Valborg

Hej på er alla!!

Trevlig valborgsmässoafton på er. Det är inte så varmt idag, men det är ju precis som det ska vara på valborg, man ska stå och frysa vid brasan och bara längta hem till soffan igen.

Idag har maken och mellankillen varit och flugfiskat. De stack redan lite i fyra i morse. De fick två stora och säkert fina laxar. Jag som absolut inte äter fisk och inte för mitt liv kan rensa en, blev överlycklig när grannarna tog emot dem. Jag behövde inte ens se dem.

Store killen tog moppen och körde den dryga milen till flickvännen och kompisar där de ska grilla och fira valborgsmässoafton. Han kommer hem imorgon. Dottern har bestämt med kusinen och kompis att de ska gå ut till majbrasen där vi sen möter upp och skjutsar hem dem. Mellankillen har som sagt varit uppe tidigt och är väl ganska trött men hänger nog på ut till brasan en sväng.

Jag, dottern, syster och Mini har varit i stan, den närmast liggande där brodern och en av våra väninnor bor. Vi åkte hem till P och hennes döttrar och sedan har vi gått på stan och handlat lite avslutningskläder till dottern. Ganska otraditionella, vita leggings med typ spets nertill, korta jeansshorts och ett vitt lite tjusigt linne. Hon ville bestämt ha detta och då är det lika bra att vika sig. Hade jag köpt en klänning hade hon inte använt den sen mer så det blir nog bra så här.

Ha en trevlig kväll, ta på er, (alltså jag menar kläder, mycket) det ska jag...kramar Maria

image131

Se så fina och gröna björkarna är...


Shoppingdag

Morsning korsning!!

Hoppas vädergudarna varit snälla mot er. Vi har haft fint väder. Igårkväll satt vi ute i kortärmat till halvnio. Vi grillade och åt ute på framsidan. Grannens hund stod på deras framsida och var väldigt sällskapssjuk. Han var ute själv en sväng, efter lite ylande och skällande kunde han inte hålla sig  ifrån oss (kan väl tänka att husdjuret lockade mest eller kanske grillningen). I alla fall, han kom rusande i full karriär. Grannarna hade beställt mat och kom över efter hunden och åt här hos oss. Deras tvillingflickor (snart två år) hade hur kul som helst på studsmattan och därför blev vi sittandes och gottade oss. Sedan var det läggdax för tjejerna och då började det bli lite kyligt så då gick vi in var för sig. Hur skönt som helst.......

Idag har vi shoppat loss, stack vid nio och var hemma lite i sex. Maken, jag, dottern och sonen med flickvän. Mellankillen valde att vara hemma och sova, det är han jätteduktig på. Handlade två nya toppar, en på gina tricot, och en på, kommer ej ihåg vad affären hette.........Typiskt mig, lägger aldrig namn på minnet. Handlade lite saker på village me. Skor på skopunkten blev det oxå. Solglasögon köpte jag på glitter, jättefina och billiga. Jag är ganska nöjd.

Ha en fortsatt trevlig helg, kramar Maria.

image123

image124

Bricka med värmeljushållare från village.

image125

Vas och blomma, oxå från village

image126

De får husera på tv-bänken, ni vet mina liljor....de är ett minne blott

image127

Måste bara visa skorna jag köpte till Mini, de är så söta och små.

Trevlig helg

Vill passa på att önska alla en trevlig helg. Nu är det ju lite långhelg igen så det blir kanske lite si och så med bloggandet, i alla fall om det blir fint väder.

Köpte två nya svärmorstungor igår, har totalt snöat in på dem. De är så snygga och lättskötta med för den delen. Maken undrade varför de hette så, ja vad svarar men. De är ju vassa som vissa (inte min) svärmorstungor (alltså människan, svärmor) kan vara. Hittar ingen annan förklaring.

Ska nu fixa lite käk, grillar idag. Skivade potatis i ugnen, som läggs i braspannan i lite olja (med skalen på, bara tvätta och borsta dem), salta och krydda dem med torkad körvel, mycket. In i ugn i ca 30 min på 225-250 grader. Sätt på grillen lite i slutet så de blir lite gyllenbruna och knapriga. Ska prova Tinas sommarsås till och en sallad och kött, vad det nu blir som maken kommer hem med.

Varma kramar Maria

image122

Står på en hylla ovanför tv-bänken och är alldeles lagom fina...

Fredag!!!Imorgon...

Hejsan svejsan!

Har haft Mini nu i två dagar så jag har inte hunnit (läs, tagit mig tid) att blogga. Tycker det står lite still...Känns som man har tömt ur det som känns angeläget. Jaja, igår var det kanonväder, gick en låång runda med Mini som somnade i vagnen och sov i nästan tre timmar, fick väcka henne. Hade bestämt att vi skulle gå till öppna förskolan så hon fick träffa lite småkompisar och vi hade ju varit ute så mycket innan. Vi kom dit och var såklart först av alla, skulle visa sig sen att alla, det var vi. Man får ju lite onödigt mycket uppmärksamhet då, två "fröknar" och en praktikant. Så hemskt mycket lek med kompisar blev det ju inte men hon tyckte nog det var kul ändå.

