag brukar ha både ris och potatis och en sallad till.

Många kramar, Maria

Shoppingdag, igen...

Hej!

Kom hem för ett par timmar sen från en liten shoppingtur i staden. Vi hade som vanligt mysigt när vi gick på stan. Träffade brosan som oxå var i stan och tog en fika ihop........Man får smussla lite när man sitter mitt i mellan. Jag och bror ska ju fixa present till syster, och sen ska jag och syster fixa present till brosan, puh.....Allt är nu klart, förutom någon lite sak till syster som jag fixar här i byn.
Till bror köpte vi en snygg och ganska dyr skjorta på brothers, tur vi är två som lägger ihop. Till syster köpte jag den där röda väskan och brosan ska fixa presentkort i en fin godisbutik som säljer lyxpraliner och lite som hon kan äta tills hon kan utnyttja presentkortet........Jag är rätt flärdlös när jag tänker efter, gillar lösgodis bäst och kläder kan jag handla varsomhelst bara jag gillar dem såklart. Kan handla inrednigsprylar på ica maxi eller på village...skönt att inte vara totalt insnöad på dyra inredningsdetaljer (fast lite kul är det ju att få något som man vet är lite "finare", så lite flärdig är jag kanske).

Jaja, godnatt på er.....

Här är lite av det jag shoppade idag....

image236

Var på jysk och köpte dessa tre lyktor för 100kr, vet ej var jag ska ha dem men just nu står de i hallen och sprider värme.

image237

På rusta fanns denna dörrmatta, ser ni vad den är lik min andra dörrmatta som jag köpte på mio? Kostade en tredjedel av den andra, ska lägga undan den och ta fram den när den andra är utsliten.

image238

Lite nya servetter är alltid kul, ser ni stjärnor????

image239

På rusta fanns även detta kak/godis/fruktfat. Har ett liknande i vitt porslin men detta passar i sommar när vi sitter på altanen och fikar, lime, lime, lime......
OVER AND OUT!!!!!!

Matdag!

Hej där!!!

Idag har äldste sonen haft matdag. Vi bestämde jag och killarna att de skulle ha en varsin matdag i veckan. Eftersom jag varit hemma i alla år så har de inte behövt tillbringa så mycket tid vid spisen. De tycker att det är skoj att laga mat, hm är de verkligen mina söner???? Dottern har knappt tid med matlagning, hon är hela dagen med sin kompis. Jag skriver är, för det heter ju inte leka numera utan när de ringer varandra så frågar de om de kan vara.......Vi satte oss i början på veckan och så fick killarna bestämma vad de ville laga och vad som behövdes inhandlas. Idag valde L att laga thaiwok, gott och lagom enkelt....Imorgon ska R laga lingongryta, hans älsklingsrätt, eller en av dem, han älskar mat.....Wok har jag beskrivit innan hur jag gör, tror det står under baklust. Imorgon kan jag ge er receptet på lingongrytan.

Annars är det sol här idag, jippie. Jag och syster och Mini ska till stan och handla present till brorsan, tack för tips...Nåt ska vi väl hitta på......

Många kramar Maria

Detta lagade sonen idag, vi hade en trevlig stund tillsammans vid spisen.....

image235

Presenttips, nån?

Hej där!!

Passar på att blogga av mig medan Mini sover. Tur att vi har altan med tak så hon kan ligga ute och sova fast regnet står som spön i backen.

I helgen är det kalas, syster fyller 35 år på söndag och brosan fyller 44 år på mångdag. De brukar slå ihop sina födelsedagar, det är ju i stort sett samma människor som grattar. Till syster är det väl ganska lätt att köpa present, vet att hon tittat på en röd väska som finns på Lindex. Sen kan man alltid hitta något fint i presentbutiken i byn, kläder är inte fel heller. Är det någon som har något alldeles extra som förslag lyssnar jag gärna. Brosan är lite knepigare...jag och syster brukar lägga ihop till något. Han gillar lite "finare" kläder, med det menar jag märkeskläder.........Sånt bryr jag mig inte om ett endaste dugg!

