Pizzabullar o pastarullar....


Idag har det varit en sådan där hemmafixardag....en sådan dag där det känns som man aldrig blir klar. Maken har klippt gräs o fixat altantaket, ja vi la ju nytt förra sommaren men en nyårsraket gjorde ett fint (not) hål i det....Grannen la ett likadant tak på sin altan nu och fick en hel "platta" över som vi fick (som tack för hjälpen för lite smått o gott) så den har maken satt dit idag. Jag har tvättat o varit inne o fixat lite, bakade pizzabullar efter ett recept jag fått av mamma. Perfekt att ha med sig till stranden eller på utflykten.

Att vara hundägare på sommaren är inte alltid så lätt......Om man har lust att åka någonstans så får man alltid kolla upp om hundar är välkomna, o det är de ju inte alltid. Vill man sen åka utomlands så är det ju ganska kört....varje sommar tänker jag :aldrig mer hund.....man är ganska låst (om man nu inte har turen att ha ett kanonpensionat att tillgå, eller frivilliga hundvakter). Som tur är har jag en syster som alltid är snäll o erbjuder sig att passa hunden, men nu har ju de fått barn precis så jag tycker det känns lite mycket för dem, men det tycker inte de.....o jag är väldigt tacksam...





Pizzabullar, ungefär som vanlig bulldeg som man smetar, ketchup, chilisås, skinka, ost o pizza krydda på, pensla med ägg o in i ugn, 225 g i ca 15 min....

Till middag blev det färska pastarullar....



Icas färska pastaplattor som jag delar i sex delar o fyller med köttfärssås (ganska tjock/fast). Lägg dem i en ugnsfast form o häll Keldas simply cheese (ostsås) över, in i ugn i 225 g i ca 15 min. Servera med en god sallad till...

Imorrn blir det städdag, sen kanske vi tar en sväng till Östersjöfestivalen, bor man i Blekinge så hör det (nästan) till...

/kramar

Kommentarer
Postat av: Åsa.S

Vad gott det såg ut! Men i degen till pizzabullarna har du väl mindre socker?

Postat av: Anne

Gott! jag är så hungrig just nu. Med vår hund har det aldrig varit några problem, han följer med överallt nästan. Men så är han ju en liten tax med och det är ju lite lättare än med en stor hund.

2008-07-16 @ 21:25:46
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Fröken Fräken

Ja, det är inte lätt det där med att åka bort och ha hund. Jag brukar passa pappas hund ibland när han är bortare ett kortare tag, och då blir det tidiga mornar. Fast även om man skämmer bort jycken så är det ändå husse som gäller. Han känner igen hur pappas bil låter så när han hör att bilen stannar utanför blir han som tokig innan pappa till slut kommer innanför dörren..

De där pizzabullarna såg delikata ut, men jag undrar också om degen är densamma som till vanliga kanelbullar??

Idag har jag faktiskt kunnat sola! Hör och häpna!

2008-07-16 @ 21:43:12
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Petra

Mmm, det såg gott ut med pizzabullar.

Jag är inte så haj på att baka, ja jo, bakar gör jag, men jag måste gå punkt för punkt enligt recept, heheh, annars blir det inte till någonting.



Ska se om jag faktiskt inte kan göra några pizzabullar en dag i nästa vecka.



ha det bra.

kramizar

2008-07-16 @ 21:51:05
URL: http://godisfrun.blogg.se/
Postat av: Ana "friskisen"

hej ramlade in på din blogg av en tillfällighet...kul att läsa

2008-07-16 @ 22:19:57
URL: http://friskisense.blogg.se/
Postat av: nilla

Hej nu blev jag ju hungrig,ser jättesmarrigt ut

2008-07-16 @ 22:55:36
URL: http://fnilla.blogg.se/
Postat av: Malin B

Mycket smaskigt har det tillverkats i ditt kök!

