Funderingar!!

Fredagshälsningar!!!

Som ni vet är Fredagen bästa dan i veckan, verkar som de flest tycker så. Jag älskar Fredagar för att.........

* Det är god mat som gäller, gör alltid något extra gott att äta på Fredagskvällen, tänder ljus o myser. Ikväll blir det skinkpaj, sallad o vitlöksbröd, mmm

* Brukar bli lite extra mysigt i tv-soffan, förhoppningsvis något bra på tv, eller hyr man en bra film.

* Händer att jag träffar en kompis eller syster o tar en extra god (onyttig) fika.

* DET ÄR GODISDAG!!!!!!

* Sen är det ju Lördag dagen efter, då kan man ligga o dra sig lite längre.

Varför gillar ni Fredagar, för jag vet att jag inte är ensam........skriv gärna o tala om, jag är lite nyfiken.

Visar en bild från mellankillens rum, det röda ps-skåpet som nu är akvariebänk o innehåller flera års prenummeration av Knasen.

image392

Sonen fick även en Game gungstol i födelsedagspresent av sin mormor o morfar. Den går att koppla till X-box, playstation mm, det är högtalare i den, o den är gudaskön att sitta o gunga lite i.

image393

Lite mys får han oxå ha, brickan har han köpt själv vid ett av sina ytterst sällsynta besök på Ikea. Nu väntar jag bara på att få OK från maken att måla om i sonens rum, det är nästa projekt.

Ha en underbar helg o njut av Fredagen o alla andra dagar, kramar

Slicka alla skålar o oväntat besök!!

Hejsan!

Tack för alla snälla kommentarer om byrån, jag blir jätteglad o dottern med som är supernöjd.

Igår blev det lite ändrade planer då lilla Mini åkt på vattkoppor, då är det bäst att vara hemma med mamma eller pappa. När mellankillen kom hem från skolan så var han sååå sugen på kladdkaka, han hade nog på minnet att det låg en i frysen som blev över på hans födelsedag. Men se den ville mamma spara.......ah jag kan svänga ihop lite chokladmuffins istället, tänkte jag. För att göra dem lite extra saftiga o goda la jag en liten ruta marabou mjölkchoklad i botten på varje muffinsform. Det gjorde tydligen susen för äldste killens flickvän sa att det var de godaste muffins hon ätit........låter bra va?

En som oxå vara sugen var Maila, hon stod o tiggde när jag bakade så hon fick slicka skålen....ja ja lugn i stormen, jag vet att choklad är farligt för hundar, men ska jag vara ärlig var det inte mycket kvar, någon annan hann före.

image388

image389

Barnen fick ju såklart smaka.......

image390

På kvällen gjorde jag fläskpannkaka, det var någon som var sugen där med, men inte lätt att komma åt, o så rör sig plåten, lika bra att ställa sig i den.

Sen var det där med oväntat besök.....jag har städdag idag o lämnade yttedörren öppen när jag skakade mattorna. Gillar inte att ha dörren öppen så för jag vill inte att flugor ska komma in, avskyr flugor, nu vet ni det. Vad jag inte hade väntat mig var att något ännu större skulle komma o hälsa på. Hörde ett konstigt ljud o gick runt o letade, då fick jag se denna lilla saken på mitt fönster....på insidan!!!!

image391

Som ni ser blev han/hon nog räddare än vad jag blev, jag sket i alla fall inte på mig. Fick lite smått panik, ringde till maken på jobbet 5 mil härifrån......Vad ska jag göra!!!!!! Öppna alla fönster, den bits inte....lite moraliskt stöd var kanske allt jag behövde, fick ut den utan några större besvär. Den lämnade sitt visitkort kvar lite överallt......jaja nu har man gjort det med, jagat fåglar.....
Ha en bra dag, här öser det ner, tror jag får gå o ta in min tvätt, kramar på er alla.........

Black is back!!!

Godmorning!!!

Ännu en fin dag, längtar tills jag tar på mig mina väl slitna walkingskor (slänger mig med ett finare ord än gympadojor....) o ta en låååång runda innan Mini droppar in.