Idag kom hon kl 10, då hade jag hunnit storstäda hela huset utom toaletterna, jag hann tom duscha och fixa i ordning mig. Klart lite stressigt var det ju. Hon åt lite mellis och sen gick vi ut på långrunda och hon somnade och sov i två och en halv timme. Då hann jag städa toaletterna. Hon hämtades vi halv fyra och då körde jag och dottern upp till C för att kolla in hunden de är hundvakt åt, en valp. Jättegullig. Sen skulle jag köra upp vagnen till syster och tiggde till mig ett paket spagetti, tänkte att det får bli snabba ryck. Kommer hem och dottern kliver ur bilen och tappar spagettipåsen i marken. Påsen spricker men det ser inte dottern utan lyfter upp påsen och hela uppfarten är full av spagetti.....Vad ska man säga, dottern blir ju förtvivlad och jag lite irriterad. :Det var inte meningen rabblar hon, nej det förstår jag väl, men blir lite sur ändå. Jag fick plocka de spagetti som inte rört marken och sen hade jag lite inne så det blev blandpasta...Lite skit har ingen dött av.

Var på kvartsamtal med dottern i Tisdags, de var så nöjda med henne, och man blir bara sååå glad. :Hon är så trevlig och artig och tar så bra hand om sin kusin??!! Vadå tar hand om??Klart han är lite blygare och inte så självsäker men ändå..De hade haft nationella prov och hon klarade allt galant, (matten har hon definitvt inte ärvt av mig, är totalt urkass i matte, tycker det är så trist med för den delen).

Jaja, så har mina dagar varit, nu är det snart fredag, längtar, god mat och godsaker står på önskelistan, kramar på er alla bloggisar, Maria 

image121

Titta, det börjar ta sig....

Typ Thaimat

Hallojsan!!
Jippie värmen är tillbaka, och vad klär jag mig i då, jo min stickade polotröja....Varmt?? Javars, ska väl inte klaga men ganska "lökig" (ett ord som mina barn använder dagligen=varm, svettig, klibbig) känner jag mig.

Har gått en runda med hunden, körde sen och handlade och tänkte som så att tar jag en lite varmare tröja så behöver jag ingen jacka, smart va?? Har oxå varit och putsat till luggen hos frissan och sen ville mamma att vi döttrar o Mini skulle komma på eftermiddagsfika i trädgården. Då som först upptäckte jag hur varmt det egentligen var men jag klagar som sagt inte på vädret, utan på mig själv.

Igår när jag stod och diskade (ja, jag har ingen diskmaskin, har aldrig haft heller), och måste påpeka att vi har världens mest högljudda kran. Vi bytte kran i höstas för den andre som var snygg och så bara läckte, vi fick inte stopp på det. Vi körde upp till Ikea i annat ärende men när vi var där så tog vi den billigaste kranen, tänkte att vi kan ju ha den tills vi hittar "drömkranen". Den är nåt så ohyggligt högljudd så när jag diskar hör jag knappt nåt annat alls. Innan brukade jag passa på att ringa någon när jag diskade men det funkar ju inte nu, folk hör inte vad man säger. I alla fall, maken satt i tv-rummet och kollade på nätet vilka optiker som finns i staden vi ska till på lör. Mellankillen satt samtidigt och pluggade hemkunskap. Följande dialog utspelar sig. Maken: Här på detta stället får man två glasögon till priset av ett. Jaha säger jag. Sonen: Ett sånt saltbad som ostarna badar i skulle jag vilja bada i , det är saltare än Döda havet. Jaha säger jag och svarar samtidigt maken: finns de (optikern) i staden vi ska till. Ja svarar sonen. Va, säger jag tror du de har sånt saltbad i staden X, jag frågade ju pappa. Skratt..... Sonen: jo men den staden är så stor så det har de säkert. Jag känner mig alltsomoftast som spindeln i nätet, alla pratar med mig och helst samtidigt.

Typ chicken thai wok idag, mums
Bryn strimlad kycklingfilé tills de har fått färg.
Häll i wokgrönsaker, låt de bli varmt.
Häll på chicken thai wok, spice mix från santa Maria.
Ös i 2 dl vatten.
Koka nudlar enl, anvisning och häll över det i kycklingwoken.
Jättelätt och gott...

Varma (lökiga) kramar, Maria

image119

Detta behövs plus kyckling förstås.

Plaza

Morsning, det var nåt nytt va?
Måndag igen, jisses vad veckorna flyger. Har hur mycket som helst att göra i trädgården, men ingen som helst lust....Känner inte alls för att ut och påta. Altanen behöver sig en rejäl upprensning men det står säckar med prylar som ska upp på vinden så man kommer inte åt att fixa till det ännu.

Helgen var väl sisådär underhållande, hittade inte på nåt särskilt kul utan fixade lite i största allmänhet. Nästa helg ska vi däremot till den stora staden och shoppa. Det ska bli kul, hoppas jag hittar lite smått och gott, vill gärna till Ikea igen.

I fredags kom min favvotidning Plaza i brevlådan. Alltid lika kul, brukar vilja vänta och bläddra i den tills jag är hemma själv och kan njuta i lugn och ro. Jag retar mig dock lite, förnyade min prenumeration precis och som gammal prenumerant får man aldrig någon "present". Jag har nog prenumererat i 5-6 år och då när jag betalade min första omgång, vet ni vad jag fick på posten då??? Jo, en honungsglaserad rökt korv!!!!! Hallå, på posten, vem vet hur fräsch den var, visst rökt håller länge men ändå.....Jag slängde den med en gång.

Ha en bra vecka, kramar  Maria

image117

Tidningen som är lite snål med presenter till trogna prenumeranter......