Pizzabullar har jag aldrig tillverkat, ser ut som det vore värt att prova.



Jag har världens bästa hundvakt både till vardags och även när det gäller semester. =)

Farmor bor ju på övervåningen så är jag inte hemma tassar vovven genast till henne och ser henne som världens bästa dagmatte, när jag kommer hem kommer också vovven ner. En del har det väldigt bra!!!

"Kollektivboende har sina goda sidor!" Nynnar som i Mc Donald´sreklamen. ;)

2008-07-16 @ 23:04:55
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Mari

Pizzabullar det var länge sen jag gjorde, blev mer när barnen var mindre och skulle ha "mellanmål" men de är ju supergoda och mättande. Jag brukar vara hundvakt som alla som läser min blogg märkt och tycker bara det är kul.

Pastarullarna såg läckra ut det får jag testa, tack för tipset.

Ha en bra dag nere i Blekinge.

2008-07-17 @ 06:52:46
URL: http://marityrenia.blogg.se/
Postat av: Ulla

Vi hade oxå en lite av fixardag igår. Jag hittade ork OCH lust att städa källaren. Mannen klippte gräset och dammsög inne. Källaren är mitt sorgebarn. Vi bor i ett 2 familjs hus med goda vänner. Källaren har vi tllsammans. Vi har inget bestämt om vem som städar den och när. Ibland blir det oftare städat och ibland mer sällan. Fast jag känner mig alltid lika duktig när jag städat igenom den.

2008-07-17 @ 07:09:53
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Ann-kristin S

Mmmmm så gott :)

2008-07-17 @ 08:06:32
Postat av: Sus i Hus

Hej vännen, vilka supergoa pizzabullar, mmm de skulle gå hem hos J. Visst är det skönt ibland att ta en fixardag och få till det lite. I går fixade vi i trädgården på framsidan får se om vi får ett ryck till. Idag måste jag träna lydnad med Bono och sen ska vi springa en långrunda, hoppas att det kan vara uppehåll det ser dock lite mörkt ut på himlen. KRAM på dig

2008-07-17 @ 10:57:57
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: Livet i byn

Vad duktigt du varit, jag brukar också göra pizzabullar. Det är lite knepigt med att åka med hund, vi är alltid hemma för vi har för många att dra med. Men ibland när vi varit på utställningsresa eller liknande har man fått kolla noga innan.



~Livet i byn

2008-07-17 @ 11:21:23
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Postat av: Kristina- Novemberbröllop

Mumsigt, nu blev jag hungrig:) Kram

2008-07-17 @ 14:35:47
URL: http://thisis.blogg.se/
Postat av: Lotta

mmm ser mumsigt ut!

2008-07-17 @ 14:50:08
URL: http://www.gottablandat.wordpress.com
Postat av: Sofie

Gott det såg ut! mums Ja, att vara hundägare är inte alltid helt lätt. Tack och lov bor vi så att vi kan ta med Thelma i princip överallt. Sedan är hon väldigt duktig på att lämnas ensam hemma och klarar sig utan problem sex timmar om det måste sig så. Dock när vi ska resa utomlands får mina föräldrar agera hundvakt. Vad snällt att din syster brukar ställa upp som "skötare" :)



Ha en fin kväll!

Kramar, Sofie

2008-07-17 @ 19:37:54
URL: http://syssla.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Ser inte dumt ut det där du.

2008-07-17 @ 21:34:18
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Honung

Jag har ytterligare en gång glömt att jag inte kan baka och skulle mycket gärna vilja ha recept på de där pizzabullarna. Även degen om det går bra? Jag är så hungrig just nu...

2008-07-18 @ 16:08:59
URL: http://honungsbullen.blogg.se/
Postat av: Antis

Oj, såg jättegott ut! Alltid tänkt prova men inte kommit mig för... nu kanske? ler /A

2008-07-18 @ 22:42:55
URL: http://hjulfrun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback