En bra julklapp...

Julen är över för denna gången, fast julstämningen finns kvar ändå..Ja den där lugna lunken, stämningsfulla belysning osv bidrar ju mycket. Hade den efterlängtade snön hittat hit med så hade allt varit fullkomligt... :)

I morse gick jag upp och tanken var att börja på veckostädningen, men kände först för att leka lite med min julklapp..







Jag fick en Kitchen Aid av maken i julklapp, o detta var andra frukostbullbaket sedan jag fick den. Det passade bra då äldste sonens flickvän sov över här, kul att bjuda på varma bullar till frukost. I dessa bullarna tog jag lite av varje, lite mjöl, rågsikt, solroskärnor både i och på...Ja de blev faktiskt goda.

Igår tog vi en spontansväng upp till Ullared, där var det väldigt lugnt o skönt...någon annan mellandagsrea har jag inte "besökt"...Får se om det blir någon överhuvudtaget.

Nu kan vi snart blicka framemot ett nytt år..Vem vet vad det kommer innehålla...Jag tycker oftast att det känns lite vemodigt...ni vet, man vet vad man har, hur kommer det då att bli??? Nyårsafton firar vi här med syster o hennes familj, allt enligt tradition, killarna ska iväg på sitt håll...

Om vi inte "hörs" innan...

GOTT NYTT ÅR!!!!! på er allihopa

/kramar

En liten julhälsning...

Allt är klappat o klart, friden har sänkt sig över oss. Återstår bara att hämta äldste sonen vid bussen (mellankillen kom igår), sen är vi fulltaliga :) Under granen ligger ett par klappar som maken la dit, de är de största klapparna av dem alla...o det står, Till världens bästa fru på dem...Såvitt jag vet är jag den enda frun i huset ;) De andra lägger vi under granen när alla är samlade. Det har alltid varit något av en tradition att barnen då, för första gången får känna o klämma lite på klapparna för att sedan lägga dem på plats under granen...Mycket spekulationer blir det....Killarna brukar alltid känna igen o gilla NICE SIZE paket....ja de brukar innehålla något datorspel, eller tvspel....hihi. Desto roligare är det att lägga dem i någon stor kartong för att förvirra dem lite :)

Nu ska vi fira jul i dagarna två, o bara njuta o umgås. Titta på julfilmer (som jag har pippi på), o äta gott..Lägga på sig några kilon som sen ska bort igen (förhoppningsvis ;)



Granen är totalt översållad av röda kulor o annat, meeen dottern ville absolut att allt skulle hängas upp....




Mm, spännande....Eloge till maken som slog in dem så fint, trots ett tejp som höll på att göra honom vansinnig ;) (har köpt nytt...)



Nu tar jag lite julledigt o umgås med min älskade familj...
Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!!!!

/kramar

Kändistät kanonhelg...

Oj vilken härlig helg vi har haft....
Vi var ett glatt gäng på 11 stycken som åkte till Helsinborg i Lördags. Vi skulle gå på julbord/show o övernatta på hotell där...Vi åkte lite tidigare så vi kunde spendera dagen på Väla...inte helt fel. Eftersom julklapparna är färdiginhandlade (typ) så kunde vi bara strosa i lugn o ro, ta en fika o titta på folk :) Vi såg Björn Hellberg som satt o signerade sin senaste bok på Akademibokhandeln...lite kul.
På kvällen åkte vi till Sundspärlan där showen skulle gå av stapeln ( o julbordet såklart). Eftersom maken ordnat "VIPbiljetter" till oss så blev vi väldigt väl behandlade ;). Vi välkomnades med ostron o champagne...det händer inte varje Lördag kan jag säga. Hela kvällen tog en servitris hand om oss, o där vi satt, i ett inglasat uterum i anslutning till den stora lokalen fick vi egen underhållning av tre ur ensamblen...Senare efter showen så var det disco med Clabbe som dj...Så kul att dansa när det är "bra" musik..o bra i vårt fall är just 80-90-talsmusik..( det var ju då vi var ute o svirade som mest).
Det blev en sen kväll med väldigt lite sömn o morgonen efter när vi hade ätit frukost på hotellet så mötte vi "idolerna" Amanda Fondell o Moa när de steg ur hissen, o vi skulle stiga in...Så det kan bli...
Nåja, vi hade hur kul som helst o jag ser redan framemot vårens tripp :) (vad det nu än blir...så vet jag att vi får kul).