Motorsågsmassakern

Tjenare!!!
Försöker komma på nya hälsningsfraser lite då och då men det är inte lätt att variera hej så mycket. Känns enformigt att alltid inleda på samma sätt men jag är inte särskilt uppfinningsrik av mig.
Hej
Hallå
Halloj
Tjenare
Hej hopp (lite käckt så där)
Goddagens

Jag kommer kanske på flera....

Idag har vi (rättare sagt maken mest) varit i trädgården. Vi har ett vackert pilträd på var framsida, nu hade den blivit lite vackert grön. Då tycker maken att det är dax att såga ner den en bra bit. Ska ju tydligen göras ibland men den blir så fuuul och barnen blir ledsna (lite överdrivet, men, men de tycker det blir gräsligt fult). Maken kör rena massakern, motorsågen i högsta hugg, grannarna går man ur huse för att se på spektaklet. Tvillingflickorna (grannarnas) är förundrade och ögonen stora som tefat... Så nu är det ljust i vardagsrummet, inga vackra grenar som skymmer lite för både insyn och solsken. Men jag vet att det kommer inte att dröja länge innan det är fulllt av grenar med blad som vajar i vinden igen.

Nu har maken en kladdkaka i ugnen, barnen är alla ute på sitt håll, storkillens flickvän är här och ska sova över, nu är de och hyr film. Vi får väl offra oss och äta upp allt....

Många kramar, Maria
Här kommer en bild på pilen, jag lovar att fota när det har börjat växa ut en del så får ni se hur snabbt det går...

image116

Ja vad ska men säga, ord är överflödiga, eller......

Ibland så bara måste man...

Hejsan!
Blir ett litet inlägg, snart börjar AFV på femman. Älskar att få mig ett gott skratt, speciellt folk som gifter sig och bara svimmar av, eller (nu skäms jag) gamla människor som ramlar. Kan inte hjälpa det, men jag tokskrattar, vet ju att de inte slår ihjäl sig för då skulle det knappast visas på tv.

Det har varit en dag med utomhusaktiviteter, tjejen hade fem-kamp med klassen och vi föräldrar skulle vara med. Tipsrunda och olika andra stationer med aktiviteter. Kallt som sjutton, hade tom vantar på mig. De kom fyra, synd....

Gick sen en runda med hunden, och hon blir skitig fast det inte är blött ute, hon blir liksom dammig och glanslös. Vill duscha henne varannan vecka så hon är fräsch och luktar gott. Hon däremot avskyr att duscha, så ynklig och piper....

Ha en fortsatt trevlig helg, kramar Maria

image114

Ibland så bara måste man, gnäll......Här kan man se att hon inte är överviktig i alla fall. Ingen vacker syn, hon brukar ju se ut så här....

image115

Glass i stora lass

Goddagens!

Vi inleder väl inlägget som vi brukar med att kommentera vädret. Idag har vi lite bättre väder, dock blåser det ganska rejält.
 
Mini kom redan åtta idag så vi har varit uppe med tuppen. Vill ju hinna få undan och dammsuga och duscha osv innan tjejen dök upp. Vi har sedan varit på storköpet (maxi) och handlat och hon gick hela vägen hem (vi bor ganska nära men ändå). Sedan skulle det sovas och då passade vi på att gå en lång runda med hunden och hon sov i vagnen. Hon sov i närmre tre timmar, jag satt i fotöljen vid fönstret när vi kommit hem,  och hon bara fortsatte att sova. Var ju ute ett par gånger och kollade till henne. Man är ju hönsigare med andras barn än sina egna när man passar dem.

Nu har hon åkt hem och lugnet har lagt sig, ska snart börja på fredagsmaten. Blir något lätt och gott, är faktiskt ett viktväktarrecept, jag har aldrig varit med där men har fått receptet av någon som gått där.

Vispa 4 ägg och blanda i en liten burk keso.
2 hg strimlad rökt skinka och  en halv purjolök, häll över det i blandningen med keso o ägg.
Salta och peppra efter behag.
Lägg allt i en ugnsfast form och riv ost och lägg över.
In i ugn i 20 min,  225 grader

Ska ha vitlöksbaguetter  och en stor grönsallad till, och jag gör dubbel sats i två formar för det räcker inte till oss fem annars.
Vill också tipsa er med barn eller särskilt glasstokiga. Har ni ett Lidl i närheten så köp er pinnglass där. De har glass som är så snarlik Magnum serien till väldigt låga priser. Brukar köpa av glassbilen men de är inte särskilt billiga. På Lidl kostar en paket glasspinnar (samma storlek som magnum med) 19,90, då är det 6 st glassar i varje paket. Jag var nere och köpte 5 paket, tog en som smakade precis som magnum mandel, jättegod.

Ha en underbar helg, många kramar Maria

image113

Blommor

Hej, regnar idag med, suck så trist...
Bästa kompisen C var här på lunch, vi satt i timmar och snackade . Dröjer så länge mellan gångerna vi ses nuförtiden. Visserligen har man desto mer att prata om när vi väl ses. Hon hade med sin en jättefin blombukett helt i min smak. Jag satte den på tv-bänken, hoppas bara ingen välter den så tv:n går sönder och vi måste köpa ny, platt-tv och då behöver vi ju ingen tv-bänk.......Den som var ett sånt fynd.