Har nu färdat mitt projekt.....jodå en gammal spegelbyrå är det som fått nytt liv. Den var avlutad o har stått i hallen, innan den fick sig en uppfräschning. Sen ville jag inte ha kvar den, har tyvärr inte möjlighet att lagra möbler som jag inte vill ha. Jag fick den i 25-års present av mamma o pappa så det kändes inte helt bra att sälja den, men vad gör man??? Men så kattsingen att det gick, ingen vill ha den.......Den har stått i förrådet o varit i vägen sen i våras, så nu tyckte jag att man kanske kan måla den. Hellre det än att den står o blir fördärvad. Såg i Ikeas katalog att de har en serie som heter Hemnes. Deras spegelbyrå på minner om min i formen, så varför inte måla den svart o sätta in i dotterns rum o proppa ner allt smink, smycken, filmer, tidningar mm. Dottern nappade på det, o nu så har den fått komma in igen.

Det röda ps-skåpet åkte in i mellankillens rum o har blivit akvariebord....perfekt att ha alla fiskatiraljer inne i skåpet, plus en massa annat, de sväljer en del de där skåpen.

Så blev resultatet......

image385

image386

image387

Tycker det blev ganska bra, bytte till enklare stilrena knoppar, gillar att blanda lite......
Ha ännu en underbar dag, kramar

På löpet!!!

Hejsan!!

Nu har Maila löpt färdigt för denna gången. Är lite jobb med en löptik, hon vill nämligen inte ha tikskyddet på, så det blir lite droppar här o var, moppen används flitigt dessa dagar. Tur att det har varit väder så hon har kunnat vara ute rätt mycket. Annars har hon inga konstigheter för sig, man hör ju om en del som har ett jättejobb med löptikar. Det enda är väl att hon sprider sin "väldoft" i området så hanhundarna runtomkring har det jobbigt. Har oxå vid ett par tillfällen fått besök av en ihärdig friare med ett synnerligen utpräglat luktsinne.

På tal om löp...så tänker jag oxå på löpsedlar. När jag är ute på mina promenader så ser jag ju alla löpsedlar och jag måste få säga att jag är evigt trött på alla dessa löpsedlar om: så har svenskarna sex........så går du ner si o så många kilo, så får du platt mage till sommaren, ät dig smal, gå dig smal, de farliga fällorna mm o mm. Är det bara sex o bantning som säljer???? Står det så på en tidning jag tänkt köpa, ratar jag den direkt. Är inte ett dugg intresserad av hur vi svenskar har sex....såååå ointressant o uttjatat.. Banta, banta....oxå uttjatat, äta mindre o röra på sig mer, det är nog det enda vettiga.

Idag blev det en extra lång runda 1,5 timme. Enda dagen denna veckan som jag inte har Mini, så då får jag passa på att måla den lilla (stora) svart klart, handla mm. Det är ju ett fantastiskt sensommar/förhöst väder, klar lite sval luft o solen strålar från klarblå himmel, kan man bli annat än på gott humör? Tvättmaskinen går för full o jag är så tacksam så länge jag kan hänga tvätten ute.

Ha en härlig dag o njut av att hösten med sina vackra färger o svala luft är på ingående.....kramar till er alla

En förkik på den lilla/stora svarta"saken" jag målar, snart är den klar, kanske redan ikväll.......

image384

Mmmm, lite lagom traschig sådär, nej jag menar väderbiten, det är en gammal möbel det här.....

Nytt projekt o kliande myggbett.....

God eftermiddag på er!

Här är rena stormen idag, det blåser o det känns verkligen som höst. Solen skiner, för tillfället, har dock ösregnat.....det kände Maila på sig som vanligt, för jag fick gå en runda utan henne.

Har börjat på ett nytt målarprojekt, av mindre slag. Kom på när jag satt med penseln i hand, att jag gillar verkligen att måla, tycker det är så avslappnande. Ni får se vad jag pysslat med när det är klart....

Kalaset gick jättebra, maten räckte o blev över, så jag slapp laga mat igår, kanon....Var i stan igår med sonen o han köpte lite fler fiskar o lite annat till akvariet, hoppas han tycker det är kul om några månader oxå. Satt ute länge i fredags o fick lite nya myggbett, har aldrig haft så mycket myggbett sen jag var liten. Kliat har det oxå. Nyss kom maken hem o hade köpt något till mig, blev så glad......det var inget romantiskt men omtänksamt.........

image378

Min snälle make kom med denna.........

image379

Mitt projekt för idag, svart ska det bli.........

image381

Ser ni något som ser ut som ett blockchoklad som ligger i frysen hemma hos någon, så ät det inte, kan vara som här...frusna mygglarver......blääää, till fiskarna.



image383

Maila på paddjakt, hon är alldeles för sent ute, den är puts väck...
Ha en mysig söndag, kramar

Lathund!!!