Jaha, nu börjar det knappa in...Julen står för dörren o jag hoppas att ni inte stressar er fördärvade utan har tid att njuta o umgås med era nära o kära också.



En timer, eller äggklocka (som en del säger, även jag ;) köpte vi på Cervera i helgen, den förra gick inte att lita på, o det känns ju rätt viktigt att man kan göra det.. Den är magnetisk så den passar bra att hänga på spisfläkten, sen att den är så snygg gör ju inte saken sämre ;)





Julmattan från Rusta är på plats...



Rött...



En brödbox hade jag letat efter jättelänge när jag av en händelse hittade denna på Karlssons i Bräkne hoby för ett tag sedan, glad blev jag...
Så mitt kök är verkligen fullt av röda saker, vilken tur att det är min älsklingsfärg så de får stanna kvar efter jul :) (ja inte julsakerna då)

Kramar på er alla...


Saffransbullar...var ska de få plats???

Nämen hur gick det här till.....o vad ska maken säga???



Nu har jag o dottern ställt till med ännu ett bak ;) Alltså nu måste det bli operation utrensning i frysen...Den är full av olika goda bakverk...o såklart annat. Så vad göra...ta ut o slänga är ju otänkbart, då finns det bara ett sätt kvar...att ta ut o äta så mycket som möjligt ;) Idag bakade vi saffransbullar, innan de ska serveras så penslar man dem med smält smör o doppar dem i strösocker....mums. Det är en god kräm av saffran, smör, socker och mandelmassa i...Nyttigt så det förslår ;)

Ha en skön kväll

kramar

Var är Lucia någonstans...o snön????

Man kan inte tro att det att det är Lucia idag, regnet öser ner o någon Lucia har jag inte sett till...Jag hade gärna sett att marken hade varit pudrad av ett tjockt täcke av snö för att få den rätta känslan....men det verkar vara väldigt svårt att få till. Regnet står som spön i backen, fast inne är det varmt o skönt. En eld som sprakar i kaminen är inte helt fel :)



Här behövs det dock fyllas på med lite mer ved....



Ja som ni ser så öser regnet ner....suck så trist.

Glad Lucia på er (säger man så, glad Lucia...hm, vet inte riktigt)

Kram

Skräckblandad förtjusning...

Systers minsting (3,5 år) hyser en hatkärlek till Tomten. När vi firade äldste sonen för ett par helger sedan så frågade Miffe (allmänt kallas hon så) efter Tomten. Jag hade inte plockat fram mellankillens dansande tomte o förstod att det var den hon frågade efter (hur hon kunde komma ihåg den, kunde jag inte begripa). Vi gick tillsammans till skåpet för att plocka fram den...när jag vände mig om med tomten i handen så pep hon iväg. Hon blev väldans rädd, och ville absolut inte vara i samma rum som tomten ;)
Såklart tyckte de äldre barnen att det var lite kul...Dottern o Miffes storasyster (snart 6) kom på att vi hade en gammal tomtedräkt liggandes någonstans. De klädde på Mini (som jag kallar henne här i bloggen) tomtedräkten, något skägg hade vi inte utan dottern tog pads (sådana man använder istället för bomull när man ex sminkar av sig) o tejpade fast i ansiktet. När de kom o knackade på dörren blev Miffe jätterädd, hon hoppade upp i soffan o gnällde : Jag är trött... sätt på Wiiet..(med riktig blekingedialekt)...Hon ville dansa till mitt Just Dance 3 (hon tjatar om det så fort hon kommer hit, hon gillar tydligen att dansa lika mycket som jag:). Hon upprepade det flera gånger medans den lilla söta tomten stod i hallen o inte vågade gå in. Till slut tog de av Mini "skägget"..Då hoppade Miffe ner från soffan o rusade ut i hallen...Med hög röst sa hon :Men Mini (hon sa ju hennes riktiga namn), : Du var ju så söt...Vi fick oss ett gott skratt...
Tror den värsta tomteskräcken kom av sig lite för sen vågade hon träffa tomten på julmarknaden o ta emot en godispåse som han gav henne..



Det är den här lilla rackaren som Miffe är så rädd för...mjukistomtar o "riktiga" tomtar går tydligen bra, inte (som hon själv säger) leksakstomtar...