Måste bara fråga: är det bara jag i hela landet som tittar på rescue me på kanal 6??? Om nån gör det, kan ni förklara vart avsnittet i söndags tog vägen. Det är faktiskt en riktigt bra serie, men jag vet ingen annan som har upptäckt det.

Kramar, med förhoppning om bättre väder, Maria

image112

Blommorna jag fick av bästisen, jag gillar och skulle alltid vilja ha färska snittblommor hemma.

Jag har bara regn hos mig

Hej,
Idag blir det inga lovord över vädret i alla fall, just nu ösregnar det. Fick rusa ut och försöka rädda min tvätt, lyckades.

Idag har kusinen varit här på lunch, alltid kul att sitta och snacka lite. Hon skulle till Borås imorgon och undrade om jag ville med och shoppa. Jag ska ha lunchgäst imorgon också så det passade inte så bra annars hade det nog varit kul.

Läste idag i tidningen om en 15-årig flicka som varit ute och joggat i skogen där jag brukar gå med hunden 2-3 ggr i veckan. Det hade kommit upp en man bakom henne och lagt en huva över hennes huvud. Hon lyckades komma loss men tänk om hon inte orkat det, vad hade då kunnat hända....Nu blir det till att gå med överfallslarmet igen. Går ju med hunden men vet inte hur hon reagerar om det kommer nån och grabbar tag i mig.  Sen är man ju livrädd att det ska hända barnen något. Som i morse, äldste sonen tog moppen och körde till skolan. Då ringer maken och säger att det har varit en krock i rondellen mellan bil och en moped. Man blir ju alldeles kallsvettig, sen fick jag höra på radion att olyckan hänt redan 20 min innan sonen kört hemifrån. Men det var någon annans anhörig som blev drabbad. Vet ej något mera sen..Nej jag säger som mamma alltid säger, man ska vara så glad när allt är som vanligt (har ju annars en något negativ klang)

Ta hand om er, kram Maria

Muntrar upp både er och mig med lite "citat" från dassboken

Motsatsen till stridspitt är det civilstånd?
En impotent fikus, kallas han krokus?
Musmatta? Heter det inte trosskydd?
Ett annat ord för gladporr, blir det muntergök?
Om en bonde kunde så Viagra på åkern, skulle det då växa jordfräsar?
Är det lagligt att ha gökotta ute i det fria?

image111

Visar en bild på dotterns hästar, tyckte det behövdes en färgklick i regnet

Synden straffar sig själv

Hej där.
Ni vet ordspråket, synden straffar sig själv, jag tror man säger så. Det passar så bra in på mig idag...

Åh, jag grämer mig. När Mini sov en sväng i vagnen och jag stod och fixade med maten (som för övrigt idag blir fläskpannkaka) , så tänkte jag att jag kunde synda lite och ta en lakritskola. Ni vet en sån där ljuvligt god och seg sötlakritskola....
Stoppar den i munnen och njuter, tills jag hör och känner att det krasar i munnen. NEJ!!!!!! Min lagning i kindtanden har naturligtvis fastnat i en kola.. Känner paniken komma smygande. Alltså jag är fruktansvärt inte glad ( låter bättre än fruktansvärt rädd) för att gå till tandis. Jag vet att jag kommer att gå och dra på detta så länge jag bara kan, innan smärtan förtär mig. Ack ja, där fick jag så jag teg, inget godis i veckorna. Är det någon som kan ge mig ett tips på hur jag ska ta mig i kragen och ringa????Snyft, jag vill inte......

Ha det så bra, jag ska försöka att skärpa till mig, är ju mycket barnsligare än barna, de är inte ett dugg rädda för tandis.Kramar från en mes.....

image110

En glassig hand, Mini somnade med glass i handen....

Smutsgris

Hej hopp!!

Känns nästan löjligt att kommentera vädret varje gång, men visst är det fantastiskt. Har faktiskt släppt ut de vaniljvita benen från byxorna. Har haft kjol på mig, visserligen bara hemma i trädgården, vill ha lite mer färg på dem innan de får visas offentligt.

Ibland kan vissa saker få oväntade effekter, jag skulle plantera mitt prydnadsgräs och det slutar med fönsterputsning. När jag planterat de inte ännu så fina gräset och skulle sätta de på plats tyckte jag att plattorna (som är gräsliga och ska bli ett trädäck så småningom) såg så ofräscha ut. Ja, bara fram med högtryckstvätten, går som en dans. Men gud vad skitig jag blev, tror inte jag hade blivit smutsigare om jag suttit i en bajamaja och nån rolig själ vält den, när jag var på plats....Brunprickig i hela fejan, annars känns det rätt macho att gå med den och all smuts bara flyger iväg. Ni kan ju tänka er hur fönstrena så ut, ja som jag ungefär. Putsa fönster, det går ju ganska snabbt då jag har fönster utan spröjs och kan gå runt och putsa dem från markplan.

Sen började det bli dax för käk, det ska ju helst gå snabbt när man grejat hela dan, så snabba färsgrytan fick det bli. Tar max en halvtimme att göra,

1 gul lök
500 g färs
1 msk mjöl
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 pressad vitlösklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk rosemarin
1 tsk timjan
ca 200 g pasta, 5 dl (jag tar nog mer)
2 tärnade tomater

gör så här
1. Fräs löken i en gryta med olja. Bryn köttfärsen i smör i en större stekgryta eller vanlig gryta. Lägg över löken när den är färdigbrynt. Strö över mjölet och rör om
2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vitlök, salt och kryddor. Låt koka i ca 5 min.
3. Koka pastan. Rör ner den avrunna pastan och de tärnade tomaterna  i grytan och koka upp.