Nu börjar jag tröttna på vädret som inte visar sig från sin vackraste sida längre, jag vill ut och bada, sola, grilla och ja allt möjligt...........


image233

Kom på att jag aldrig visat klädförvaringen maken "byggde" till hallen. Vi köpte en pax garderobstomme på fyndet på Ikea för 98 kr. Den var en meter bred, så maken fick såga itu den och fippla lite, det fick bara plats med en som var 60 cm bred. Sedan målade jag den och maken gjorde hyllplan av den andra garderobstommen som blev  över sen bottenplattan i tv-bänken byggdes. Det är jätteskönt att inte ha hatt/klädhylla precis innanför dörren som vi hade innan, och det får plats mycket i den. Tunnan därunder innehåller mössor/vantar/kepsar bla.
Ha de bra mina vänner, kram Maria, nu ser jag en hand som viftar i vagnen, någon har vaknat.....

Flip flop!

Hej igen!

Det var ett tag sedan. Ska inte skylla på att jag haft så mycket att göra och inte haft tid att blogga, för det är inte sant! Det har varit några alldeleles för lata dagar.....jag vet, man behöver det med, men jag blir så uttråkad.
Så idag sa maken efter att jag gått morgonrundan : ska vi åka till Eko? Jag behövde inte tänka efter om jag egentligen behövde något utan jag sa ja på stubinen.  Det blev lite koltabletter till poolen, t-shirts till killarna och flipflop till dottern. Hon älskar att gå i dessa i mitt tycke fruktansvärt obehagliga skodon. De var så billiga, två styck för 30 kr, slit dem med hälsan.....

Midsommarafton avverkades under lugna former, vi var hos syster med familj + en kompis till svågern. Vi grillade ute, och åt inne. Regnet öste ner hela dagen så vi höll oss inomhus. Det var trevligt och gott, som vanligt mycket att äta och dricka. Själv kan jag nog närmast betraktas som nykterist sen jag tog körkort för 2,5 år sedan. Har blivit bekväm och låter bli drickat (till makens stora sorg.....) och kör hem istället.

Ha en trevlig vecka, syns, kram Maria

image231

Ett av dotterns båda par flipflop......coola med dödskallar på, visste att hon skulle bli jätteglad. Köpte ett par blommiga med, lite flickig kan hon väl vara någon gång....

image232

Dottern var ute och fotade en liten snigel som var sugen på att bada.....

Snigelfart!

Hejsan!!

Jag älskar sommaren och önskar att sommaren gick i ........
image230 snigelfart!!!!!!
Alltså ytterst sakta......

Är lite småsur, håller på med veckostädningen och tvättar och fejar. Då blir det stopp i avloppet, vatten står högt i både tvättstuga och badrum, grrrr. Och så fick jag mens i samma veva, stubinen är kort vill jag lova. Fick ut och leta upp en lång stålfjäder som vi brukar använda till stopp och ligga där och fjoppla. Det löste sig nog, men nu får jag ligga och torka golv......
Vill bara påpeka att jag är så glad att maken har det kul på sin jobbresa.......Kul här hemma med, nästan jämt.

Igår hade jag och syster trevligt, vi åkte till pizzerian/resturangen i grannbyn med barnen och åt och hade det mysigt. Sedan följde de med oss hem och barnen badade och jag slängde ihop lite chokladpudding som barnen åt med glass och grädde till. Vi satt ute till halv nio då Mini började bli trött så det blev dax för hemfärd.

Vill önska alla en riktigt trevlig midsommar, hoppas på bra väder, men annars får vi väl göra det bästa av det ändå. Många kramar, Maria

Gör ett tillägg.......se på fyran på lördag 19.50 då visar de filmen O brother, where art thou? Den är sååå bra, jättebra musik är det i den oxå.

