Taklök på soffbordet...När vi i Söndags hade vår lilla grillkväll så hörde vi sirenerna från en ambulans på ganska nära håll...Det ljudet får mig alltid att fundera över vart jag har mina nära o kära, just i Söndags var ju de flesta samlade här så det kändes ok (ni förstår vad jag menar va?) ändå...Det vi inte visste var att det var grannarna mitt över som hade ringt efter ambulans då en man låg helt avsvimmad på cykelvägen bakom deras hus....Det blödde från huvudet o han var inte kontaktbar alls. Ambulansen kom och de kunde konstatera att det var riktigt allvarligt. Igår stod hans dödsannons i tidningen...En pappa, en son, en "granne" (han bodde några vägar ovanför vårt) som man brukade hälsa på o säga några ord...finns inte mer. Tänk vad livet kan ha olika vändningar...Vi satt o hade en trevlig kväll, o där låg han o kämpade för livet....Ja det får en verkligen att tänka efter...Jag kände att jag ville ha lite förändring på mitt soffbord, o höga ljusstakar, blommor mm går ju bort....Jag köpte lite taklökar o la i mitt zinkfat o sen la jag lite sten runt o satte ner några värmeljus....Det blev ett lagom lågt arrangemang som inte behöver flytta på sig så fort man ska titta på tv ;)

Ha en skön eftermiddag
/kramar

Spontant är ofta bäst...Spontana träffar/grillkvällar mm. brukar ofta bli allra trevligast, utan en massa planering utan lite enkelt o just spontant. Som igår, jag var ute hela dagen o klippte gräs, rensade rabatter mm när jag tyckte att det var ju faktiskt riktigt fint väder. Jag sa till maken : Ska jag ringa till syster o fråga om de vill komma o grilla....Javisst, tyckte maken. Sen ringde jag till mamma o pappa oxå o alla ville gärna komma..så det var snabba ryck.... Vi hade en trevlig kväll, det var ljummet ute så vi satt i kortärmat långt in på kvällen. Inte ens myggorna störde oss, o jag tror jag vet varför ;)De här myggmarschallerna köpte vi på Jem & Fix, o de verkar jättebra även mot getingar. När vi satt o åt så kom de där oinbjudna getingarna o surrade runt oss hela tiden. Då tände jag dessa ljusen, bara för att se vad som hände, o sen....inte en geting eller mygga på hela kvällen, skönt.

Lite mysigt är det att sitta ute nu när det mörknar lite tidigare på kvällarna, jag tände upp alla ljusen som jag har på altanen o det blev så mysigt...Denna ljuslyktan fick jag i början på sommaren av dottern...bara för att hon ville (o så sa hon till syster att hon hade saknat mig när jag o maken var i Köpenhamn två nätter :)...den är jättefin när den är tänd.Dessa ljuslyktor från Ikea är oxå jättefina när de är tända...

Så denna helgen har vi haft trevligt i goda vänners sällskap (Tyskland) o i familjens (syster med fam, o mamma o pappa) sällskap, kan inte bli mycket bättre.... :)

Hoppas ni haft en fin helg ni med
/kramar