Tjenare tjenare!!

Fullt upp idag, tackar för alla grattishälsningar till sonen, ska framföras........fick ju en jag med,  någon ( himla förståndig ) tycker att även vi mammor ska uppmärksammas eftersom det är vi som klämt ut dem........hon kanske inte uttryckte det precis så men det är ju så det är.

Vaknade redan halv sex idag, va...det är ju inte jag som fyller år, behöver ju inte ligga vaken o vara osömnig. Gick upp efter ett tag o bryggde kaffe till sonen, han ville ha paket o kaffe på sängen. Han blev så himla glad över sina presenter, det är kul för oss föräldrar att se när man prickar rätt. Han fick ett akvarium som han önskat länge, dc-skor, ett x-box 360 spel o en adidas tröja. Sidenkalsonger med simpson på från brosan o lilla syster hade köpt fiskmat o ett marabou mjölkchoklad. Nu är allt under kontroll, maten förberedd så långt det går, är alltid färdig i god tid, hatar att stressa. Storkillen ska hinna med ett läkarbesök innan gästerna kommer, han har klagat på att han har ont i bröstet, hoppas det inte är något allvarligt, känner att jag har en klump i magen.

När jag stod o skalade potatis, i massor så hörde jag snarkningar, att jag hörde något över huvud taget är ett under då kranen är den mest högljudda jag någonsin hört........Kunde ju inte vara maken, han satt o jobbade vid datorn. Kollade in i vardagsrummet o fick se att det var Maila som snarkade som sjutton. Hur hon kunde vara så trött är en gåta för hon skulle inte med o gå morgonrundan i morse. Vet inte om hon har någon inbyggd regnradar, så fort det har regnat, eller regnar så struntar hon i mina pock o lock om att ut o gå en sväng. Hon var kanske trött sen igårkväll då vi var ute o gick o sen fick hon duscha o klippa sig när vi kom hem, det tar musten ur både henne o mig.

Ha en riktigt trevlig helg, tittar in till er senare, kramar

image375

ZZZZZZZ, snarkar kan även hundar göra, i alla fall om man heter Maila....

image376

Jag är trött......lämna mig ifred.

När jag gick ut på altanen för att fixa till lite, för vi verkar ha sån tur att vi kan sitta ute o grillningen blir av som planerat, så skulle jag lyfta på Mailas filt för att sopa, då höll jag på att sätta andan i halsen, fast det gjorde jag inte utan tjöt som en liten stucken gris för där låg denna.........

image377

Tur att jag har min prins för denna skulle jag verkligen inte vilja kyssa.

Dan före dan....

Hej där!!

Idag har det varit en perfekt städdag, dels för att vädret är kass = regnar, typ öser o hela tiden, och att barnen är i skolan. Det är mycket lättare att städa när de inte är hemma. Svårt att putsa på datorerna o tangentborden när det sitter en unge där som är mitt inne i ett spel eller konversation. Är inte så populärt om jag råkar komma åt en knapp som ställer till det för dem, himmel vilket ilandsbekymmer........

Imorgon fyller mellankillen 15 år så det är ju alltid lite extra noga med städningen när man ska ha kalas, vilket egentligen är rätt onödigt för man behöver ju städa efter kalaset oxå. Hoppas på fint väder för jag har köpt kotletter till ett mindre kompani som vi tänker grilla. Gör nog en potatisgratäng och en eller två olika potatissallader. Sonen tycker inte om tårta så han vill att jag ska baka kladdkakor istället, passar mig bra, är ingen tårtfantast heller.

Tog lite bilder från dotterns rum nu när det är nystädat...hon har tusen o en saker på sitt rum, smink o krämer o jag vet inte allt. Jag plockar undan o ställer in i skåp men sen när hon gått till skolan så ser jag att allt är  framdraget igen. Hon säger att hon trivs när det är stökigt.....hm är hon verkligen min dotter??

Ha de bra på er alla, snart fredag, jippie......vi måste upp tidigt o sjunga för våran kille, tänk vad tiden går........

image367

image368

Här är det städat....kan ni tänka er hur det såg ut med ÄNNU fler saker på skåpet......

image370

Datorn har en särskild plats i mina barns hjärtan......

image371

Ljuslyktor som passar inne på hennes rum.

image372

Platsbyggda soffan med mycket förvaring i....sladdar som hänger, inte snyggt men hon har en klämspot uppe i sängen för att kunna ligga o läsa på kvällarna, går att fixa snyggare men det är sånt som inte prioriteras.......

image374

Lite söta mjukisar kan man ha fastän man börjar bli en stor tjej....