Sämre kan man ha det!

Hej hopp!!

I morse var det upp tidigt som gällde. Dottern skulle till Tosselilla med sitt fotbollslag. Det är ännu en sak jag inte gillar......att barnen är ute och åker på vägarna. Antingen det är med folk jag känner eller som nu, okända. Det kan ju alltid hända något, optimistiska jag va? Jaja, jag kunde inte gärna hindra henne, försökte muta henne men hon gick inte på det. Hoppas hon har kul i alla fall, de kommer hem senare ikväll.

Efter att jag skjutsat dottern med kompis till klubbstugan så gick jag och mamma en runda med hunden. När jag kom hem så sken solen och det var/är fantastiskt skönt ute så jag la mig faktiskt och solade. Killarna sov fortfarande, hur länge kan egentligen tonårskillar sova???

Nu ska jag duscha och åka och storhandla, sen ska faktiskt jag och killarna ut och äta lite senare. Det ska bli mysigt. Igårkväll var grannen och hennes småflickor över här, och de studsade och levde loppan, det var en skön kväll.

Idag har jag använt studsmattan, men på ett behagligare sätt.......med favvotidningen på plats kan det nästan inte bli bättre. Ikväll hälsar jag på hos er och får se vad ni pysslat med idag.

Ha en fin dag, kram Maria

image228

Mitt gamla överkast från flickrummet är hur skönt som helst, andas 70-tal va?

image229

Så glad man kan bli över en tidning!!!

Sommar igen!

Hej!

Efter en helg med lite tråkigt väder, duggregn och småkyligt så är sommaren här igen, hurra. Då upptäcker man vad sommaren är härlig, man går ut och pular i trädgården, småpratar lite med grannarna, barnen badar i poolen och själv har jag suttit på soldäcket och läst lite. Ja lite nytta har jag gjort, Mini har jag passat och rabatterna har fått sig en omgång och de vanliga, ni vet??? Tvättat, dammsugat, städat toaletterna, lagat middag, diskat mm........

Tidigt i morse flög maken till Prag, vi andra blev lämnade kvar....snyft. Äh, han ska dit i jobbet så vi hade nog inte haft kul där ändå, jag menar vad är en resa till Prag, den kan vara alldeles långtråkig........och alldeles alldeles underbar.

Tack för all respons om obehagliga saker, fobi är ett starkt ord så det får väl heta obehagliga saker. Alla har vi våra egenheter men det var kul att läsa......

Nu en fråga, vad är detta som växer på min svärmorstunga? Någon som vet?

Ha de bäst, kramar i massor, Maria

image227

Lite av en fobi!

Hej!!

Nu när det är sommar har jag lite problem med en av de saker som jag tycker är lite jobbigt. Jag vill väl kanske inte gå så långt att jag kallar det fobi, men nästan......
Jag skäms nästan över att säga det, men nu kommer det. Jag gillar inte barfotaspring........ja, jag vet det hör sommaren till och det är säkert skönt (för vissa) att släppa loss fossingarna på gröngräset. Så långt är det okej, men, jag vill inte ha in dessa smutsiga fötter på mina golv.......Så är det!! Mina barn vet ju detta och när de var mindre stod det alltid en skål med vatten och tvål utanför dörren, en snabbtvätt, så de kunde springa in om de ville (usch så hemskt det låter nu när jag ser det på pränt). Jag får väl ursäkta mig med att min mamma var/är likadan, så jag skyller på min uppväxt, hihi. Att förklara det för kompisar till barnen är ju svårare, när de var små gick det ju bra, men nu, stora lonsar kan man ju inte direkt säga till : nu får ni tvätta fötterna om ni ska gå in.........
Dottern har en kompis som nästan alltid går i flipflop och hon går barfota lite när hon känner för det så hennes fötter är kolsvarta, jag ljuger inte. Kan inte hjälpa det att blickarna går ner till hennes fötter när hon kommer hit.......... Det låter löjligt men för mig är det ju tyvärr jobbigt.
Snart är det höst då slipper jag det problemet, nej jag skojar, klart jag inte längtar till hösten.