Vi åt middag ute i solen, killarna valde att sitta inne. Maken kom ut gapskarattandes, mellansonen hade dragit en historia i makens smak. Så här gick den.

Det är inte farten som dödar, det är smällen. Eller som vi säger på engelska. It´s not the fart that kills, it´s the smell. Där ser ni på vilken nivå hans humor ligger,
kramar till er alla, Maria

image109

Ett litet hej bara...

Denna helgen har bara rusat iväg, särskilt idag. Var ute och gick en lång runda med mor och hund. Jag och maken åkte sen till en plantskola. Jag ville köpa lite prydnadsgräs att ha i mina "krukor", de är fyrkantiga rostfria ja "krukor", vet ej annars vad jag ska kalla dem. Tänkte sedan ta lite foto och visa upp mitt fina gräs, men jag upptäckte att när man köper dem så är de nerklippta så de ser absolut inget ut för världen. Jag får vänta tills de vuxit upp lite.


Sedan har jag varit ute mellan 15-18,30 och städat och tvättat bilarna. Det var absolut inte en dag för tidigt. Känner mig rätt nöjd med min dag. Grannarna är ute och fixar i trädgården, tvättar bilar eller grillar. Det blir ju så att man står och pratar en stund. Grannarna som vi umgås mest med har tvillingflickor som snart fyller två. Det är liv i luckan med dem. De är väldigt sociala och vill komma och "prata". Jag ska in i veckan till dem igen och klippa deras hår. Gjorde det för 3-4 veckor sen men det växer tydligen som ogräs. Det är väl inte den lättaste klippningen jag gjort men jag gör det så gärna.


Var lite godissugen när jag kom in men vi hade bara lite "rester" kvar. Jag poppade lite popcorn men lyckades bränna över halva påsen. Därför fick de plats i mina små partyskålar, låt er inte luras här är definitivt inget party idag...


Många kramar till er alla, Maria

image108


Fåfänga

Hej, har en potatisgratäng i ugnen och tänkte att jag lika gärna kunde passa på och skriva något under tiden. Grillning idag, helgrillad fläskfilé med snitt i som fylles med vitlök och lite salt, peppar och timjan. Till det då redan nämda potatisgratäng och grekiskt sallad med tsatziki till, mums.....

Kom att tänka på det här med fåfänga, jag har redan förlikat mig med att jag till viss mån är väldigt fåfäng. Tex, det är inte många meter från husets fyra väggar som jag går utan åtminstone mascara och läppglans. Tycker jag ser så tråkig och färglös utan. Skulle önska att jag var en sådan människa som ställde sig i duschen, gick ut och klär på sig och är klar. Jag har alltid varit mån om hur jag ser ut. Både smink, hår och kläder. Rör på mig mycket osv... Ibland är det dock skönt, som idag slappa lite i myskläder och vara i trädgården. Än så länge har ingen vänt i dörren när jag öppnat osminkad, så så jävla illa är det nog (förhoppnignsvis) bara jag som tycker jag ser ut......Lägga mig under skalpellen är däremot en omöjlighet för mig. Jag är hiskligt rädd för sprutor och vassa föremål, födde mina tre barn utan nån som helst bedövning, bara för att jag är rädd för sprutor....Crazy, kan jag själv tycka nu.... I mitt långa lockiga kastanjebruna hår hittar jag nåt enstaka grått hår ibland, och jag erkänner, den dan jag hittar mer än 10 på en vecka då börjar jag färga håret. Jättesnyggt med grått hår på vissa, men på mig, nej jag tror inte det. Åldersnoja, ja jag är väl inte överlycklig över att bli äldre. 

Ha en bra dag i solen, smörj in er....njuuuut, kramar Maria
En bild på mitt livsviktiga smink ( jag överdrev en aning)

image107

Dagens shopping

Hej i sommarvärmen!
Vilken underbar dag vi haft här nere i blekinge, tror det har varit så överallt i landet. Minsann börjar inte fräknarna titta fram och lite solbränd har jag nog blivit. Vill inte sitta och pressa längre så som jag gjorde när jag var yngre. Man hör ju så mycket negativt med solen, ja på huden i alla fall. Känns lite läskigt när man tänker på alla somrar då vi seglat på havet och bränt oss nåt alldeles i solen. Syster somnade med ena handen på låret och gick sedan hela sommaren med en hand som syntes ganska bra på låret. Vi är väldigt olika i mycket, jag älskar solen, hon hatar är väl o ta i, men starkt ogillar solen. Hon har ett komplicerat förhållande till sol och bad. Ibland måste hon ju för barnens skull, hon sitter då under parasoll och smörjer in sig med sunblock...Ett år var hon lite snabb med insmörjningen och det blev väl inte så jämt. Dagen efter var hon kamouflagefärgad, det var enda gången den sommaren som hon var vid havet.

Jag har varit och handlat lite för mitt presentkort jag fick i födelsedagspresent av syster och bror. Känns ju trist att ta på sig tröjorna man haft hela vintern, polo och stickat, som jag visserligen gillar men nu vill jag ha något färggladare.