Matfusk!!

Hejsan!!

Idag har jag o syster varit i stan, såklart var Mini med, o det kan jag säga...hon har varit på bättre humör. Envis o egen vilja kan man prata om där. Känner att jag blev genomsvett av hennes trots o trilskande. Hon ville gå på ett håll, men det ville inte vi, då satte hon sig o vrålade. Vi hade ingen vagn med för vi skulle hämta ett STORT paket till mellankillen så hon fick gå. Inte lätt för oss stackars mammor som hade händerna fulla av tunga kassar o ett barn som vill något helt annat. Hon brukar annars vara väldigt trevlig att ha med, hon njuter av vårt sällskap o all uppmärksamhet hon får av oss, men inte idag alltså.

Vi brukar passa på att synda lite när vi är iväg så syster o jag. Det blev som vanligt ett mc-donalds besök, shhh säg inget till de stackars barnen som var i skolan o fick äta av skolans inte så populära mat. Matlagningen kom jag inte undan ändå, ungarna var vrålhungriga. Jag brukar inte "fuska" så mycket med matlagning men jag hade inte så gott om tid eller lust att laga till något så jag köpte en burk från arla köket som man blandar ner i kyckling eller fisk. Killarna  har precis ätit det o tyckte det var jättgott, några såna burkar skulle man kanske ha i kylen......

Morgonen avlöpte utan komplikationer........alla kom iväg i tid o utan sura miner, skönt.........första skoldan avklarad.
Ha de gott mina vänner, kramar

image366

Denna blandade jag i kycklingfilé som jag brynt ( i bitar ), hade äggnudlar o grönsaker till, fick tydligen godkänt. Smakade inte ens själv hur det blev, var fortfarande mätt, hm konstigt.....

Omflyttning!!

Hej där!!

Just nu väntar jag på att kompisen C o hennes dotter L ska komma. Tänkte att jag kunde passa på att blogga lite då. Idag känns det verkligen som höst. Gula löv singlar ner på gräsmattan men luften är ljummen.  Det är väl oundvikligt att hösten är på väg.

Imorgon börjar skolan.......det är väl inga glada miner över det precis. På torsdag är det föräldramöte...... alla redan, i dotterns klass. Japp de går ut hårt. Skolresan som ska äga rum i september ska diskuteras. Vi föräldrar o lärare tyckte att de skulle åka så tidigt som möjligt när skolan börjar, för de brukar bli så tajta av en skolresa o då är det synd att lägga den i maj när de sen slutar i juni.......andas...det var en lång mening.

När jag köper något nytt kan jag gå o flytta runt mina prylar hur mycket som helst innan jag hittar rätt plats för mina kära ting. Satte en annan vas jämte mina ljusstakar, det blev bättre, detta lilla runda bord har verkligen varit föremål för min omflyttning många gånger. Nu ska ni få slippa se det mer......lovar, tror jag.

Ha en fin dag, kramar 

image365

Vas o blommor inköpta på ica maxi, blommorna var skitbilliga (ursäkta språket), 6.90 styck......

Kallvatten!!

Hej där.

Nu är helgen avverkad, den gick som vanligt snabbt. Hade lite inplanerat i helgen så då går ju tiden ännu fortare. Har varit på 35-års kalas, det var trevligt o gott...oj så många goda kakor o tårtor, hela tre stycken olika tårtor. Först var det ju mat oxå, så mätta blev vi.

Sen har helgen bestått i att fixa i trädgården, fattar inte att en liten plätt på knappt 600 kvadratmeter kan ta sån tid att hålla i ordning.....Känner mig ganska nöjd men oxå slut i kroppen o huvet värker, har nog druckit för lite.
 
Igår så slutade varmvattenberedaren fungera, den är bara fem år gammal så det var ju alldeles för tidigt med sådant krabb (o hur kul är det att lägga pengar på en grej som bara finns men som varken är snygg att titta på eller som man direkt använder..) Jaja, elektrikern kom i morse då vi konstaterat att det var ett elfel o bytte värmepatron, så nu funkar den igen, hurra, jag tog ett bad o firade.