Undrar om det är någon annan som vill skriva om någon "fobi" ni har, eller något ni tycker mindre om, skulle vara kul och veta om det finns fler som jag...
Kram på er alla, Maria

image225

Dotterns rentvättade fötter, så som jag giller dem!!!

Mysdag!

Hej!!

Idag regnar det, började redan igår när vi satt i kyrkan på dottern skolavslutning....Det blev till att äta jordgubbar, maräng, grädde och glass inomhus, det funkar ju men är inte lika stämningsfullt. Sönerna, dottern och sonens flickvän, jag och maken firade in sommarlovet.

Idag har vi mest suttit inne och kurat, förutom morgonpromenaden såklart. Har sett filmen Black snake moan, med Justin Timberlake, Samuel L Jacksson, efter 40 min sa jag till maken :ska vi se nåt annat? Han ville ge den lite tid till och den tog sig litegrann. Hyfsat bra.....

Sedan hade Tina utmanat mig att visa mitt kylskåp.......Det var inte så poppis kan jag säga, är ju inte den som bangar men jag har ju inget nytt och snyggt som ni andra, snyft!!! Maken nästan tvingade mig att låta bli : du fotar inte kylskåpet, sa han med sin strängaste röst. Men jag är ganska van att göra som jag vill så han fick vika sig, hihi.  Så alla ni som har trott att jag har en snygg, modern kyl med alla moderniheter, sorry, den är så vanlig och vit, men fungerar ju felfritt.....Ska byta vitvaror så fort något av de börjar krångla, men vad göra när man är så rädd om sina saker att de håller förevigt, känns det som.

Här är min vita kyl, gillar inte kylskåpsmagneter, men på ena sidan brukar jag ha barnens scheman, och andra små viktiga lappar. Nu är schemana väck så nu  är det bara bebisbilden från dagstidningen på Mini med fam, och bild på sonens rockgrupp när de var i tidningen som hänger där.

Håll tillgodo, skickar utmaningen vidare till Thea, Petra och Cina, lycka till, kram på er alla, Maria

image222

Blommor i trädgården

Hej!!

Här kommer lite nytt från mig........jag tänker på min namne som skulle återkomma, då kan jag ju inte göra henne besviken.

Idag kom dottern hem alldeles rödgråten från skolan. Imorgon är det ju skolavslutning här och en av hennes klasskompisar ska flytta under sommaren. Det hade varit en riktig "gråtfest" i skolan, tom kusinen hade gråtit så hon fick trösta honom, som hon sa: jag har ju aldrig kramat honom så nu fick hon passa på. Hon grät fortfarande när hon kom hem. Man påminns då om alla gånger man själv gråtit över olika saker och vet vad ens barn ska gå igenom, kärlekssorg, sorg över att skiljas från vänner mm. Ibland känns livet nästan övermäktigt.........jag tillåter mig i stort sett aldrig tänka över sorgliga saker. Jag sörjer "snabbt" sen går livet vidare. Nu har jag gudskelov inte varit med om sorgligare saker än att mor/farföräldrar gått bort. Det är ju sorgligt i sig men natruligt, det finns ju mycket värre saker som kan hända....Nej nu talar vi om nåt roligare.

Jag gick runt i trädgården och fotade lite av mina blommor som nu är på gång. Lila liljor som redan blommar, gula som är på väg, och sen har vi klockor i slänten (som för övrigt är det mest ogräsfyllda ställe jag vet, skiter i det, en del saker väljer jag att blunda för).

Här är kommer lite blombilder.
Många kramar  till er alla, ni är så gulliga och lämnar så fina kommentarer, känner mig lyckligt lottad som har så fina bloggkompisar, Maria



image218

image219

image220

image221

Bikiniköp

Hej!!