Jag och dottern och Mini gick ner i byn. Jag skulle även ge dottern ett nytt hål i örat. Hon har redan ett i var öra men ville ha ett till, jag tycker att hon varit duktig och hjälpt mig med Mini så det bjöd jag på (utan makens medhåll...). Vi gick in på Ichi och hittade lite smått och gott.

199625-104

Jag köpte en tunika/klänning och en topp

199625-106

Dottern fick nya skor

Ha en trevlig helg, kramar Maria

Matos

Hej, passar på att skriva ett litet inlägg medan lilltjejen ligger ute i sin vagn och sover. En härlig dag som vi får ta tillvara på, blir väl lite uteaktiviteter i eftemiddag. Jag kan ju säga att jag var en riktig nickedocka under Lost igårkväll, herrejisses så trött jag var...Vi hade ju varit ute mycket under dagen och det var ju några år sedan man var inne i svängen med småbarn som måste passas mest hela tiden.

Det doftar, ja kanske inte helt ljuvligt i huset, har kålpudding i ugnen. Luktar inte helt gott, men det smakar desto bättre. Gillar sådan riktig husmanskost, (för det är det väl??), känns ganska nyttigt.

Maken skadade sig ju riktigt igår på en kloss, (trampade på den) det gör fortfarande skitont och han haltar ordentligt. Det blir inga mer småbarn i detta huset i alla fall, vrålade han i smärta..

Vet inte vad ni tycker, men jag gillar bliws nya utseénde på deras flytande tvål. Har alltid haft sk. rostfria pumptvålsflaskor,(som visst rostar och blir fuuula), men såg bliws flytande tvål i affären och gillade den.. 

image103

Blev ju ett riktigt intressant inlägg, men jag hade inte så mycket nytt att komma med, många kramar Maria 

Minus Mini

Hej i stugorna...
För inte så länge sedan åkte lilla Mini hem. Vi har haft en trevlig dag med besök hos mormor på jobbet (dagis), lekte i sandlådan och hade skojigt.  Dottern är ju till stor hjälp, hon klär på, matar och fixar....Vi gick ut en timme innan syster skulle komma och hämta henne och hon körde omkring på sin lilla "läragåbil". När mamma kom, som ju såklart längtat var det ingen superhit. Visst är det typiskt, hon tittade knappt på mamma och ville absolut inte hoppa av "bilen".

Efter vi hade ätit kvällsmat satte dottern på MTV en stund, Mini älskar musik och dansar gärna. Maken stod bakom Mini och gjorde några dansmoves när jag tyckte att han tog i väl bra. Han hoppade och studsade som bara den, tills jag såg att han råkat trampa på en liten kloss Mini lekt med, den gjorde ett ganska stort sår mitt i makens hålfot. Det blödde och maken sitter nu med foten i högläge. Tur att vi har en automatare annars hade han nog inte kunnat köra till jobbet imorgon, stackarn. (jag hade ärligt lite svårt att hålla mig för skratt, det såg så kul ut, och jag trodde faktiskt att han dansade loss, sorry maken).

Den här kudden beställde jag från ellos för ett par veckor sen, fotpallen på mellankillens rum hittade jag på fynd på Ikea, 29 kr..

En ny dag med Mini väntar imorgon, ha de bäst, Många kramar Maria

image101

 


Allvaret börjar...

Inte så farligt som det ser ut, förutom för syster såklart. Hon börjar jobba imorgon efter 1,5 års barnledighet. Hon har haft sån ångest, stackarn. Såklart bottnade mycket i att hon inte ville börja skola in Mini på dagis. Hon är en ganska reserverad ung dam. Vet vilka som hon känner och går inte till vem som helst. Syster trivs väl inte heller super på jobbet så sista månaderna har nog varit pest.

Jag är ju då något så (o)modernt som "hemmafru" (gud vad ålderdomligt det låter, hemarbetande, tycker jag låter bättre). Jag erbjöd mig att passa Mini när syster och maken jobbar. Det blir inte så många dagar då maken hennes jobbar 5-skift och syster lite oregelbundna tider med vissa helger osv. Jag tror en tung sten föll från hennes bröst, jag har ju träffat Mini flera dagar i veckan och hon går nästan lika gärna till mig som till syster. Det ska bara bli kul, nu blir det öppna förskolan och lekplatser som gäller i framtiden.

Anledningen till att jag (vi) valt att jag ska vara hemma (om jag nu måste förklara mig) är att när jag blev gravid med äldste sonen studerade jag till förskollärare. Jag hann inte gå klart min utbildning. När han var född blev jag egoistisk, jag ville absolut inte lämna bort honom till andra som skulle uppfostra mitt barn. Eftersom jag både jobbat och praktiserat på förskola vet jag både fördelarna och nackdelarna. Innan sonen fyllde 1 var jag gravid igen, vi flyttade tillbaka till barndomsstaden och maken fick ett jobb.(han studerade också innan) Fick så min andre son. På hans 2-årsdag var jag gravid i 9-onde veckan. Ingen idé att jobba i mellan, och att lämna barn på dagis 3 timmar om dan som man får nu fanns inte då. Det skulle jag nog inte gjort ändå. Så föddes dottern och jag hade fullt upp om dagarna. Öppna förskolor, kompisar med barn som träffades. Det var ett väldigt socialt liv, jag trivs absolut inte med att bara sitta hemma.