Tror bloggtorkan har mig i sina krafter.......är lite allmänt låg, kan vara PMS med......ni vet då är man inte på topp direkt, inte jag i alla fall. Många kramar till er alla

image363

En vy från glasstället i Båstad i somras, det var jättehärligt att sitta där o titta ut över viken.

image364

Har på känn att jag visat denna innan, ursäkta i så fall men jag tycker det är så vackert med solnedgång

Ljuspunkter i mörkret!!

Hej där!!

Fredag igen....ojoj vad veckorna går fort, nyss var det skolavslutning o nu......ett par månader senare, inte mycket mer solbränd är det över. Nu börjar snart tidiga morgnar med trötta ungar som ska väckas o förhoppningsvis få i sig lite frukost innan skolan börjar...Sen kommer de hem med högvis av papper till oss föräldrar, scheman, lappar om föräldrarmöten ( brukar inte låta vänta på sig ), olika aktiviteter som planeras mm o mm........Har man tre barn är det mycket man ska få reda på o helst engagera sig i, vilket man självklart vill. Har haft en del jättebra lärare till mina barn, sådana som man känner att de verkligen bryr sig om barnen o att det ska vara en trevlig arbetsmiljö för eleverna. Sen har vi ju en del skräckexempel.....jag är tyvärr en sådan som inte kan hålla tyst när barnen eller jag tycker att något är helt uppåt väggarna. Jag drar mig inte ett dugg för att ringa lärare eller andra föräldrar när det är något som inte stämmer. Detta var mer när barnen var små o det var en del incidenter med slagsmål o mobbing, sånt som tyvärr är vardagsmat för vissa barn idag. Som tur väl är så har det lugnat ner sig ju större barnen blivit, de har aldrig varit mobbade men min äldste kille har alltid varit ( och är ) så himla snäll o diplomatisk, en del har ju utnyttjat det.........


Är lite tom på ideér så jag har lånat ( snott ) ideén från Tina att visa lite ljuspunkter i mitt hem, förutom mina barn som jag inte vill exponera......

image353

Mina röda ljuslyktor som åker fram till jul, fick dem av kusinerna när jag klarade ta mitt  körkort, jippie!!!

image354

Födelsedagspresent från kompisen C.

image355

Ljuslyktor på rad.....

image356

Morsdagspresent.

image357

I hallen står dessa o välkomnar.

image358

På altanen har jag lite blockljus stående.

image359

Glasljusstake från Ikea.

image360

Mina senaste, inte sista par....

image361

Från Village kommer dessa.

image362

Denna står på soffbordet, går inte att ha något högt o fint, det bara flyttas på annars ser man ju inte teven........
Är inte lika duktig på att lägga fram bilderna snyggt, som vissa andra........men håll tillgodo.
Ha en trevlig helg på er alla, imorgon blir det 35 års fest.......makens syster fyller, kramar på er.

Lampor!!

Godmorgon!!

Hoppas dagen börjat bra....här är vädret lite soligt o blåsigt så det blir till att tvätta lite idag. Idag kommer Mini, det är första dagen sen innan semestern så det blir väl full rulle.
Igår var det kanonväder så vi körde till havet. Vattnet var lite kallare än förra veckan men destor klarare. Jag suger verkligen ut det allra sista av sommaren känns det som. Så man får några sol o baddagar att tänka på när hösten kommer. Jag gillar de flesta årstider så det är bara mysigare när det mörknar lite o man tänder ljus.

Igår visade Tina åter några av sina fina lampor o undrade om inte fler ville visa sina. Jag är lampoman, byter ganska ofta till makens stora sorg. När jag tröttnat så ställer jag dem lite varstans, där jag tror att ingen ser dem. Har oxå många utlånade till mamma, syster o bror.

Här kommer några av mina......

image341

image342

Dessa står i hallen.

image343

image344

Översta lampan står i storkillens rum, denna i dotterns.....hon har en himla röra på sitt röda ps skåp.

image345

image346

Mer från dotterns rum, ljusslinga ger ett mysigt sken, det syns inte på bild..

image347

I köket i taket hänger dessa som ger ett bra arbetssljus.

image348

image349

image350

image351

En del av mina lampor i vardagsrummet.

image352

I sovrumsfönstret står denna, jag får väl ge mig nu......ni tröttnar väl annars, men ni ser, lampor gillar jag, ska bespara er mitt lilla gömställe......
Ha en fin dag, kramar....

Blomma i vas!

Hej!!