Vad är detta för något, man vaknar varje morgon och tror att idag kan det väl inte vara lika fint väder. Men jojomensan, vädret är lika fint idag med.

Idag fick jag göra det oundvikliga.....köpa ny bikini. Alltid lika kul att stå i omklädesbåset och trycka in sig i ett minimalt plagg som man sen ska visa upp sig i.....(alltså lite ironi). Maken skulle till stora staden för provtagning igen och då passade jag på att följa med. Skönt att åka bil en sån här varm dag, i alla fall om man har AC, nästippen var riktigt kall. Jag hittade i alla fall en bikini som jag blev nöjd med, så nu kan jag dra till sjön och bada. Solsvedan är fortfarande allmänt irriterande, axelväskan skaver på det röda så jag har fått bära väskan i handen.....ojoj, låter som jag gnäller, inte då, älskar ju solen men lyckas alltid bränna mig innan jag blir fint gyllenbrun.

Dottern hade nattvandring med sin klass igår. De samlades på skolan vid 9 och sen skulle olika aktiviteter avverkas. Övernattning ingick med i planerna och sen skulle de vara lediga idag. Det var en mycket trött och småsur tjej som kom hem vid halv 9-tiden i morse. Det hade inte blivit mycket sömn och då är hon inte go att tas med.

Ha en härlig kväll, jag ska ut och putsa fönster, det behövs......
kramar i massor, Maria 

image215

Min nya bikini, vad tror ni, blir det bra?

image216

Nu börjar doftjasminen att blomma, det är massor av knoppar. Den står utanför altandörren i sovrummet så när man öppnar för att vädra doftar det underbart.

Lite nytt ifrån mig

Hej!!

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen!!! Jisses vilken härlig helg det har varit, trots målning av det röda på huset. Det har varit nästan onödigt varmt, men jag mötte en skidåkare på min morgonrunda igår...hihi, det var rullskidor men ändå.........Jag har inte suttit vid datorn nåt nämnvärt men har sett att folk (ni) har förståelse för det. När det är sommar ska man vara ute, om bara killarna förstod det me. Äldste killen tycker inte om sommar och värme, nej vinter ska det vara, och kallt. Mellankillen gillar sol och bad, avskyr vintern. Dottern är nog lite som jag, vi anpassar oss till väderleken och gillar läget....

Har haft lite duster med dottern som vill cykla till sjön med kompisar och bada, själva. Jag är nästan uppvuxen på havet men har en enorm respekt för vatten. Jag vet vad som kan hända och argument som : jag kan simma, jag får inte kramp, biter inte på mig. Hon är 12  år och jag vet inte om det är jag som är dum eller hon. Hon fick cykla dit men jag körde upp och kollade till dem, det fick jag tillåtelse till. Sen kunde jag ringa henne med jämna mellanrum, tack gode gud för mobiltelefoner.

Igår satte vi upp poolen i trädgården. Trots att barna börjar bli lite större ville de ha upp den. Den är skön att hoppa i när man fixat i trädgården och är varm och svettig. Studsmattan står jämte så det är ett himla hoppande och plumsande, kul. Jag gick i bikini hela dagen och brände mig naturligtvis, att jag aldrig lär mig. Jag och killarna spelade strandtennis och hade det allmänt mysigt. Grillat har vi gjort i dagarna tre, underbart.

Ha en kanondag, jag tittar in hos er alla ikväll, nu står en tur till stan med syster och Mini på dagordningen, kram Maria

image213

Visst är det härligt att kunna svalka sig varma dagar??

image214

Mina lyktor som hänger på altanen, de ger mysigt sken när de är tända en mörk kväll.

Liten bloggpaus!

Hej!!