Jag har vikarierat lite nu på senare år inom barnomsorgen och jobbat kvällar på ett gym som jag valde att sluta ifrån då tiderna inte gick att få ihop med makens och att barnen då var för små att lämnas ensamma. Jag har aldrig ångrat att jag valt att vara hemma med mina barn. Vi har en jättebra relation  och det känns inte som jag försakat något. Nu däremot håller jag gluggarna öppna, skulle vara kul med något jobb där man träffar mycket folk.

Maken är nu egen företagare och jobbar jättemycket, det hade nog varit svårt att få ihop det om jag jobbat mycket me. Jag vet att folk klarar det, men vi har nog vant oss vid en lite lugnare levnadsstil, vi stressar inte, och har valt bort vissa saker som att resa utomlands varje år tex. Alla gör som man själv tycker känns rätt, och jag kan ibland bli trött på att behöva förklara mig.... Och jobbar man inte så har man inget värde, känns det som. Folk öppnar ju ofta en dialog med frågan, vad jobbar du med då?

Jaja, så har vi det....

Ha de så bra, kramar Maria

image100

Här står jag när jag "pratar" med er. Hittade hyllan lack på Ikeas fynd och hängde den på väggen, datorn används även till lite tv-tittande. Hänger i sådan höjd att jag kan välja om jag vill stå (blir det oftast eftersom jag är på språng för det mesta), annars kan barstolen som oxå hittades på fynd användas....

Videotips

Hej på er!
Idag är det sådant där tråkigt väder, regnar och är allmänt trist. Dottern ligger nerbäddad i soffan och fryser och känner sig sjuk, känns inte varm (ännu) så jag vet inte riktigt vad som är fel...

Dagar som dessa är som gjorda för en bra film och lite mys i soffan. Vi gillar att titta på film, hela familjen. Så mysigt när alla är hemma och man kan träffa rätt och välja en film som tilltalar alla.

Maken lagar lasagne och det är alltid uppskattat att sätta sig vid ett dukat bord. Händer inte så ofta, men när det sker är jag tacksam. Är konstig nog inte så matlagningsintresserad, mest ett nödvändigt ont. Har nog börjat tröttna efter alla dessa år vid spisen....

Några filmtips jag vill dela med mig är...(några är gamla men ni kanske har missat dem)

O brother, where art thou. En riktigt bra film med George Clooney i huvudrollen, som utseéndefixerad rymling ifrån fängelset.
Den gröna milen. Tom Hanks som fängelsevakt, lämnade mig inte oberörd, jättebra.
The Terminal, oxå med Tom Hanks, riktigt mysig film.
Blood diamond, Leonardo di Caprio i huvudrollen, en gripande film
Forrest Gump, Tom Hanks igen i en av hans bästa roller, tycker jag

Jag kommer kanske på fler favoriter, dessa filmer gillar även barnen, i alla fall killlarna.
Ha en bra början på en ny vecka, många kramar Maria

image98

Lägger in en bild på det älskade husdjuret, så ni får nåt att titta på. Regnar ju idag = ingen promened för fröken. Hon är ju rädd för att förstöra frisyren....

Ikeafynd

Hej. Hoppas allt är bra nu i påskhelgen. Idag blir det middag hos mina föräldrar, alltid uppskattat. Svårt för mamma dock att veta hur mycket mat hon ska laga. Nu när barnen är större äter de som hästar, har hänt att hon fått ställa sig och skala mer potatis och koka i micron. Speciell mina killar älskar mormors mat, kan äta hur mycket som helst. Syster med familj och brodern kommer oxå. Sen sitter vi nog och äter och umgås mest hela dan. Vi är en ganska musikalisk familj med många som spelar instrument och pappa har spelat i dansband och bror är med i flera band. Det brukar alltid resultera i att vi sitter och spelar och sjunger.

Ni som har läst min blogg för några veckor sedan kommer kanske ihåg att jag var lyrisk över ett Ikeabesök. Jag har ju inte visat vad det var som fick mig på så gott humör. Vi hittade ju en hel del på fynd som sagt. Det allra bästa fyndet var en tv-bänk. Vi stod på fynd och kollade lite kartonger när vi såg att det låg två kartonger där det stod att det var kolli 1 och 2, tv- bänk stod det. Jag gick och lånade en katalog och slog upp vilken bänk det var, Friel stod det. Den är ju jättesnygg och den tv-bänken som vi hade var en ganska tradionell tråkig sak. Vi köpte den på vinst och förlust, visste ju inte vad som var fel. När vi kom hem och packade upp den upptäckte vi att botten på bänken fattades. Men problem är till för att lösas. Igår åkte vi så upp på nytt och hittade en pax garderobsstomme på fynd för 98 kr. Vit, samma vita och samma glanshet som bänken. Maken hade sedan ett jobb hela eftermiddagen med att mäta och borra ut hål mm så att botten skulle bli som på ritningen. Han fick ihop den, ingen kan se att det är ett fyndex.

Vill ni veta vad den kostade????? 75 kr!!!! 75 kr plus 98 för pax, ni som kan ert Ikea vet att den bänken kostar 2.395 kr annars. Bra affär, ja det tycker jag verkligen.

Så här ser den ut, kramar Maria

image94

Glad påsk

Hej,
Glad påsk vill jag önska er alla. Lite x-tra ledighet och god mat och samvaro väntar kanske de flesta. Annars är det bara en långhelg för mig, förutom att jag måste väcka mellankillen så att han hinner till kyrkan. Ja han ska ju konfirmeras och då vill de att konfirmanderna ska gå vissa gånger i kyrkan. Vid påsk är det ju x-tra högtidligt.