Hoppas ni har en fin helg, här står maken vid spisen o njuter (ja hans egna ord...). Julköttbullar, brunkål o revben har han lagat o stoppat i frysen...Sen blir det thaiwok idag, tur att han gillar att laga mat...jag gör det inte ;)

Kramar


En liten en...

Ja som ni kunde se i förra inlägget så har vi ingen snö....än, hoppas jag att jag kan säga. Jag längtar jättemycket tills det ligger ett tjockt täcke av snö utanför dörren. Julkänslan blir sååå mycket starkare då....o sen längtar jag såklart tills vi kan ut o inviga våra nya längdskidor...
Igår var det en fin dag, som gjord för att putsa fönster o kratta o sopa löv...Idag, inte så fint..o fönstrena ser precis lika eländiga ut igen...Jaja, bättre att hålla sig inomhus, undan regn o rusk. Gran har vi inte ännu, men en liten en får tjäna som julgran så länge ;)



En av mina adventsljusstakar står också här.

Ikväll kommer äntligen grabbarna hem, så jag hoppas på en mysig helg med familjen samlad.
Önskar er alla en härlig helg!

Kramar på er

Det kan gå vilt till...

Som jag berättade i förrförra inlägget så hade vi julmarknad här i byn i Söndags. Det blev väldigt uppskattat (tror jag) och välbesökt...Sådana bilköer som vi fick stå i har jag aldrig varit med om här i byn....o det hade kunnat sluta i slagsmål ;) En del människor har inget "körvett" överhuvudtaget...de ska bara fram till varje pris. Jag skällde ut en äldre otrevlig karl som körde om alla i bilkön och hamnade i vår körbana...(när vi skulle därifrån). Han tyckte att vi absolut skulle backa tillbaka, han hade ju bara kört om "parkerade" bilar....Hm, konstigt att de parkerade bilarna var i gång o att det satt folk däri...Nej, jag kokade nästan av ilska..meeeen han backade till slut. Han blev spydig o frågade mig flera gånger om jag var parkeringsvakt, efter tredje gången fräste jag JAAA! Jag säger bara jisses...

Där var en del knallar som sålde allt möjlig från fina kransar, julknäckebröd, blomarrangemang, fina tovade tomtar mm...En sådan fin tomte köpte maken till mig.



I fönstret i vardagsrummet gör den sig bra...

Kramar på er

Gottebordet fylls på så småningom...

Så länge jag kan minnas har vi fyllt gamlafarmors gamla skänk med godsaker i juletider....allmänt kallat gottebordet. Där står en massa godsaker o lockar..., som tur är har vi ganska god karaktär och håller fingrarna borta (så gott det går) i veckorna ;) Men är det någon gång som det passar med polkagrisar, skumtomtar, choklad, nötter o dylikt så är det väl nu...Det hemlagade godiset står i kylen...den burken känns dock lättare för varje dag...(fattar inte det ;) Leilas rocky roads är försvinnande goda, o till helgen får vi nog göra en omgång till.









Över gottebordet hänger de här hjärtanen jag har gjort av lummer...

Ha en skön kväll
Kramar på er

Ingen dumstrut inte...

December månad är en av årets mysigaste, det tycker i alla fall jag. Kunde det sen bara komma lite (nja, gärna mycket) snö också, så är jag toppennöjd :)
Dagarna har rullat på o det var inte meningen att ha ett sådant långt uppehåll, meeen ni vet hur det kan bli ibland. Vi har firat äldste sonens födelsedag, varit på julbord, handlat julklappar.. o i Söndags ordnades den första julmarknaden (såvitt jag vet) här i byn....Mycket trevligt.
Idag har vännen C varit här på en långlunch...vi fick oss ett gott skratt då hon tog av sig jackan...vi hade nämligen likadana klänningar på oss (vilken tur att vi inte bestämt oss för att luncha nere i byn...out in public ;)..Nej nu fick det räcka med dotterns goda skratt när hon kom hem och fick se oss sitta i soffan, som ett par tvillingar...hihi

Såklart har här julpyntats...ja, många tycker kanske att det är trist med sådant, men inte jag inte.....





Efter att ha fått lite inspiration på julmarknaden så gjorde jag ett par strutar (av det som fanns hemma) o "slog in" ett par hyacinter....enkelt o lite smågulligt...

Hoppas allt är bra med er alla som av någon anledning "ramlar" in här....

Kramar på er