Tar en liten bloggpaus, för fint väder och jag målar och njuter av det vackra vädret varvat med varandra,

fortsatt trevlig helg

kramar i massor Maria

Trevlig fredag

Hej därute i det vackra vädret!!!

Idag har jag och syster och Mini varit i stan. Syster var ledig och ville hitta på nåt......hon gillar att åka till stan och shoppa. Jag kan ju tycka att det nästan är för fint väder men hakade på ändå. Som vanligt hittade jag något snyggt....Har fått lite dille på tunika/klänning med leggings under, så skönt att ha på sig. Hittade tre stycken tunikor/klänningar på H&M som jag ville ha. Kunde inte bestämma mig så det fick bli alla tre, de var billiga, 149 kr styck.

Sen på hemvägen skulle vi inom eko, jag hade sett att de sålde billiga leggings där. Dottern ville me ha så jag tog två stycken grå/svartrandiga. Båda hängde på samma ställe där det stod att de var strl, 170, så jag grabbade tag i två. När jag kom hem och gav dottern de ena paret kom hon ut sen och undrade varför jag köpt så små. Va, sa jag, 170 bör väl räcka. Nej sa hon det var strl 134-140....jaha, jag var lite för snabb då. Så jag fick ta de små, fick på dem men jag kunde inte riktigt få plats med hela.....ja rumpan direkt.

Önskar att ni alla får en underbar helg, vi har precis grillat och är mätta och belåtna, kan man vara annat??? Varmt är det så vi har försökt få till korsdrag, hur lätt det nu är när vinden står i stort sett stilla.
Många kramar Maria

image211

image212

Mina inköp idag, de är supersköna att gå klädd i.........

Grillning

Hej!!

Nu har vi kommit hem från grillningen, mätta och belåtna. Kotletter och potatisgratäng och potatissallad stod på menyn, gott. Jordgubbar och cheesecake till efterrätt, satt som en smäck....

När vi träffas och grillar brukar det ofta sluta med att man sitter och pratar gamla minnen. Det som då ofta dras upp är när min mellankille kissade i jäsröret till mammas och pappas vinsats de hade i källaren. Vi var där (det är åtskilliga år sedan) då han skulle gå ner i källaren och kissa på deras toa. Efter ett tag kommer store killen upp och säger att lillebror kissat i ett rör. När mamma kommer ner så visar sonen var lillebror kissat......ja det var hela deras vinsats åt skogen.........Han var ganska liten då, men hur han fick för sig att stoppa in snoppen i det lilla röret och kissa vet ingen, men nu kan vi skratta åt det. Idag gick Mini blöjlös och naken, hon förde traditionen vidare genom att kissa på morfars tennisracket......

Ha en fin kväll alla bloggisar, kram Maria

image208

Kommer ni ihåg det räliga trädet??

image209

Nu ser det ut såhär, på god väg.....

image210

Lite i trädgården

Hej!!

Idag har jag målat ..............igen!!!! Stackars er som blir uttjatade om detta måleri.  Har även klippt gräs, gått en runda med hunden och varit i byn och handlat present till mamma, puh....så kom oxå huvudvärken som ett brev på posten. Det är ju ganska vanligt att det slutar så, men inte roligare för det.....

Mamma fyller år på lördag men ska fira det imorgon, med grillning mm. Så gott de ska bli. Hon vill ha helgerna oplanerade nu när det börjar bli sommer. De sticker ut med segelbåten så fort vädret tillåter så man kan inte räkna med dem på sommaren. Hundvakt eller barnvakt är inte att tänka på......lite synd för ibland vill man ju åka någonstans där det är otillåtet att ha fyrfotingar med sig och mamma och pappa är i stort sett de enda som brukar vara hundvakt de gånger det behövs, typ en gång om året....

Jag och syster träffades i byn och köpte en klänning, esprit, den var jättefin, marinblå finstickad och sen köpte vi ett blomarrangemang. Vi brukar lägga ihop vid presentdax, jag, syster och bror, då får man lite mer pengar att handla för.