Blir en liten kortis, har nämligen ett mindre ( läs större ) tvättberg som väntar på att tas om hand om......Det är ju inte det roligaste som finns men nu är det dax, ungarna springer o letar kläder o jag säger bara, de ligger i tvättstugan i HÖGEN......De blir inte så glada....

Dessa dagar har varit VARMA så lusten o orken att göra så mycket har inte infunnit sig. Har suttit en del på altanen o läst på min bok. Skönt att ha en bok att ta till när det blir lite långtråkigt.

image340

Denna vasen köpte jag i Ullared, igår köpte jag en liten blomma att sätta i, tyckte den passade ihop med mina ljusstakar.
Ha en fin dag på er allihopa, kramar

Stenavslutning!!

Hej!!

Nu har jag nog slut på stenfoton o ideér, så idag blir det grande finale........
Idag har jag o maken varit i stan o köpt presenter till mellankillen. Så skönt / kul att hitta saker som han nog blir jätteglad över. Det är annars inte  helt lätt att hitta presenter till killar i den åldern.

När vi kom hem grillade vi, i ösregn o åska, mysigt att sitta på altanen med tända ljus o höra smattret. Temperaturen är det ju inget fel på, varmt o kvavt inne, men ute helt lagom.

Här kommer bilder från Hovs hallar, där kan man verkligen prata om stenar, det var fantastiskt vackert där.

image335

image336

image337

Mobilen är kamera så bilderna blev väl inte det bästa, där uppe står killarna.

Idag när vi var i stan var vi inom Duka, de hade så fina ljusstaker som fick följa med hem.

image338

Sen kom äntligen filten som jag skulle få ifrån Plaza då jag förnyade min prenumeration.

image339

Ha en fortsatt trevlig helg, kramar på er........ 

Puh, varmt!!!

Godkväll mina vänner!!!

Idag har det varit varmt........riktigt klibbigt. Eftersom det inte har varit soligt så åker man ju inte till havet, så man får gå hemma o svettas. Bjöd hem mamma o syster med barn på eftermiddagsfika. Gjorde en björnbärspaj o en äppelpaj. Det uppskattades, blev inte mycket över. När vi satt på altanen kom ett skyfall som fick sätta det nya altantaket på prov....skulle det läcka någonstans??? Det verkade hålla bra.....

Har suttit ute o ätit middag nu ikväll o det är det sköntste stället just nu, lite svalare, men sen kom myggen. Vi lyssnade på musik o jag o dottern tog några danssteg, maken satte på Guns N´ Roses, då går det ju inte att stå stilla.

Ha en underbar helg, kramar

image331

Här har jag samlat lite semesterminnen från Egyptenresan år 2000, stenar, snäckor tror det ska ligga en liten hajtand där med.



Stenlykta!!

Hej!!

Har haft ännu en härlig dag vid havet. Syster ringde mitt i veckostädningen o tyckte att vi skulle dra till havet. Jag är inte sen att hänga på, städningen kunde jag fortsätta med när jag kom hem. Det var 22 grader i havet o barnen har legat i hela tiden. Efter ett tag kom mamma o pappa seglandes o la till vid stenbryggan, vi tog en fika ihop. Maken kom oxå ner en sväng, jag hade låst honom ute.....inte meningen. Han fick lite kaffe o mackor när han ändå var där. Sen hade han middagen färdig vid fyra när vi kom hem, det kallar jag lyx. Blev en del dopp även för mig då Mini satt i mitt knä i brassestolen o kissade ner mig, inte bara en gång utan två. Hon är som syster säger, en sugpropp på mig när vi träffas.

Ikväll har jag o syster gått en "björnbärsrunda", nu var jag riktigt skyddad mot myggen. Jag har fått ett tiotal myggbett på mina stackars vader o tidigt i morse, vid fem var jag upp o smorde in dem med hydrokortison o kylbalsam. Kan inte påstå att det hjälpte så mycket, kliar så jag blir TOKIG!!!!!!

Fredag imorgon, då ska jag nog göra björnbärspaj o bjuda på.......ha de gott mina vänner, kramar

image329

Detta är en stenlykta som jag fått av syster o bror, ni såg va??? Sten.......

image330

Ett foto på mig i motljus som maken tagit, står o ser ut över mina ägor......tvättvindan o gräsmattan.

Det blev sol....

Hej!!