Blir ett kort inlägg då jag snart ska handla lite ingredienser till en maträtt jag inte tänkt göra först men blev sugen på när jag såg MARIAS recept på pippifågel....Hoppas det blir gott.

Visar en bild på min nya kökslampa som jag köpte i Ullared, nu är den på plats
Trevlig helg på er alla, kramar Maria

image92

Påskpynt

Jag är inte så stor vän av påsken, kan nog bero på att vi har födelsedagar runt påsk och det känns inte så viktigt eller roligt att fixa för mycket med påskpynt. I år föll det sig så att det är knappt en vecka i mellan så jag tänkte att jag får väl ta fram det lilla påskpynt jag har...Många andra har visat sina trevliga påskpynt på sina bloggar och lite dåligt samvete fick jag över att jag struntat i detta pynteri.

Jag och mamma gick en morgonpromenad med hunden och då fick jag se björkris som låg vid vägkanten, alltså redan nersågat (vet ju att det är förbjudet att bryta grenar). De hade sågat ner hela stora grenar, det kändes som det var ödet, nu kunde jag ju inte skylla på något, så jag tog några kvistar och stack ner i en vit kruka och satte i hallen, mot  väggen där jag vill ha en avlång spegel. Vita och svarta fjädrar får pryda riset, känns lagom "påskigt" för mig.

Hoppas nu bara vädret kan hålla i sig över påsk, om inte har jag några grejer jag gärna vill att maken ska fixa inne så det går bra ändå ( i alla fall för mig).

Idag när jag skulle hänga tvätt och jag kom i full karriär med tvättkorgen i händerna så drattade jag omkull. Där jag brukar stå när jag hänger tvätt har gräsmattan sltits bort så där var bara blöt jord, som var haaal. Där ser man hur mycket jag står där och sliter på den stackars gräsmattan. Hoppas ingen såg, men man vet ju aldrig, nån fick sig kanske ett gott skratt...

Soliga kramar, Maria

image89

Lite påskpynt i alla fall...

image90

Dessa står på matsalsbordet, Laura heter hönan som kommer från Serholt

image91

De här står i köksfönstret

Lite fynd från Ullared

Hej allihopa, tack för alla grattishälsningar igår.
Vi hade en bra dag i Ullared, inga köér varken in eller ut. Jag hade siktet inställt på lite inredningsdetaljer och gick till den avdelningen först. Hittade en ny lampa att hänga över "barbordet", den har inte kommit upp ännu så den får jag visa senare. Lite nya kuddar, en bricka ny lampskärm till en lampfot jag hade sen innan.

Köpte även en vårjacka 179 kr, jag menar kan det bli billigare?? Ny "mysdress" fick oxå följa med hem, älskar att på kvällen ta på något lite bekvämare och krypa upp i soffan. Lite annat smått och gott åkte oxå ner i påsen.

När vi skulle köra hem ringde moster och sa att hon hört att det var bilkapare!!!! på väg 121....Vi tog det säkra före det osäkra och tog en annan väg hem, ville ju inte bli av med alla våra fynd. Vi kom hem i alla fall hem med alla saker.

Många kramar till er alla, Maria

image85

Brickan som passar bra till sommar med fika i trädgården, 19,90 kr

image86

Kuddar till sittbänken, 39,90 kr/st

image87

Fanns även i beige

image88

Är lite osäker på om jag ska ha lampan där, är rädd att det är lite för mycket mönster, får känna efter, vad tycker ni?
Lampan är nu flyttad, (för ett tag sen). Satte tillbaka den vita, tills jag hittar nåt roligare.....


Kalaset är över

Godkväll. Nu är kalaset över, disken diskad och dammsugaren har gjort sitt. Vi träffades ganska tidigt för svärföräldrarna har en bit att åka vilket gjorde att det inte blev så sent. Ganska skönt då jag ska till Ullared tidigt imorgon bitti med kusinen och syster. Maten blev lyckad och räckte och blev lite lagom över......Det är man ju alltid som värdinna lite orolig över.

Dottern är nöjd över sina presenter och jag med. Jag hade önskat mig pengar att spendera imorgon och det fick jag, kanon. Fick även presentkort av bror och syster med fam i en affär här i byn, Ichi heter den. Presentkort kom även äldste sonen med ifrån en presentaffär i byn. Ska bli kul att ner och shoppa senare i veckan. Mellankillen och systerns äldste son (som är lika gammal som min dotter, skiljer 2v och 1 dag, går i samma klass) hade lagt ihop till en blomma (krysantemum, heter den så?) och sköna hem, jippie, vet vem som snart ska krypa upp i soffan och läsa lite. Dottern hade gjort en massagegrej i slöjden och skrivit ett jättefint brev. På andra sidan hade hon skrivit saker om mig med ord som börjar på mina namnbokstäver. Jag blev jätteglad. Svärföräldrarna kom med en blomkruka och blomma, cult design, min första cultgrej....Det var även en sedel i men den tog jag illa kvickt och stoppade i Ullaredsbörsen..

Ha en trevlig vecka, kramar Maria

image79

Massagegrejen

image80

Kan man bli annat än glad, älskade ungar

image81

Väldigt passande med halltema

image82

Blomman från killarna

image83

Svärföräldrarna kom med denna, söt

image84

Mina presentkort.. Godnatt på er