Ha en bra tisdagskväll, kram Maria

image204

image205

image206

Humlen växer så att man kan se det från dag till dag, den invaderar hela altanen med sin grönska, detta är bara början.

Den uppmärksamme ser att det inte är målat på baksidan, man får ju börja nånstans och då passar framsidan bäst........

Ännu en dag!

Hej!!

Ja, ännu en Måndag snart till ända......Brukar alltid vara så trött på just Måndagar, somnar alltid i soffan medans maken tittar på tv. Det stämmer ordspråket : mamma är lik sin mamma, fast hon somnar å andra sidan redan vid åttatiden. Hon är något så fint som en morgonmänniska, hon är uppe med tuppen, vilket betyder runt halv sex, alldeles frivilligt vardag som helg. Varför anses det vara "finare" att vara morgonpigg än kvällspigg?  Jag är tydligen både och i alla fall på Måndagar.

Har varit ute och målat på högsta toppen av huset. Jag är riktigt höjdrädd så det är inte skoj. Det känns som jag är minst 20 meter över mark, men jag vet att det rör sig om max 5 meter. Jag har en fantastisk utsikt ner över hela byn där jag står men jag vågar knappt titta. Allt är nu målat två gånger (det beiga) förutom en gavel, där jag målat idag. Känns skönt.

Dottern ska börja träna fotboll idag. De hade provapådag förra veckan då de fick prova massa aktiviteter, hon kom hem överlycklig över att hon bestämt sig för att börja rida!!! Jag som själv aldrig varit någon hästtjej och inte förstår tjusningen riktigt blev inte glad. Såg tusenlapparna flyga all sin kos, det är hemskt dyrt............Hon kom i alla fall på bättre tankar och ska börja med fotboll. Vi var nere i affären och köpte fotbollsstrumpor och benskydd, då såg vi att de sålde ut kaffemuggar riktigt billigt. 1 kr/styck, dottern som älskar shopping, vet ej vad det kommer ifrån, övertalade mig om att vi måste bara ha sådana, hon är en pina o handla med ibland, något av de tjatigaste jag vet. Jag säger nästan alltid nej, bara av ren princip, men idag gjorde jag ett undantag.

Kram på er alla, Maria

image203

Tyckte de påminde lite om terriern härhemma....... 

Husmålning

Hej alla ni därute!!!

Jag är ledsen över att jag inte varit en sån bra bloggkompis på sistone.......har lite dåligt samvete, men jag har giltiga skäl....
I veckan började jag ju måla huset och nu i helgen har vi målat som f-n. Har varit ute sen tidig morgon och målat till sju, åtta om kvällarna. Vi har bara gjort avbrott för grillning, men gud vad vi har njutit av de grillstunderna. Lika bra att måla all ledig stund så man slipper göra det på semestern sen. De flesta ytor som ska vara beige på framsidan är målade två gånger sen har vi lite på baksidan oxå. Det röda runt fönster och dörrar ska oxå få sig en omgång färg. Jag får måla lite i veckan när maken jobbar. Jag tycker som sagt det är kul att måla och grannarna tyckte att jag hade energi som jag kunde dela med mig av.....Maken tar sig gärna en pratstund med grannarna titt som tätt, men jag känner mig så osocial och bara målar på.

Vädret har ju varit fint me så vi har haft tur, tycker också att vi har ganska trevligt, maken och jag när vi "gör" nåt tillsammans. Man pratar ju och umgås, låter kanske hemskt tråkigt sätt att umgås på men annars gör man ju lite olika saker.

Nu ska jag ta en bloggrunda och hälsa på hos er, kram på er alla Maria

Föresten, bloggen är oxå under renovering....ska fixa till den lite ( maken alltså).

image200


image202

Tänk det röda nymålat,  och vi måste skrapa fönsterbläcken och måla dem oxå, men annars är vi på väg.