Ringde mamma i morse, ska vi gå en runda innan det blir för varmt?? Jodå det var hon pigg på. Hann inte mer än lägga på luren så började det störtregna, från noll o inget till syndafloden ( lite överdrivet ). Vi gick ändå o det slutade regna ganska snart. VI gick o letade björnbär o híttade en riktigt härlig buske med stora mogna bär som dignade från busken. Vår morgonpromenad tog en halvtimme mer än tänkt men det var det värt när man kunde stoppa lite bär i frysen.

Sen har vädret varit underbart men det såg ju inte ut så från början så det blev inget hav idag. Har ägnat eftermiddagen till att leta present till mellankillen som fyller 15 om lite mer än två veckor. Det blir nog bra.......ni får se sen...

Jaja, stenar var det sagt o stenar ska ni få...

image327

Fat o stenar inköptes i Ullared, ställde den på altanbordet....

image328

Kan inte låta bli att visa mina bär...ska bli goda pajer av allt.
Kramar på er o försök o njut av sommarens sista dagar.

Mera stenar!!!

Hej!!

Idag har det varit en underbar dag, en sådan dag som jag förknippar med sommar.....Jag började dagen med en timmes promenad i rask takt, avslutade rundan med att plocka björnbär, till två pajer i alla fall. I slutet av gatan ligger skogen o i skogen finns det många björnbärsbuskar. Att benen blödde o myggen käkade på mig brydde jag mig inte om, de svarta bären gäckade mig. Får ta en björnbärsrunda imorgon oxå.

När jag stod o plockade bär ringde syster o tyckte att det var havsväder, jag höll med o blev lite förvånad då syster är totalt olik mig...hon ogillar sol o bad. Vi körde de 17 km till havet, storkillen hade flickvännen med sig, dottern ville ha bästisen med sig så mellankillen fick åka i systers bil, de har en 7 sitsig.  Det var helt underbart därnere, vattnet var 21 grader varmt så det blev många bad för barnen, ett för mig. Sen när vi kom hem startade jag grillen o la på kotletterna som jag lagt i marinad innan vi körde till havet. Alltså en perfekt sommardag för mig....

image321

Här har vi stenbryggan. Vi brukar åka till en udde som inte så många vet om, jag har varit där sedan jag var barn. Mamma o pappa hade segelbåten där. I tonåren vill jag hellre åka till en häftigare badplats men nu älskar jag detta ställe där det endast brukar vara "stammisar". Får barnen välja vill de åka hit. Dottern o kompis sitter o pratar killar, kan jag tänka.....

image322

Ena änden av stenbryggan.

image323

Här någonstans i havet ligger en jättestor betongklump med mitt o systerns namn o våra handavtryck på. Pappa hade båten liggande på svaj här o bojen fästes i denna betongklump.

image324

Stenmur, jag säger bara, sten, sten, sten.......

image325

Ni får en bild på havet med...

image326

Jag säger bara, barn av idag....
Ha en underbar kväll, tack för alla gulliga, fina, snälla ord som ni skriver till mig, blir jätteglad, kramar

Tema stenar!!!

Hej!!

Tänkte prova något nytt...jag ska försöka ha temavecka..stenar. Foton som jag visar denna veckan ska handla om / avpoträttera stenar. Det blir en liten utmaning till mig själv, stenar finns det ju gott om men det ska ju vara lite mer än bara "vanliga" stenar. Sen finns det saker man kan göra med sten / stenar.....

image317

Här är vår stengång som går från framsidan till uteplatsen på baksidan.

image318

Här fortsätter den, intill husväggen ligger "vanlig" sten i ett lager av stenmjöl, lättskött istället för rabatter.

image319

Här är målet, den lilla kladden på gången är tyvärr en snigel som jag råkade trampa ihjäl....hus o allt krasade under foten min.

image320

Rabatten i det lilla hålrummet mellan stengång o altan.
Idag har jag o dottern legat på studsmattan o solat, härligt...maken har börjat jobba, stackarn......Ha en fin vecka, får se om jag lyckas med min stentunga utmaning. Soliga kramar

Husbilder!!

Hej!!

Här kommer lite bilder på huset. Nu är det ju färdigt o här är resultatet. Är faktiskt himla nöjd, det är inte helt lätt att hitta en färg som ska göra sig snyggt till det mindre snygga teglet. 

Tog också en bild på den berömda pilen, ni ser vad den har vuxit, nu är den ett bra insynsskydd från gatan.

Ha en trevlig söndag,  kramar

image304

image305

image307

image308


Ullared!

Godkväll!!

Är hemkommen från trippen till Ullared. Vi har haft en kanondag, det var såklart mycket folk men inga köer in eller vid kassorna. Kan inte fatta att vi har sådan tur, tycker att de senaste gångerna jag har varit där så har det varit mycket folk men absolut inte så mycket så att man dånat av. Jodå, det blev några fulla kassar, jag blir ju tokig av allt snyggt, och billigt dessutom, det lyser i mina ögon. Hade sån tur så att de glasen jag köpte på Bolagret fanns där ( halva priset ), även det som gick sönder.....vilken himla tur. Jag köpte ett par extra ifall.......

Barnen hittade lite kläder, jeans, t-shirts, luvtröjor nu säljer de även adidas och mellankillen ville ha en adidas tröja, är lite billigare än i sportaffären. Dottern hittade naturligtvis alldeles för mycket så det fick bli lite ransonering.....Jag köpte två klänningar, en röd som det står Gina tricot i??? Och en rutig klänning / tunika, helt överkomliga priser.

Här kommer lite bilder...

image309

En liten kasse som kan hänga i hallen o få följa med o handla ibland.

image310

Brickor, i stjärnans tecken..

image311

Olja / vinäger flaskor och salt o pepparkar, använder mycket olivolja i matlagning så det passar bra.

image312

Lite nytt till köksfönstret, ny lampa, nya krukor, ser ni att de påminner om de till vänster???

image313

image314 

image315

Lady in red, det är jag det.....

image316

En ny handväska, tycker jag kan unna mig det när det är så billigt....89 kr.
Ha en underbar helg, imorgon bär det av till makens föräldrar så det blir några mil i bilen.....igen, kramar

Fartfylld!!!

Hej där!!

Kan slå vad om att det inte kommer oväntat besök idag......jag har nämligen storstädat, fixat i ordning mig själv ( har ju gått o slafsat eftersom vi grejat ) och så har jag bakat två sorters kakor. Jag menar det skulle ju vara för bra, det händer ju nämligen oftast att det kommer otippat besök när jag ser ut som sju svåra år, eller så är huset upponervänt. Så snälla, någon kan väl droppa förbi o se hur perfekt jag är......( det sista var ett skämt, bäst att klargöra).

När jag gick o städade vandrade tankarna till allt möjligt. Kom o tänka på en kompis till syster som aldrig släppt väder i sin sambos närhet, de har ändå varit tillsammans i ca 13 år. Herregud tänker jag.....det hade aldrig funkat, jag som är en sån fartfylld människa (lite svengelska där, kändes lite avslöjande annars...). Då hade jag fått smyga undan ganska ofta. Är det jag ( för all del, mamma o syster är likadana ) konstig som inte bryr mig eller är det ovanligt att smyga med det.....ni vet. Jaja, jag dricker så hemskt mycket pepsimax, ni vet det är all kolsyra som gör mig till en fartfylld människa.

Här kommer recept på kakan jag gjorde idag, det är supersmarrig

2 ägg
2 dl socker, vispas tills det blir poröst

blanda: 2 dl mjöl
               2 tsk bakpulver
               1 dl kallt vatten
Blanda ner allt i äggsmeten. Häll smeten i en smord o bröad form, helst en med avtagbar kant. Sätt in i kall ugn i  mitten o sätt på ugnen på 175 g i 40 min.

Glasyr : 75 g margarin
               1 dl socker
                1 äggula
Låt det koka tjockt o sedan sjuda någon minut, på väldigt låg temperatur, rör hela tiden. Häll det över den färdiga kakan och häll cocos över.

image303

Ha en fin dag o helg med förresten, imorgon åker familjen till Ullared så jag hinner kanske inte blogga nåt, kramar....Lägger detta under kategorin baklust, i dubbel bemärkelse.

Sol idag / ikväll!!

Godkväll!!!

Har inte hunnit med att blogga på sistone, vi har ägnat oss åt roligare saker.......nej jag skojar, inte roligare, men nödvändiga.Kan nog säga att målningen av huset är färdigt......inte en dag förtidigt. Känns så himla skönt, det blev fräscht o fint. Altanen fick med sig en omgång, bytt tak o målat allt trä därinne. Maken byggde även ett nytt staket till altanen, det blev riktigt fint, han är duktig han....( han står bredvid mig nu...)

Solen verkar ha hittat hit idag, men värmen är det värre med. Det är ovanligt rått på kvällarna så tom brasan har tänts ett par gånger, har väl aldrig hänt innan.

Ha en fin kväll, många kramar



image302